Můj dárek k narozeninám

Anonymní
22.4.25 08:04

Muj dárek k narozeninám

Ahoj :mavam:
V prosinci minulého roku jsem slavila kulatiny 30tku, a měla jsem pronajatý kulturák. Strana od manžela se postupně omluvila a povypadávali všichni, nikdo od nich nedošel - rýma, nevyspali se atd. Minulý týden jsem k nim jela po té oslavě prvne a předali mi lahev vína a k tomu sušenky, v celkové hodnotě asi 120kc. 8o Ja to samozřejmě ze slušnosti na sobě nedala znát, ale celkem mě to zarazilo. Jednal se o společný dárek manželovi sestry a jejího manžela, kteří vydělávají nadpomery. Manzel mel pak narozeniny v březnu a ten dostal sice víc, ale v podstatě obdobného typu. Kdyz mají narozeniny oni, tak se snažíme, kupujeme poukazy, velké koše dražších potravin, které si člověk běžně nekoupí…
Manžel mi říká, že je to jejich ostuda a příští rok na to nahlížet nebude a bude kupovat stejne jako doposud, ale jsem zastánce toho, ze by si měl toho člověk všimnout a relativně se k tomu přizpůsobit.
Nebo co si o tom myslíte vy?
 Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41600
22.4.25 08:08
@Anonymní píše: Více

a nebylo by pro Váás jednodšší si dárky mezi dospělými zrušit? :think: rozhodně bych jim nekupovala nějaké velké koše potravin, proč? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.25 08:10

@Keyllah manžel to nazývá tak, že není pomstychtivý

• Citovat
  • Upravit
4072
22.4.25 08:11

Ja bych jim priste doprala to, co oni tobe👌 😀.
Doslova. Vino a susenky. At si to uzijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
22.4.25 08:12

Nejde o pomstu, ale o princip.
Evidentne snizili latku, snizte ji taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41600
22.4.25 08:13

no, je rozdíl být pomstichtivý a za blbečka, ale ok, pokud on chce, tak to hádám vybere, zařídí a zaplatí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.25 08:15

@Keyllah no tak hospodaříme už společně, a pomáhám mu třeba s balením, výběrem atd. Musim se přiznat, že jsme se pár dní před návštěvou i pohádali, protože jim koupil vstupy do drahého wellness a musela jsem mu to vzít, protože jsem tušila, že dostaneme něco takového. :nevim: Takze jsem šla a aspoň vybrala ten koš a vouchery do 1500

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.4.25 08:16

Manžel porad apeluje na to, ze neni pomstychtivý jako ja (rikam, ze budeme vracet dárky podobne) a ze prý chce jít příkladem a necítit se u předávání dárku blbě a neslušne

• Citovat
  • Upravit
41600
22.4.25 08:17

tak at jde příkladem, já bych se na tom nějak zvlášt nepodílela…tvojí rodině taky kupujete dárky v této cenové relaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
22.4.25 08:18

Nedělala bych se sebe štědrého pitomce a příště se přizpůsobila. My se vždycky v partě jedné slečně skládali na hezké dárky. Každého to vyšlo třeba na 500+. Šperk, pobyt pro ní a partnera… Ona si pak dokonce ještě drze diktovala, co by chtěla. A když jsem jednou dělala oslavu já, tak jsem od ní dostala opravdu levné červené víno - víno nepiju a myslím, že ona ho jen našla někde doma nevyužité, tak ho strčila do dárkové tašky. Příště jsem jí dala bonboniéru. Její výraz byl k nezaplacení. Ono nejde ani tak o to, že ten dárek je levnější, dárek může být levný, ale přitom promyšlený a potěší, ale když vyloženě vidíš, že ten člověk se na tebe vykašlal… to je něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
22.4.25 08:20

Přijde mi naprosto normální dávat si s dospělými příbuznými dárky spíš symbolické. To byl první dárek tobě od nich, že tě to tak zaskočilo? Pokud ano, přehod to v sobě a dávejte taky podobnou drobnost. Pokud ne a doteď i oni dávali veledary, zamýšlela bych se, co se kde kdy stalo. A taky začala dávat drobnosti. Manželova představa, že dospělým lidem pri penězích je povinnost dávat drahé dárky, je zcela mylná. Víc mimo mi přijde tvůj muž než jeho sestra, teda pokud chápu správně, že je to sestra manžela a ne manžel sestry, ta měkká a tvrdá i/y mají dost význam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22295
22.4.25 08:37

Žádnou pomstychtivost v tom nevidím., spíš je manžel jednoznačně za hloupoučkeho joudu, kterému se za rohem musejí smát.

Ale vaše prachy, váš problém. Vám wellnes nikdo nedá, vy sedíte doma a ikdyž dostanete dárek za dvě stovky, tak zase jim dáte veledar. Jste za trubky, co si dokazují, že na to mají, i když na to nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.25 08:38

@ugluk oba, dostala jsem to vino a sušenky jako společný dárek jeho sestry a jejího manžela. Jsme spolu 4 roky a známe se 2, takze v podstatě to byl prvni dárek

• Citovat
  • Upravit
69126
22.4.25 09:14

No ale manžel sestru zná, předpokládám, déle? Takže si desetiletí dávali superdrahe dary vzájemně a oni teď najednou otočili? Nebo ona mu dlouhé roky dává víno a sušenky a on ji luxusní dárky, protože není pomstychtivý? Doporučila bych mu nastudovat si význam slova pomstychtivý a taky význam slov hloupý a naivní. Třeba pochopí rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.25 09:17

No zakladatelko, něco podobného jsem tu řešila kdysi anonymně a dostala jsem tu pěknou sodu, že jsem na peníze a přepočítávám to :mrgreen: jednalo se o podobné cenové relace jako u vás a taky o manželovu rodinu. Doporucuju taky dávat podobné dary - jak oni vám, tak vy jim. V tom není žádná pomstychtivost. Ať se manžel uklidní a peníze můžete investovat do sebe, ne je cpát jiným :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný