Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
ale oni vám nechtějí nebo nemohou dávat takové to dary…je otázkou, jestli je slušné, dávat dary úplně v jiných částkách a očekávat podobné zpět - to bych možná řekla manželovi.
Dárek mít nemuseli - často také kupují až třeba den předem. Květiny nerada dávám i dostávám - přijde mi zbytečné utratit třeba 1000 za něco, co vydrží pár dní.
Celkově jsem spíš zastáncem symbolických darů mezi dospělými - neurazila by mě ani tabulka čokolády. Za přiměřený dárek sestře považuji třeba tričko nebo knížku, řádově třeba za 400-500. Nevidím důvod dávat drahé veledary, i když dovolit bychom si to mohli bez problémů…
Problém je ale úplně jinde, než v dárku. Je mezi tebou a tvým přítelem, se kterým nejste schopni se domluvit, komu co v jaké hodnotě budete dávat. Pokud rodičům kupuje dárky za tisíce a tobě dal „blbej přívěšek za pár stovek“, tak přemýšlej, jak si asi váží tebe ![]()
Oslava byla v Prosinci. Teď je konec Dubna a viděli jste se až teď. I to o něčem vypovídá. Nevím proč bych měla dávat dary za tisíce někomu s kým se skoro nevidím jen proto že to je rodina. To si je pozvala jen kvůli dárků? Že si teď z toho tak zklamaná… upřímně mě zaráží ze ti vůbec něco dali když už od narozenin uběhlo skoro pět měsíců 😃
Jinak píšeš, že společně hospodaříte, ale máte taky každý své peníze? Navrhla bych, aby dárky pro rodiny vybíral a kupoval ten, jehož rodiny se týkají, a to ze svých peněz „bokem“, nikoli z hromadného fondu. Ten si nechte na nájem, poplatky, jídlo, dovolenou atd.
@Jelitoo my se potkali u jeho rodičů. Sestra manžela/její manžel nás nepozvali za celou dobu co jsme spolu, nikdy jsem u nich nebyla. Manžel se přestal takhle navštěvovat od te doby, co ma toho pana.
A ty pak jdeš a vybíráš mu poukazy a koše pro rodinu.
Ale mrzí mě přístup manžela. Ja mu koupila - ne na kulatiny, ale bezne - dárek za 8tis pro dva, a on mi to ve finále vyčetl, ze jsem tam chtěla hlavně ja, přitom na místě byl z toho nadšený a ze to nebylo nic osobního a sólo pro něj.. ale sušenky za 25kc jim nevyčte a tam se usmívá..
Tys mu koupila dárek za 8k a on tobě řetízek za pár stovek?
Tady si někdo sedí na vedení zdá se mi.
No tak když se na sušenky za 25 Kč usmívá, tak je asi chce. Tak máš mustr pro příští narozeniny.
Příspěvek upraven 22.04.25 v 11:07
ale to je tvoje volba, ty mu kupuješ za tisíce, protože chceš. On tobě za pár stovek, protože chce a oni tobě sušenky, protože chtějí…pokud nechceš, nekupuj, pokud ano, tak si nestěžuj, že nedávají stejně, to není povinné…za mě podbízivé, ale asi víš, proč to děláš…
@Keyllah chtěla jsem mu udělat radost, protože vím, že by si to jinak nekoupil
@Keyllah píše: Více
Mám stejný názor. Cena dárků fakt nedělá z lidí lepšího člověka ![]()
Třeba vám těmi skromnějšími dárky chtějí naznačit, abyste jim příště nedávali nějaké poukazy do wellness nebo dárkové koše, protože o to možná ani nestojí. Třeba pojímají dárky jen symbolicky.
@albertka132 ten koš byl právě vyplněn všema věcmi, které jsou jejich oblíbené.
a poukazy dostaly taky na oblíbené místo. Přemýšleli jsme a dali si na tom záležet.