Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, holky, chci vás poprosit o radu…naše Lea je sedmispáč…odmalička (cca 2 týdny) spí v noci třeba 7, 8 hodin a přes den, když pořádně zabere (třeba venku v kočárku), si to sama o sobě taky klidně na 6 hodin natáhne…ale pak se vzbudí a má samozřejmě ve mlejně…měly jsme teď problém s mlíčkem (asi 3měsíční spurt), a tak řeším, jestli jí mám budit po 4 hodinách děj se co děj, aby si zas prsa nezvykly na to, že se kojí míň často a nekleslo mi mlíko…na druhou stranu měla včera teplotku, je nastydlá, asi si potřebuje odpočinout avždycky jsem si říkala, že si to děti zařídí sami ( akdyby měla hlad, tak přece nespí!)…co myslíte vy?
Ahoj Rézko, řekla bych, že pokud dobře přibývá, abys jí nebudila. Ve spurtu má problém s mlíkem skoro každý a miminko si ho větinou vyrobí samo. Přes den bych, pokud máš sttrach i budila, ale v noci ne.
Jen pokuud bys měla poocit, že má málo, že nečůrá, je nespokojená, nepřibývá, tak bych to řešila.
Jéé, nebudit … proč taky? Tobě by se taky nelíbilo kdyby tě někdo budil
. Já jsem krmila vždy dle toho, jak si malý sám řekl … když chtěl po 2 hodinách dostal, když spal tak spal a nabaštil se po probuzení
. Mlíčko se ti upravuje tak jak dítě pije … takže nemusíš mít strach že bys měla málo
.
To je jako naše Eli
Jenže Eli byla schopná jíst jen třikrát čtyřikrát za den, tak jsem ji budila - ale stejně mi nepřibírala… A buzením se to nijak nespravilo - prostě mléka dost, dítě naprosto spokojené, jen lehoučké… Za čtyři měsíce přibrala jen kilo a čvrt…
Po poradě s Dr. jsem jí začala dávat od čtyř měsíců zeleninku, protože přidávat UM mi přišlo jako zhovadilost… A tak sice přibírá furt málo, ale já mám klid na duši ![]()
L.
Pokud přibírá pěkně, na tuty bych nebudila ![]()
Ja bych nebudila, pokud by jsi mela mene mlika, tak bych se snazila casteji odstrikavat, a pokud by male nestacilo mliko od tebe, tak bych ji dale jeste to odstrikane.
V noci bych nebudila určitě. Přes den bych asi po 3,5-4hodinách vyměkla a zkusila jí dát prso pod nos - ne nutně budit, ale zkusit to pití dát.
ahoj, já vím, že lékaři doporučují budit.Nám to také neustále opakovali, že by malé mimi mělo jíst i co2hodiny a já jako nezkušená, jsem naši malou trápila- i buzením v noci. Velká chyba.Už bych to nedělala. Já myslím, že v nejhorším stačí budit přes den co 4hodiny a v noci nechat odpočívat. Děti si množství mlíčka opravdu ovlivňují sami,čím víc sají, tím více mlíčka se tvoří, proto častěji přikládat a miminko bude krásně přibývat.
Pokud přibírá v pořádku, tak v noci rozhodně nebudit, přes den bych budila asi po 4 hodinách.
Můj syn od narození prospal celou noc - tedy cca těch 7-8 hodin v kuse (ve výjimečných případech i 11 hodin), přes den naopak moc nespal. Když mi takto poprvé prospal celou noc v porodnici, tak dětské sestry nadávaly, že ho mám budit, že nebude přibírat. Když jsem o tom říkala na první kontrole u dětské dr., tak taky říkala, že mám budit.
Ale za týden na další kontrole se ukázalo, že přibírá nadprůměrně (neposlechla jsem a v noci ho nebudila) a tak mi dětská dr. řekla, že ho v noci rozhodně budit nemám, protože kdybych ho budila, tak by se naučil budit se sám a byl by z toho zlozvyk, který by se špatně napravoval.