Jak odstavit když odmítá UM

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12
7.1.08 10:59

Jak odstavit když odmítá UM

Ahoj, chtěla bych poprosit o radu, jestli máte někdo zkušenost s odstavením miminka od mateřského mléka. Kubíkovi bude 9 měsíců a chtěla bych ho do jeho 11. měsíců přestat kojit. UM však odmítá. Ani mléčné kašičky nechce. Dávám mu jen nemléčné, připravované s kojeneckou vodou. Přes den už začíná pít trošku čaj, ale když budu chtít kojení úplně utnout, nebude mu mlíko chybět? Prosím, poraďte co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
7.1.08 11:37

A jake um jsi zkousela? Beba a Nutrilon moji prdolce nechutnaly, zabral az Sunar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
7.1.08 11:38

Ahoj Veru, nevím sice, jak moc je to dobře nebo špatně, když tak malé dítě nemá přísun mléka nebo ml. výrobků, ale jedna moje kamarádka má taky takovou zkoušenost. Malý jí odmítal jakékoliv mléko a ml. výrobky už od druhého měsíce, kdy přestala kojit. Byl jenom na čaji. Taky zkoušela všelijaké fígle, jak to mlíko do něho dostat a nic se nedařilo. Já jsem třeba měla to velké štěstí, že mi malá pila od miminka z prsa i UM zároveň - musela jsem přikrmovat. Kojo nám vydrželo 5 měsíců a UM mi pije pořád. Tak jsem moc neporadila, snad napíšou holky nějakou radu. Zkus třeba dát sem tam jogurt, nebo uvař z UM puding. Ale pokud můžeš, tak zkus ještě kojit, teda jestli Ti v tom nebrání nějaký zdrav. problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
7.1.08 11:59

Ahoj,tak ja uz mesic nekojim, Honzik taky odmital UM, ale jak jsem prestala kojit, tak mu zachutnalo a kazde rano vypije flasku bananoveho sunaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.1.08 12:09

Díky holky za odpovědi. Jogurt Kubík baští obden a docela mu chutná. Z UM jsem zkoušela Sunar, Hami a Nutrilon. A nic. :-( Ale snad mu ta chuť ještě přijde až přestanu kojit. Zdravotní problémy nemám, ale nechci aby si to moc uvědomoval a chodil si sám o to potom říkat. Myslím, že pak by odstavování bylo ještě horší. Ještě jednou díky a kdybyste měly některá ještě připomínku nebo radu, sem s ní, těch není nikdy dost ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
7.1.08 12:30

děvčata a co si myslíte o tom, když dítko po jednom roce už nemá ani MM, ani UM, jen jogurt a mléčnou kaši - jednu dávku navečer… A taky kolik by mělo být toho jogurtu, aby to stačilo? (bílá hollandie)
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
7.1.08 13:04

Ahoj,
Sáru jsem kojila nec. 13měsíců, UM nepila a nepije ( zkoušela jsem Sunar, Hipp…to jí teď přidávám do kaší ). Denně sní 2-3 jogurty, miluje je a večer asi 250ml ( má samozřejmě normálně do misky se lžičkou ) mléčný kaše, dle doktorky je to naprosto dostačující. Ještě, co mi UM nepila, a měla jsem doma, tak jsem koupila nemléčný kaše a dělám jí to z toho+to mlíko, abych to nemusela vyhodit, což je úplně to samý, jako kupovaný mléčný kaše. Jinak přes den má rohlík s máslem, někdy se sýrem, tak různě, má to pestrý, aby to neměla pořád stejný a rozhodně nestrádá. Znám děti, co si na UM nezvykly, podle mojí doktorky těm dlouho kojeným to smrdí…mě teda taky :? Nedělej si z toho hlavu, mlíko není vše, vem si, že nikde nemáš psáno, že dítě musí vypít tolik a tolik mlíka, ale že má mít tolik a tolik mléčných výrobků a to není pouze mlíko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
7.1.08 13:05

Ahoj,

naše Barča taky odmítá UM, dokonce jsem jí teď zkusila dát i normál polotučný a nechce ani to. Když jsem to říkala mudře, ptala se, jestli Bára jí jogurty, sýry a kaše, což jí, takže mudra jen řekla, že to stačí, že si ten vápník vezme odjinud než z mlíka.

Co se týče odstavování, tak to jsem dělala postupně, od osmi měsíců jsme kojily 2× denně, od 11. jen večer a od 15. jsem to zatrhla definitivně. Problém žádnej nebyl, prostě teď vstanem a jdem snídat rohlík s máslem nebo sýrem, večer má taky jen pečivo s něčím mléčným (kaše už odmítá).

Noemmi, vím, že by mělo být půl litru mlíka plus nějakej ten mléčnej výrobek. Ale vápník je i jinde než v mlíku, takže bych to zas až tak neřešila… teda pokud dítko nevypadá, že nějak strádá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
7.1.08 13:05

Ahoj

tak já myslím, že tak malé děti by mléko - potažmo mléčné výrobky dostávat určitě měly. Pokud nepije UM , tak zkusit třeba v tom roce normální kravské mléko (pakliže teda nikdo z rodiny nemá alergii na BKM jak u nás) a určo jogurty.

Doktoři říkají že zhruba půl litru mléčných výrobků za den by dítě dostat mělo.

A zkoušela bych dál… popřípadě kojila až do roku a pak zkusila to kravské - nebo už si třeba dá říct a bude pít UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
7.1.08 13:16

Ahoj Veroniko,
no ja jsem takep uvodne chtela prestat kojit v roce, ale pak jsem si rikala, proc mu zbytecne davat nejake UM takze jsem si rikala, ze proste pockam a uvidime. No a po tom roce to samo zacalo ustupovat - proste prestaval mit zajem no a nakonec v 15ti mesicich uz vubec nakojit nechce - takze toho bych se tak nebala.

Noemmi,
ja take nekojim ani nedavam UM - puvodne jsme myslela, ze mu UM zacnu davat, ale kdyz jsem videla jak s tim holky bojuji a jak jim po tom rocni deti zacaly blinkat tak se mi do toho moc nechtelo. No a normalni mleko jsem mu zatim take radsi davat nechtela a tak jsem hledala ruzne rady a nekde jsme cetla, ze dite vubec mleko jak otakove nemusi, ze staci, kdyz ma dostatek mlecnych vyrobku a to by melo byt cca 500 ml denne. No ja davam k snidani rohlik silne namazany Lucinou, pak jogurt 150g a vecer 240 g mlecne kase.
 V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
7.1.08 13:18

já myslím, že zas taková trága to není, strašně moc hlavně kojených dětí pak po odstavení UM odítá, mám to v okolí všude u kámošek. Je potřeba mu to nějak nahradit, mléčná dávka by tuším měla být 3× denně, porad se s dr. Jogurt, sýry by měly být denně.
Jako poslední možnost bych viděla zkusit ochucené UM-prodávají se kakaové, vanilkové…já to nikdy nekupovala, a l vímže se dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
7.1.08 13:28

Noemmi - Jenda mi po odstavení (cca 13 měsíc) nevzal UM do úst (a pokud náhodou vzal tak okamžitě vyplyvnul). Takže jsem mudávala mléčné kaše a jogurty, kterých se asi za 2 měsíce přejedl a pak jsem je do něj asi 3 měsíce nedostala. Takže jsem šílela, studovala jeho kostru, zda-li se mu nehroutí a ono nic. Zoubky má taky všechny a zatím bez kazu. Snažila jsem se to kompenzovat dalšími zdroji vápníku - luštěniny, brokolice, sýry, když byl starší tak v malém množství oříšky. V současnosti se občas mléka napije - pouze obyč. kravské, dostane jogurt nebo bobík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
7.1.08 13:33

Ahojky, tento „problém“ řeším taky. Malý po roce začal postupně kojení odbourávat sám, takže jsme vyzkoušela snad už všechna UM, ale žádný nechce. Zkusila jsme mu je dokonce i ochucovat, ale ani tak ne. Kaše taky ne…
Takže s mlíkem máme: ráno jogurt, do oběda se snažím propašovat taky aspoň trošku mlíka, svačinka silně namazaný rohlík Lučinou. Jinak mi docela dost pije kefíry a ty jogurtový mlíka a ráno, než vstaneme, tak ještě kojíme. Dr. mi řekla, že mám být trpělivá a zkoušet, jenže jednak už nemám co zkoušet a pak se mi zdá, že ho tím a sebe jen zatěžuju… Prostě to nebudu lámat přes koleno. Snad má mlíka dost :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
7.1.08 13:47
noemmi píše:
děvčata a co si myslíte o tom, když dítko po jednom roce už nemá ani MM, ani UM, jen jogurt a mléčnou kaši - jednu dávku navečer… A taky kolik by mělo být toho jogurtu, aby to stačilo? (bílá hollandie)
 díky
Noemmi - to jsme my. Ráno třetina půlkilové Hollandie (je půlkilová :?: - ta velká prostě), večer asi 200ml kaše, ale dávkuju baj očko, navíc poslední dobou mi to nevypije všechno, jen asi tak 150ml. No a pak se snažím vrazit mu do ruky třeba plátek tvrdého sýra, ten on rád :nevim: .
Nic moc si o tom nemyslím, radši bych to jaksi „mléčněji“, ale zřejmě přes to nejede vlak. Zase ho nemůžu živit jen jogurtem, že?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
7.1.08 16:48

Hodně se tu píše o sýrech. Můžete mi říct, jaký sýr se hodí? Klasické tvrdé sýry jsou přece slané, ne?A od jakého věku se mohou dětem dávat? Co se týče jogurtu, tak sní 1/3 toho malého kelímku Hollandie. Takže to taky není nic moc, že? Ale víc do něj nedostanu.

Jinak Kubík zatím odmítá i mléčné kaše. Prostě tam cítí to mlíko a je konec :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová