Můj dárek k narozeninám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.4.25 09:21

@ugluk přesně tak, protože chce jít příkladem. Rikal mi, ze mu nedávali nikdy nic extra, ale upřímně jsem nečekala, ze to bude až takove, obzvlášť na kulatiny. 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.4.25 09:22

No a pak mam narozeniny ja a manzel mi da přívěsek za par set.. :D :D :D :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
16639
22.4.25 09:23
@Anonymní píše: Více

Asi tak. Dávám ráda dárky, ale běžné si v rodině nedáváme, jen když jsou fakt kulatiny, nebo půlkulatiny a ještě ne každý dělá vyloženě oslavu větší, kam zve kus rodiny. A dárky max do 1000kč. Nevidím důvod, proč dávat tolik peněz do dárků. A pokud někdo dává dárky levnější, tak bych taky ubrala.

Ideálně neslavit společně nic a je to ideální stav :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
176
22.4.25 09:23

U nás se mezi dospělými dávají malé drobnosti. Třeba ponožky :) krabička domácích sušenek, knížka, krabička s výběrěm pár lahví z malých pivovarů… - většinou se snažím vybrat něco, co obdarovanému sedne a udělá radost.
Spíš než cena daru by mne mrzela ta oslava. To, že nikdo ze strany manžela nepřišel. Kdybych byl pozvaný a neležel doma s chřipkou, nebo nebyl služebně mimo, tak bych se zastavil aspoň na chvilku.
U těch darů je i špatně, když dáváte drahé věci. Ty v tom vidíš nevděk a neslušnost. Já bych to zase bral tak, že si v rodině na tohle nepotrpí a dávají maličkosti. Při představě, že od například bratrovy manželky dostanu dar za tisíce až desetitisíce, tak to budu muset oplatit něčím stejně hodnotným…a radost z dárku se změní v paniku co teď koupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
22.4.25 09:26

@Bydlící Teorie velkého třesku - Sheldon Cooper a vzájemné dávání dárků :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
22.4.25 09:39

Ja bych byla rada, ze jim taky nemusím nic vymýšlet na jejich narozeniny, ze staci doma vzít nějakou flašku, čokoládu a hotovo. Pokud manžel chce svoji rodinu obdorovavat, těžko tomu zabráníš, ale nemusíš se na tom podílet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
22.4.25 09:41

Proč to manžel vidí jako pomstu? Když dá láhev vína a třeba čokoládu a popřeje, tak co je na tom neslušného? Spíš ze sebe nechá dělat troubu. Oni najeli na takové dárky, tak vy v tom budete jen pokračovat. Jen se kvůli nim budete hádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.25 09:46

@arinecka ve stylu ze vracíme stejnou mincí a chováme se neslušně jako oni.

• Citovat
  • Upravit
22295
22.4.25 09:48

On se rodině mstí tím, že jim kupuje veledary, ale když má narozky jeho žena, tak ji dá přívěsek za pár set. Tak to má fakt logiku, to je dokonalé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21703
22.4.25 09:50

Asi se s temi susenkami stydeli prijit do kulturaku. :mrgreen:

Ted ctu, ze manzel jim chce porad cpat. Ten je hloupy.

Příspěvek upraven 22.04.25 v 09:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10224
22.4.25 09:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
22.4.25 09:57

Neslušně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
22.4.25 10:01

Myslím, že je na manželovi, jaké dárky chce dávat své straně příbuzenstva, pokud to nějak výrazně nezasahuje do vašeho rozpočtu. Za mě není nutné držet přesnou hodnotu darů, prostě jsem ochotná dát za dárek do nějaké ceny. Pokud opravdu vím, co druhému udělá radost, ráda dám něco kolem toho limitu, pokud dotyčného moc neznám nebo trvá na tom, že nic neřekne a odmítá to řešit a já prostě nevím, tak dostane holt onu blbost v podobě bonboniéry/lahve vína (ale to třeba u nás byl jen jeden jedinec a i u toho se aspoň jednou za čas povedlo něco vymyslet jiného).
Upřímně pro mě má láhev vína i obří dárkový koš podobnou cenu, v obou případech to beru tak, že mě druhý chtěl potěšit a vážně nevěděl jak (a to se ty věci aspoň dají poslat dál nebo vzít někam, kde je šance, že to někdo bude jíst/pít). Ale já obecně dárkové koše uznávám buď pro lidi, co rádi zkouší něco nového nebo pro někoho, kdo má věci z nich rád, ale nemůže si je dovolit moc často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
22.4.25 10:02

Tak ze sebe radši nechá dělat troubu, tak to pak jo no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.25 10:03

@PaníBovaryová taky si myslim, ze se styděli. Jen hostina pro tolik lidi vycházela na relativně dost, protože každý dostal oběd a pití.. Zrušili to totiž 2 dny před akcí tak mi neříkejte, ze neměli pro nas dárek a tohle pořídili až ted.. ja byt pozvána takhle s manželem, tak koupím květiny, něco k tomu a do obálky za nas oba 1000kc, jako za útratu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný