Syndrom bělavé bradavky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
166
26.12.07 12:05

Syndrom bělavé bradavky

Ahoj maminky. Máte některá tento problém? Já ano, jsou dny, kdy je to přímo úděsná bolest a každé kojení utrpení. Snažila jsem se sehnat nějaké info, ale nikde není žádná uspokojivá rada, co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
116
26.12.07 14:50

Myslím, že by to mohla být moučnivka.Jde o plíseň, ktrerá se léčí genciánkou.Je to taková fialová vodička volně prodejná v lékarně. Může to mít v pusince i mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
26.12.07 15:49

ja jsem to mela, prakticka doktorka, detska ani gynekolog mi na to poradne nic neporadili, teda stridala jsem Bepanthen, gencianku, kalciovou mast, vetrani prsou…, laktacni poradkyne me pak informovala, ze jde patrne o tenhle syndrom a na netu jsem jen pod kojeni.cz nasla par informaci. Pri kazdym kojeni silena bolest vystrelujici do celeho tela… Prsa uplne rozkousany, zkrvaveny, mela jsem v nich takovy „zarezy“ i ze strany, brrr. nerada vzpominam. Jedna bradavka pak byla v kritickem stavu, tak jsem zkusila z tohohle prsa jen odstrikavat (manualni Medela), coz bylo taky pro prso drsny, ale lepsi nez sani nasi Emci, prso se trochu zlepsilo, ale zase jak nebylo nikdy vypity az „do konce“, tak se mi udelal po 14 dnech zanet - na to pozor, pocit jak kdyz te prejede parni valec…
Pisou, ze za 2 - 3 mesice se to zlepsi, tak u nas velky obrat k lepsimu, kdyz bylo Emce 9 tydnu a od ty doby parada a kojim doted. Takze drzim palce, abys vydrzela!!!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
27.12.07 17:40

zkus www.kojeni.net , tam jsem vždycky našla, co jsem potřebovala. jsou tam zodpovězené dotazy a SBB jsem tam určitě viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
28.12.07 11:28

Díky za rady a zkušenosti. Moučnivka to stoprocentně není, to zbělání je vždy chvilkové a je vidět, jak jsou části jakoby odkrvené. I když zrovna nekojím, tak mi pak projíždí řezavé bolesti různě v prsu :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.1.08 19:42

SBB

Jo to se mně stávalo taky. Bradavka byla úplně bílá a ještě i po hodině v prsu píchalo a fakt to bolelo. Teď je malému 5,5měsíce a už si na to ani pomalu nevzpomínám :wink: Zdá se mi, že jak byl čímdál větší profík v sání, tak nesál asi tak silně a bradavka pak už nebývala bílá a bylo to v pohodě.Už se mi to nestalo asi tak od 3,5 měsíce. Tak uvidíš, jak to bude,snad se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
1.2.08 22:58

Teď je to 3,5 měsíce a je to lepší. Opravdu se to o dost zlepšilo. Bolí to sice pořád, ale je to mnohem snesitelnější. Bohužel mě teď zase začínají trápit záněty. Min. týden už i horečky. Spravilo se to a už se mi to zase dělá. Chjo :cry: asi holt nemůžu mít nic jednoduchý, ale hlavně že ještě mlíčko teče :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
syndrom bělavé bradavky
30.10.13 09:12

syndrom bělavé bradavky - pomohl mi hořčík

Ahoj,

já s tím měla potíže cca po 8 měsících kojení. Šílená bolest při kojení a pak ještě větší dlouho po kojení, někdy i hodinu. Postupně mi bradavky celé rozpraskaly a kojení bylo utrpení. Pediatr ani Gynekoložka mi nic co by pomohlo neporadily. Jen běžné mazání, nahřívání, preventivně zaléčena plíseň v pusince syna a mých bradavek. Nic nepomohlo. Připadala jsem si jako blázen, když jsem si na to neustále stěžovala u doktorů. Pak mi na horké lince kojení poradily hořčík. Pár dnů jsem brala kombinaci hořčíku a ještě asi dalších dvou prvků z lékárny a bylo definitivně po bolestech a rozpraskaných bradavkách. Je to už asi rok a půl, kojím stále. Pokud cítím, že se to zase trochu vrací, beru si pár dnů hořčík a mám klid. Je to prý vlastně křeč v bradavce. Bolest způsobuje odkrvení bradavky a její následné pomalé prokrvování a navracení se do původního stavu. Věřím, že hořčík pomůže i vám. držím palce.

• Citovat
  • Upravit
1026
3.5.16 11:15

Nevite nekdo co se k tomu horciku jeste ma brat? Pripadne co jeste aspon trosku pomuze???Moc dekuju. Jsem ted na konci sesti nedeli a nekdo pise, ze to preslo az v 3,5 mesici, nedokazu si predstavit, ze tak dlouho vydrzim… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
3.5.16 11:28

@nada 17 Nechci tě strašit, ale mě nepomohlo nic :( Střídaly se mi jen období, kdy to bylo lepší a kdy horší, ale nic mě nepomohlo na 100%. Přestala jsem kojit v 8,5 měsících, protože jsem znova těhotná. Do té doby to bylo tak, že jsem měla klid cca 2-3 měscíce, pak zas úplná hrůza. Prý má na to ale i vliv počasí - když je celkově teplo, je to lepší, v chladnějších obdobích horší. Možná na tom něco je, přes léto jsem na to trpěla nejmíň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14336
3.5.16 11:34
@nada 17 píše:
Nevite nekdo co se k tomu horciku jeste ma brat? Pripadne co jeste aspon trosku pomuze???Moc dekuju. Jsem ted na konci sesti nedeli a nekdo pise, ze to preslo az v 3,5 mesici, nedokazu si predstavit, ze tak dlouho vydrzim… :zed: :zed: :zed:

mela jsem to taky u kojeni jsem ucuravala bolesti a jeste hodinu po kojeni sycela jak to bolelo. Taky beru horcik je to lepsi, ale na horcik me navedla az silena krec v lytku a nekolikaddeni bolest. Takze jim kombinaci vapnik horcik zinek a k tomu horcik 300 mg a jeste nasadim zelezo. To mam tedy na receptu. Od tehu jsem lehce anemicka.
Kdyz jsem to matala kdecim nepomohlo nic. Az radne promazavani kokosovym olejem a na to placnout to kolecko do podprdy. a mitbto ve dne v noci timhle namazany. Ted uz mam prsa dobry.
v lekarne si kup nejaky vapnik a magneeium lactikum je nejsilnejsi a nejlevnejsi a 3× denne jednu alespon 14 dni pote davku snizit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
3.5.16 19:37

@renule121 Taky sem cetla, ze v chladu je to horsi…, to teda nevim, jak by me to bolelo v zime…
@Bureschka Dik vyzkousim to. Jeste sem si objednala purelan, tak kdyz to nepomuze, tak vyzkousim jeste ten kokosovej olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová