Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, úvodem bych se chtěla blíže představit.
Je mi 21, do prosince minulého roku jsem byla panna, neměla jsem sice o nápadníky nouzi, ale věnovala jsem se svým koníčkům. Po x letech jsem našla kluka/chlapa který mě zajímal, měl charisma a zaujal na první pohled.
Jsme spolu do dneška a každé ráno děkuji a jsem vděčná za tohoto úžasného člověka který mi vstoupil do života. Velmi dlouho jsem si představovala někoho právě s jeho vlastnostmi.
Člověk by si řekl, tak kde je problém?
Jakožto panna jsem s nikým jiným sex neměla, můj o téměř deset let starší partner ano.
(Cca kolem 10-15).
Časem jsem si však dala k historkám jména a obličeje, začala jsem pátrat po holkám se kterýma měl románky, vztahy… Velmi mě to zasáhlo a ranilo, našla bych na každé mnoho špatných vlastností jen protože s nimi spal a začala jsem být zaujatá.
Začala jsem pochybovat a vyptávat se jestli používal ochranu když s nimi spal, jak může vědět že není nemocný, co si od toho sliboval když jsem viděla některé z nich, působili opravdu lacině. Nevědel co mi má říct, jen těkal očima a potom sklopil hlavu a rekl že o mě nechce přijít.
Je to už půl roku stará záležitost, od té doby když mám období kdy tyto věci omývám a připomínám, mám mykózy, záněty pochvy a močových cest, tím se projevuje i psychická příčina.
Partner se mi vzdycky omluví, nehádá se ani se neobhajuje.
Prosím napište svůj názor ![]()
@mino12 píše:
Zdravím, úvodem bych se chtěla blíže představit.
Je mi 21, do prosince minulého roku jsem byla panna, neměla jsem sice o nápadníky nouzi, ale věnovala jsem se svým koníčkům. Po x letech jsem našla kluka/chlapa který mě zajímal, měl charisma a zaujal na první pohled.
Jsme spolu do dneška a každé ráno děkuji a jsem vděčná za tohoto úžasného člověka který mi vstoupil do života. Velmi dlouho jsem si představovala někoho právě s jeho vlastnostmi.Člověk by si řekl, tak kde je problém?
- V jeho minulých vztazích.
Jakožto panna jsem s nikým jiným sex neměla, můj o téměř deset let starší partner ano.
- Pochopitelné, problém začal být problémem když mi vyprávěl o předchozích vztazích, mluvil upřímně a otevřeně, svěřoval se mi.
(Cca kolem 10-15).Časem jsem si však dala k historkám jména a obličeje, začala jsem pátrat po holkám se kterýma měl románky, vztahy… Velmi mě to zasáhlo a ranilo, našla bych na každé mnoho špatných vlastností jen protože s nimi spal a začala jsem být zaujatá.
Je to už půl roku stará záležitost, od té doby když mám období kdy tyto věci omývám a připomínám, mám mykózy, záněty pochvy a močových cest, tím se projevuje i psychická příčina.
Začala jsem pochybovat a vyptávat se jestli používal ochranu když s nimi spal, jak může vědět že není nemocný, co si od toho sliboval když jsem viděla některé z nich, působili opravdu lacině. Nevědel co mi má říct, jen těkal očima a potom sklopil hlavu a rekl že o mě nechce přijít.
Partner se mi vzdycky omluví, nehádá se ani se neobhajuje.
Prosím napište svůj názor
Hrabes se v minulosti. Zbytecne. Partnera to otravuje.
Dovolim si poznamku. Je nevyzraly jelikoz ti na otazku kolik mel partnerek odpovedel. Ja bych ti na to neodpovedel. Jelikoz kazda odpoved je na tuto otazku spatne.
Neda mi se nezeptat jakym konickum jsi se venovala, kdyz jsi nestacila mezi tim semtam si zasoulozit?
No a na vyšetření jste byli? Když píšeš o zánětech a mykózách.
@mino12 Ahoj,
vyčítat partnerovi jeho chvoání z doby, kdy tě neznal, řeci nemůžeš. Nevěděl, že tě potká.
Pokudtě trápí zdravotní otázky, tak se s partnerem domluvte a oba zajděte absolvovat vyšetření na pohlavní choroby. Ano, oba, tak je to spravedlivé.
Pokud ale chceš hezký vztah, tak se opravdu nezaobírej minulostí, pokud s ek tobě chová hezky a kromě té minulosti ti na něm vše vyhovuje…
Jedna věc jsou ty zdravotní problémy, to by se měl přeléčit i on, protože byť nemá sám příznaky, může to na tebe opakovaně přenášet, a druhá věc jsou ty minulé ženské a na to se vyser!! ![]()
@Komsomol neodpověděl, jen řekl že 20 holek neměl. Tipuju ze kolem 10-15.
Zavodila jsem v parkuru.
Jestli ste spolu spali před rokem, ale potíže máš až od té doby, co ti to před půlrokem řekl, může to být klidně psychosomatické… ![]()
Ono i stres může zapříčiňovat gynekologické potíže.
Být tebou, zajdu na gyndu, nechám se pro jistotu prohlídnout, ale základ je se hodit do klidu.
Opravdu váš vztah půjde do kopru, když mu budeš vyčítat věci, které nemůže opravit ani ovlivnit. Prostě se to stalo.
Vykecej se s kámoškama, pokud „blbneš“ až tak, že to ohrožuje tvé zdraví i vztah, tak klidně i psychologa, však se není za co stydět.
Kdysi jsem trpěla ještě daleko absurdnější variantou „žárlení na minulost“ a nesmyslných výčitek. Kdybych to tady popsala, tak mě ještě někdo zpětně pošle do blázince. Když se na to období dívám dnes, tak to bylo způsobeno skoro stoprocentně emociální nevyzrálostí na mé straně.
Nemáš mu co odpouštět.. Buď normální. No pokud máš zdravotní problémy, řekni mu ať se nechá vyšetřit a případně přeléčit. Jinak moc nevím co ti na to říct, protože fakt nechápu proč se v tom rýpeš, do toho co dělal dřív ti nic není ![]()
@Mar__tanka1983
Ano problémy jsou psychosomatické, jelikož co vždy objeví po špatném období kdy se začnu utápět ve věcech minulých. Předtím půl roku nic.
Ja se divim tvemu partnerovi, ze se ti omlouva. Nema totiz za co.
@mino12 píše:
@Mar__tanka1983
Ano problémy jsou psychosomatické, jelikož co vždy objeví po špatném období kdy se začnu utápět ve věcech minulých. Předtím půl roku nic.
Tak ale to je tvuj problem a neni vina v partnerovo minulosti.On by byl vinen pouze v pripade, ze by se s nekym vyspal ted. A prestan uz patrat o podrobnostech, to je k nicemu.
Nemá povinnost se ti zpovídat ze své minulosti, a už vůbec ne se ti za ní omlouvat. Co po něm chceš, aby ty holky vymazal z planety? Divím se, že tě nekopne do zadku.
@mino12 píše:
@Komsomol neodpověděl, jen řekl že 20 holek neměl. Tipuju ze kolem 10-15.
Zavodila jsem v parkuru.
I kdyby jich měl 50, je to jeho věc a ty nemáš žádné právo mu něco vyčítat.
@mino12 Čekala jsem podle názvu diskuse nějaký drama, a ono jde o minulost
Vůbec nechápu, co bys mu chtěla odpouštět, a za co se ti on omlouvá. Zkus psychologa, ten by ti mohl pomoct, protože nezlob se na mě, tohle je šílený. Docela se tom chlapovi divím, že tě nepošle do tmy.