Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
pes skace protoze se chce priblizit,onufat tvar…takze at si navsteva zkusi capnout…a nebo kdyz skace,tak nohou odsunout,rict fuuuj,pokud pochopi pochvalit,.pokud neeee,nevsimat,ignorovat… a nebo vzit na voditko,kdyz bude chtit skakat,tak voditkem skubnout a povel fuuuuj.....
Rvani nepomuuuuuze,jednoduche povely…duslednost…za dobre chovani,poslusnost odmena…
pokud je pristizena moje fenka pri lumparne,tak vytaham za volnou kuzi za krkem (dela to i fena stenatum) a reknu,fuuuuj,nesmis…staci si parkrat zopaknout a je klid…
Řešili jsme, ale máme tele(vlkodav X doga)takže toto u nás bylo nekompromisní, skákat prostě nesmí.Psa odstrčit, říct rázně ne nebo fuj, dát povel sedni a poté se teprve přivítat, pomazlit. Pokud to dělá jen na návštěvy, tak návštěvu poučit a s někým se domluvit, několikrát to tak provést na zkoušku, pejska posadit a po té se přivítat, pomazlit, popř. odměnit pamlskem.
Vyskakování je přátelský psí způsob, jak pozdravit. Některým majitelům psů nevadí, když jejich psi skáčou. Problém nastane, když do domu přijdou hosté, a pes je uvítá stejným způsobem - ať se jim to líbí, nebo ne! Jakkoli je takové přátelské, váš host nejspíš patřičně neocení, že ho téměř knokautuje 30kilový pitbul. Pes není schopen rozlišit, na koho skákat smí a na koho ne. Z toho důvou bude nejspíš nejlepší takovému chování ho uplně odnaučit.
Zvolte si povel jako ,,dost" a když začne skákat, řekněte mu ,,Dost!" Postavte ho na zem na všechny čtyři a nechte ho sednout, po celou dobu ho chvalte. Nešetřete pochvalou a hlaďte ho, když sedí. Tím způsobem se s ním i tak vřele přivítáte, protože jste stejně nadšený, že ho vidíte, jako on.
Díky, dobrá rada zkoušet to s domluvenou návštěvou. To zkusím.
Já teda jsem schopná ho posadit když je návštěva za vraty, ale jak vejde, tak se pes zblázní a já mám problém ho udržet, protože váží 60kg.
No uvidíme jak mi to půjde.
ahoj, ako pisala annett, skus rozprasovac s vodou.
my mame ridgebacka- tiez pekne hoviadko.
ma rok a pol, nikdy na nikoho nevyskocil.
skutocne staci psa trosku ostreknut vodou a spojit to s nejakym povelom. velmi rychla a ucinna metoda. nas to pochopil okamzite. ked robi nieco neziaduce staci mu ukazat rozprasovac, alebo pohar s vodou. ![]()
Kvatapka píše: Řešili jsme, ale máme tele(vlkodav X doga)takže toto u nás bylo nekompromisní, skákat prostě nesmí.Psa odstrčit, říct rázně ne nebo fuj, dát povel sedni a poté se teprve přivítat, pomazlit. Pokud to dělá jen na návštěvy, tak návštěvu poučit a s někým se domluvit, několikrát to tak provést na zkoušku, pejska posadit a po té se přivítat, pomazlit, popř. odměnit pamlskem.
wau, vlkodav s dogou ![]()
to musi byt taky mensi konik ![]()
nemas foto? ![]()
Nám to taky dělal, není sice největší (cca 27kg), ale děěěsně slintá a mít slintanec až na hrudníku není žádná slast
Věděli jsme že bude chtít skočit, tak jsem vždycky stáli a čekali v pozoru, když vyskočil, tak odstrčit/odplácnout- něco mezi, no a dole se sním zase vítat, když zas vyskočil, zase to samé. A trvalo to opravdu krátkou chvíli, než se to naučil, teď skáče už jenom na povel.
Kvatapka píše:
Soldi mam, je to ten větší
jeeeeej, ten je naaaadherny, ako kuka, no krasny
![]()
Díky za rady. Ten rozprašovač se mi líbí. To určitě zkusím.
Jen se ještě zeptám, to na ni mám stříknout já, když začne skákat nebo ta návštěva?
katerina, kludne Ty, to je jedno. psik sa zlakne, co sa deje a hned prestane.
potom si to spoji a uz to robit nebude. ![]()
Tak u nás pomohlo „šlapat na packy“ a menšího psa jsme výtali ze začátku tak, že jsem si k němu sedla,aby neměl pocit, že si ke mě musí vyskočit, kdy má radost a postupně jsme si až stoupli. (ale je fakt, že už jsme začli jako se štěňátkem) Ale šlapání na packy fakt pomáhá
- osvedčeno i při návštěvě našeho známého, naprosto nevychovaný pes (30kg) a začal po nás skákat, tak mu přítel pošlapal packy a na nás už neskáče ![]()
boo, mne pride slapanie na packy dost krute. myslim, ze ostriekat psa vodou je ovela lepsie.
nikdy by som svojmu havkovi nestupala po nohach. mne by sa to tiez nepacilo.
Tak to je jasný, že mu po ně nebudu skákat a silou mu dupat na nohy, pro to je v uvozovkách, nám to doporučili na cvičáku a funguje to
Tak náš pes ostřikování vodou miluje, takže voda by neuspěla ![]()