Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, holky!
Chela bych poprosit o radu…Lea od včerejška jí jak nezavřená, zatímco většinou jí stačí jeden prs, teď mě vypije celou a je trochu mrzutá…říkám si aha, je tu tříměsíční růstový spurt…ale co mám dělat, než to moje prsa pochopí a mlíčka bude zase dost? Mám jí jenom zkoušet utěšovat, nebo přikládat pokaždý, když bude hladová (ale bude tam málo, což jí rozvzteká), nebo nějak šidit medovým dudlíkem? Příkrmy bych dost nerada…Jak jste tohle období překlenuly a jak dlouho to trovalo?
Rézko, já bych teda raději dala příkrm, než medového dudlíka
Bojovali jsme s tím taky, taky se mi do Sunaru nechtělo. Ale Dr. říkala, ať se toho nebojím, že když mu dám 2× Sunar, tak nenín nikde napáno, že už mu ho budu dávat furt. A nedávám
Tobík dostal v průběhu 3 dnů 3× flašku, pak se produkce srovnala, kojím doteď ![]()
takže jsi kojila, ale když měl ještě hlad, dala jsi Sunar..a příště zase zkusila kojit atd?
mně zase doktorka říkala, ať ji šidím čajíkem, takže holka mi od cca dvou měsíců občas popíjela nějaký ten dětský granulovaný bylinkový čaj,, na krabičce byl povolen od 1 měsíce. Ale ono zrovna bylo horké léto, tak se to i hodilo ![]()
Rézko, v žádném případě ne medový dudlík!!! Látky, které obsahuje, jsou šílené zátěž na nedovyvinuté ledvinky!!! Ani cukr a nic podobného. Viděla jsem to u kamarádky a efekt byl takový, že jakmile holčička cukr slízala (5-10vteřin), tak ho stejně vyplivla a byl řev, takže mi jaksi uniká smysl.
Když dudlík, tak určitě bez medu.
A s lahvičkou je to ošemetné, jsou miminka, které si jednou cucnou, a pak nechtějí pít z prsu a je to pak boj. Je to ale naštěstí u minima miminek. Pokud už příkrm, tak Bebu, nebo Nutrilon.
Být ale Tebou, tak přikládám kdykoliv si řekne. Vím, že je to náročné, ale a pár dní máš klid, Chce to opravdu jen vydržet a dát prs kdykoliv chce, jen tak se tvorba mléka upraví podle potřeb… Více na www.kojeni.net.
Tak hodně štěstí a nervů! ![]()
Jojo, když po kojení ješte brečel hlady, tak dostal flašku - vycházelo to na odpoledne před koupáním, nějak vždycky došly zásoby
Ale pak se to fakt zlepšilo a za necelý týden už byl bez Sunaru. Neboj, bude to dobrý ![]()
A jak píše Leňula, přikládat vždycky, když si prcek řekne. U nás to bylo šílené, kojila jsem dva dny co 3/4 hodiny
Fakt jsem byla hotová ![]()
Dneska v Sama doma
byla laktační poradkyně, která radila v žádném případě nezačínat s příkrmy v době spurtu. Do 6. týdne tvorbu mléka řídí hormony prolaktin a oxytocin, takže nic moc ovlivnit nejde, ale pak už je to nabídka-poptávka. V období spurtu prsa brzy pochopí, že je třeba trochu přidat. Doporučovala nahřívat prsa a pít teplé nápoje během kojení. Já bych se taky přimlouvala neřešit to hned Sunarem.My jsme měli s malou to samé a přestály jsme to v pohodě. Kojíme doteď. Hodně štěstí!!
Dagmar, možné je lepší s tím Sunarem nezačínat vůbec, ale přiznám se, že řev hladového prcka mi za to nestál
Jde o to, že ty prsa to pochopí až za 2-3 dny…
když už dokrm přechodně, tak ne z lahve!!! nikdy nevíš, jestli to tvoje dítě není zrovna z těch 50 %, které se během dvou krmení z lahve odtsaví. když už UM, tak stříkačkou, z kalíšku, suplementorem… není to žádná věda a jde to rychle
ale tvorba mlíčka se srovná do dvou tří dnů, takže to se na plném kojení vydržet dá.
Ahojky
no dudlík v medu určitě néééééééé, to v žádném případě.
určo přikládej kdy si řekne, prsa pořád střídej, ono je otázka jestli to vůbec vše vypije, se říká že při koju si z toho prsa stejně všechno nevysaje. ale třeba se rozčiluje proto, že už neteče přední mléko, které teče skoro samo a musí se více snažit a proto zuří. tak to bylo u nás. Anička vypila přední mlíko a začala se vztekat.no takže jsem pořád dokola střídala prsa, pořád a pořád.a bylo to dobré.
do UM bych taky nešla, ¨myslím že to kdy¨ž bude pořád přikládat a střídat, tak to bude určo v poho.prošli jsme si tím skoro všechny
![]()
ahoj, taky radím vydržet, hlavně hodně vypij tekutin, ať se má z čeho mlíko udělat - klidně i 3 litry za den. Upraví se to rychle, střídej obě prsa při jednom kojení a klidně dej i po hodině - a zkus jednu nebo dvě noci vydržet a třeba si natočit budíka, kojením v noci se tvoří víc mlíka. Taky nemusí brečet hlady, může mít prdy nebo může být unavená..
iv-ka
medovej dudlík
.to jsem myslela že už se tak 50 let nepraktikuje
.proboha to ne.
taky jsme meli spurt a nepomuže nic jiného než přikládat,přikládat a přikládat.brzo to odezní ![]()
u nás to trvalo dva dny.horší je bojkot kojení
Ahoj.
Taky radím přikládat,přikládat,přikládat a během jednoho kojení i několikrát prostřídat prsa.Za 2 až 3 dny se tvorba mlíka upraví podle potřeby.A neboj,plakat hlady nebude,pokud budeš přikládat jak se ozve.
Mě Kubík plakal,hned jak „došlo“ mlíko a než mi došlo,že má růstový spurt.To bylo kolem deváté večer (možnost sehnat sunar nulová).Tak jsem ho asi půl hoďky konejšila a pak opět přiložila.To už se uklidnil.A přikládala celou noc skoro pořád,jen s půlhodinovými max. hodinovými pauzami.Přes den už to bylo lepší.
Přeji hodně zdaru.
no, takže UM nechce v žádným případě, to vříská vzteky, plive, nepije, má hlád…přikládala jsem pokaždý s obou prsů, až dokud nebyla nasycená, a teď večer už prostě nebylo vůbec nic - uf…
tak jsme zkusily UM, brečely jsme u toho obě, nesnědla skoro nic (půl flaštičky pod hrozným tlakem…) takže budu přikládat a přikládat, i kdybyb nic nebylo, třeba něco ještě vytáhne (fakt už po půl hodině?) a modlit se, ať to dlouho netrvá…díky, holky…
RÉZKO, držím pěsti, ať to brzo zvládnete
http://www.gify.nou.cz/…bory/170.gif