Jak odnaučit psa skákat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7213
24.8.10 16:16

pes skace protoze se chce priblizit,onufat tvar…takze at si navsteva zkusi capnout…a nebo kdyz skace,tak nohou odsunout,rict fuuuj,pokud pochopi pochvalit,.pokud neeee,nevsimat,ignorovat… a nebo vzit na voditko,kdyz bude chtit skakat,tak voditkem skubnout a povel fuuuuj.....

Rvani nepomuuuuuze,jednoduche povely…duslednost…za dobre chovani,poslusnost odmena…

pokud je pristizena moje fenka pri lumparne,tak vytaham za volnou kuzi za krkem (dela to i fena stenatum) a reknu,fuuuuj,nesmis…staci si parkrat zopaknout a je klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
24.8.10 16:50

Řešili jsme, ale máme tele(vlkodav X doga)takže toto u nás bylo nekompromisní, skákat prostě nesmí.Psa odstrčit, říct rázně ne nebo fuj, dát povel sedni a poté se teprve přivítat, pomazlit. Pokud to dělá jen na návštěvy, tak návštěvu poučit a s někým se domluvit, několikrát to tak provést na zkoušku, pejska posadit a po té se přivítat, pomazlit, popř. odměnit pamlskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
24.8.10 17:00

Vyskakování je přátelský psí způsob, jak pozdravit. Některým majitelům psů nevadí, když jejich psi skáčou. Problém nastane, když do domu přijdou hosté, a pes je uvítá stejným způsobem - ať se jim to líbí, nebo ne! Jakkoli je takové přátelské, váš host nejspíš patřičně neocení, že ho téměř knokautuje 30kilový pitbul. Pes není schopen rozlišit, na koho skákat smí a na koho ne. Z toho důvou bude nejspíš nejlepší takovému chování ho uplně odnaučit.

Zvolte si povel jako ,,dost" a když začne skákat, řekněte mu ,,Dost!" Postavte ho na zem na všechny čtyři a nechte ho sednout, po celou dobu ho chvalte. Nešetřete pochvalou a hlaďte ho, když sedí. Tím způsobem se s ním i tak vřele přivítáte, protože jste stejně nadšený, že ho vidíte, jako on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
24.8.10 17:01

taky moznost,halvne pevne nervy a setrvat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
24.8.10 17:14

Díky, dobrá rada zkoušet to s domluvenou návštěvou. To zkusím.

Já teda jsem schopná ho posadit když je návštěva za vraty, ale jak vejde, tak se pes zblázní a já mám problém ho udržet, protože váží 60kg.

No uvidíme jak mi to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
24.8.10 18:49

ahoj, ako pisala annett, skus rozprasovac s vodou.

my mame ridgebacka- tiez pekne hoviadko.
ma rok a pol, nikdy na nikoho nevyskocil.

skutocne staci psa trosku ostreknut vodou a spojit to s nejakym povelom. velmi rychla a ucinna metoda. nas to pochopil okamzite. ked robi nieco neziaduce staci mu ukazat rozprasovac, alebo pohar s vodou. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
24.8.10 18:50
Kvatapka píše: Řešili jsme, ale máme tele(vlkodav X doga)takže toto u nás bylo nekompromisní, skákat prostě nesmí.Psa odstrčit, říct rázně ne nebo fuj, dát povel sedni a poté se teprve přivítat, pomazlit. Pokud to dělá jen na návštěvy, tak návštěvu poučit a s někým se domluvit, několikrát to tak provést na zkoušku, pejska posadit a po té se přivítat, pomazlit, popř. odměnit pamlskem.

wau, vlkodav s dogou 8-o
to musi byt taky mensi konik :lol:

nemas foto? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
24.8.10 18:57

Nám to taky dělal, není sice největší (cca 27kg), ale děěěsně slintá a mít slintanec až na hrudníku není žádná slast :-) Věděli jsme že bude chtít skočit, tak jsem vždycky stáli a čekali v pozoru, když vyskočil, tak odstrčit/odplácnout- něco mezi, no a dole se sním zase vítat, když zas vyskočil, zase to samé. A trvalo to opravdu krátkou chvíli, než se to naučil, teď skáče už jenom na povel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
24.8.10 20:37

Soldi mam, je to ten větší :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
24.8.10 20:46
Kvatapka píše:
Soldi mam, je to ten větší :-D

jeeeeej, ten je naaaadherny, ako kuka, no krasny :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
25.8.10 11:51

Díky za rady. Ten rozprašovač se mi líbí. To určitě zkusím.
Jen se ještě zeptám, to na ni mám stříknout já, když začne skákat nebo ta návštěva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
25.8.10 14:41

katerina, kludne Ty, to je jedno. psik sa zlakne, co sa deje a hned prestane.
potom si to spoji a uz to robit nebude. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Boo
264
26.8.10 11:04

Tak u nás pomohlo „šlapat na packy“ a menšího psa jsme výtali ze začátku tak, že jsem si k němu sedla,aby neměl pocit, že si ke mě musí vyskočit, kdy má radost a postupně jsme si až stoupli. (ale je fakt, že už jsme začli jako se štěňátkem) Ale šlapání na packy fakt pomáhá :palec: - osvedčeno i při návštěvě našeho známého, naprosto nevychovaný pes (30kg) a začal po nás skákat, tak mu přítel pošlapal packy a na nás už neskáče :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
26.8.10 11:14

boo, mne pride slapanie na packy dost krute. myslim, ze ostriekat psa vodou je ovela lepsie.
nikdy by som svojmu havkovi nestupala po nohach. mne by sa to tiez nepacilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Boo
264
26.8.10 12:42

Tak to je jasný, že mu po ně nebudu skákat a silou mu dupat na nohy, pro to je v uvozovkách, nám to doporučili na cvičáku a funguje to :nevim: Tak náš pes ostřikování vodou miluje, takže voda by neuspěla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný