Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
chtěla bych nějakou osvědčenou radu, jak odnaučit psa skákat na lidi. Sice se jedná o jorkšíra, ale spoustě lidem to není příjemné ani od takhle malého psa.
Na mě ani na manžela neskáče, ale jen na návštěvy. Nejhorší je, když na ní někdo začne mluvit, to skáče metr vysoko.
Děkuju
Tak nejčastěji se doporučuje jemně mu šlápnout na zadní tlapku, ale york asi skáče do výšky…
nebo když vidíš že se na to chystá dát povel např. lehni a pak pochválit, pamlsek…
každopádně nikdy neodměňovat (pozorností) skákání a vždy když naskáče tak obří pochvala…
Jééé to naše Baruška dělá taky, (také jorkšír), Snažila jsem se, ale stejně skáče dál, nejlepší je to, když má špinavé nohy od bláta a skočí na někoho kdo má světlé kalhoty, bezva..:D Už jsem si zvykla A DOPŘEDU KŘIČÍM „POZOR BUDE SKÁKAT“
. docela to pomáhá a lidé uskakují naší Barušce.
![]()
Já jí řeknu neskákej, tak na chvíli opravdu poslechne, tak jí řeknu, ty jsi hodná a dám ji piškot. No a ona ho sežere a letí k návštěvě a skáče a skáče.
Ahoj,
naše fenečka Jack russla teriéra to dělá taky,ale ona má hroznou radost,že k nám někdo jde a když zjistí,že je to třeba babička nebo někdo koho zná,tak je to o to horší.Všichni si na to zvykli.
Nám ani nevadí ,že stáče ,ale ona u toho hrozně štěká,prostě vítá se vším všudy…
Já psi miluji,takže mě nevadí i když mě poskáče pes se špinavýma tlapkama ![]()
No mě to je fakt nepříjemný. Ona skáče a já na ní křičím, aby neskákala…
Tak kolikrát když někdo příjde ji zavřeme na chvíli do koupelny a když se návštěva posadí, tak ji pustíme. Ona je jen očuchá a je to v klidu.
Ale kdyby se to odnaučila normálně, tak by to bylo nejlepší.
Já jsem to vzdala, a dokonce jsem si i zvykla, a když zrovna neskáče tak už mi to přijde divné:D
My máme jack russela (fenku) a dělá to samé. Miluje návštěvy. Je z toho vždycky úplně v tranzu
Stačí aby někdo zazvonil a může se zbláznit ![]()
Nevím jak to odnaučit, asi to mají v povaze.
Ahojky
tak ten náš blbec to dělá taky.Máme ročního pejska shi-tzu a je jak na baterky
už nevíme co snim.Pořád skáče,ale to sou skoky fakt metr vysoko.A když příjdeme z nákupu tak to je neskutečný co on dělá.málem má infarkt.Já vim že je štastnej,ale je to otravný,néé pro nás ale pro okolí.to samí když k nám příjde návštěva.A to se nám brzy narodí miminko tak sem na to fakt zvědavá.
chce to asi hlavne duslednost…proste se rozhodni ze od ted se ji to uz nikdy a na nikoho nepovoli a musis proste vytrvat ty. rvani na psy moc nefunguje..oni si mysli ze si vzrusena taky kdyz rves…chce to razny ton..povel..treba nesmis, neskac, fuj apod to zalezi na tobe…ale proste vytrvej. ja tahle odnaucovala stekaciho silence nalezence stekani…a povedlo se mi to az kdyz se narodila mala protoze ji porad budil tak sem na nej proste byla husta a dusledna a pokazde kdyz sem videla ze byt jen chce zacit tak dostal povel kdyz nepomohlo tak ranu (treba noviny). by me proste skrablo mit doma psa co stekal 23,5 hod denne
no a podarilo se…ted jen syknu a je ticho…jen papousek nam ted doma porad rve „maxiii tichoooo“
preju pevny nervy ![]()
souhlas s mikitou, duslednost a duslednost, jakmile si clovek rekne, ze treba jemu osobne nevadi, ze pes skace, je to v haji, protoze pes v tom ma zmatek, ze nekdy muze a nekdy nesmi.
Rvani nepomaha, pes ma pocit, ze stekas a jeste se muze pridat ![]()
Jednoduchy povel, neopakovat moc casto, jinak se pes zahlti a nebude povel brat vazne. Misto rany bych rekla chytit za fligr a zatrepat s nim. Nekde jsem cetla, ze takto uz tresta odrostla stenata jejich mama, kdyz neco udelaji.
Psa je potreba neustale usazovat a odkazovat do patricnych mezi, na posledni misto v hierarchii, protoze ten pes ceka, kdy prijde jeho sance a snazi se vest. To neni nejaka schvalnost, ma to zakodovane, ze smecka potrebuje vudce a pokud neni vudce dost silny, je treba ho sesadit. Trosku to koliduje s tim, ze pejska-mazlicka si clovek porizuje jako dalsiho clena rodiny, tedy partnera, ne podrizeneho, ale na psa se bhuzel musi po psovsku, po lidsku nerozumi, demokracii nechape.
Ahoj, já mám taky stejný problém jen s tím, že máme leonbergera, takže ten když skáče, tak rovnou lidem až na hlavu. Je to taky skákání z radosti, když někdo přijde může se zbláznit, nám to taky nedělá.
Zkouším kde co, povely, posadit ho, ale on je jak v tranzu a málokdy poslechne. A když návštěvu „neoskáče“ tak se pak za ní vřítí až do domu, kam normálně nesmí a taky tam normálně nechodí.
Taky moc nevím co s tím.
Ahojky, tak já jsem taky slyšela- šlápnout na zadní packu. Snažíme se to praktikovat, a má to trochu efekt, samozřejmě je to doplněno rázným „nesmíš!“, jinak máme křížence německého ovčáka a pasteveckého psa, který má necelé 4m a přes 23kg ![]()
Nas skakal taky. Ale bohuzel to neni york, ale 40-ti kilovy ovcak ![]()
Kdyz jsem otehotnela, museli jsme odnaucovat opravdu dusledne, a hele, slo to.
Popisu v bodech, jak jsme postupovali:
Kdyz nekdo zazvoni, cokl se zene pochopitelne se mnou. Dam povel „sedni“ a dokud nesedi, neotevru.
Je potreba spoluprace navstevy, musi byt pouceni, ale fatk pomaha si psa VUBEC nevsimat, dokud skace. A kdyz sedi/stoji, tak okamzite vitat a chvalit. Pripadne pamlsek, pokud davate.
Ponekolikate si to pes zapamatoval a dneska sedi u dveri jeste pred zvonkem ![]()