Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký podvečer,
Letos 27. června mě čekají 40. narozeniny. Jakým způsobem se tyto kulatiny slaví? Měli jste spíše domácí oslavu nebo v restauraci?
Já neplánuju nic honosného. Spíš to vzhledem k závažným rodinným problémům bude v menším měřítku.
Ale chtěla bych něco dát i lidem z vesnice se kterými třeba plánujeme dětské dny, scházíme se na hřišti v hospůdce atd. Jejich oslav jsem se nikdy nezúčastnila ale považuju je za přátele.
Myslíte, že by se hodilo dát jim každému krabičku cukroví, nebo do hospůdky donést kousek dortu? Neurazí, se že nedělám větší oslavu a nepozvala jsem je?
Já jsem původně uvažovala, že svoje narozky spojím třeba s nějakou charitativní akcí pro daný útulek, ale nevím zda to bude letos možné.
Díky moc za postřehy a pohodový závěr týdne
@Alishia29 píše: Více
Tohle by měla být věc každého. Chceš to řešit s lidmi z vesnice, klidně s nimi slav. U nás se nic velkého třeba nedělá, pozveme pár lidí a je to
Nemáme rádi nic velkého
Oslavy se dělají v každé rodině celkem jinak, dle situace, zvyků, jak jsou tak nějak sžití a navyklí… my dělali obvykle grilovačky na chalupě, ale poslední roky dělám v salonku raut pro nejbližší ve fajn hospůdce pár metrů od bytu a mám to bez starostí (jen trochu dražší, no), na dědině bych teda na tvém místě kromě dortu dovalila i chlebíčky a jednohubky, když už chceš někoho pohostit a dala to vědět předem… 40 i 50 jsou celkem důležité narozky, takže chápu, že se ptáš.. my slavíme i v menším v práci…
musíš zvážit, co je na vaše poměry málo, co už moc, co dělají ostatní (aby ses na té vesnici úplně nevymykla a nenastavila hranici, kterou ani nikdo nechce..) a proč a pro koho to vůbec chceš dělat..
přeju ti vše nejlepší
a ještě jednou tolik v plném zdraví.. nejméně ![]()
Já také letos oslavím 40. Pojmu to jako grilovačku u nás na zahradě pro cca 25 lidí.
To by u tebe nešlo?
@Lucy75 Díky mockrát za všechno. Na ještě jednou 40 to nevidím, ale budu bojovat ![]()
Tohle má každá rodina jinak. My chceme zahradní párty na vlastním zázemí, grilování, objedná se u oblíbené/prověřené firmy raut, dort, koláčky, zákusky. Nechceme určitě restauraci. My si na to moc nepotrpíme. Sokolovna byla možnost. Ale zas by se tam gril převážel.
@Blue2 píše: Více
No vzhledem k současné situaci, která v rodině panuje nejspíš ne.
hm, mně zase naopak přijde divné nosit do hospody dort nebo cukroví, když neděláš oslavu a ani jsi na oslavách těch lidí nebyla
@stinga 57603881 díky přemýšlím co jiného bych jim mohla dát…
To mi přijde otázka zvláštní… Každý přeci slaví narozeniny jinak
Já si třeba vůbec nepotrpim na 30,40,50… Nevidím důvod dělat kvůli tomu velkou oslavu a krmit vesnici..
Oslavíme si to s dětmi, manželem a rodiči…doma u dobrého obeda ![]()
Tak jestli ti odpověď pomohla.
“Jejich oslav jsem se nikdy nezúčastnila ale považuju je za přátele.
Myslíte, že by se hodilo dát jim každému krabičku cukroví, nebo do hospůdky donést kousek dortu? Neurazí, se že nedělám větší oslavu a nepozvala jsem je?”
Nechápu proč by se měli urazit, když ty na jejich oslavy taky nechodíš
nebo tě na své oslavy zvali, ale ty jsi nešla?
Jestli jim chceš něco dát, tak počkej třeba na nějakou akci, kdy se uvidite (den obce apod.) a tam třeba dones nějaké koláčky nebo tak. Dávat jim cukroví nebo extra dort, nevím no.
Pokud není příležitost na velké slavení, tak prostě udělej malé posezení a je to. Jestli doma nebo v restauraci přece záleží na vašich možnostech. Po vsi bych tedy nic neroznášela, je to jak kdyby sis říkala o gratulaci, a když už, tak do hospody doval tác řízků a ne dort k pivu.
40. oslavim nejspis stejne, jako kazde jine narozeniny - vylet a restaurace s manzelem a detma
na velke oslavy nejsme ani ja ani manzel.