Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, zakládám hloupé téma ![]()
Porodní asistentka - je to to samé, co sestra? Tedy, když ji chcete zavolat, tak řeknete: „Sestro!“
Nebo se má říct Asistentko? ![]()
A vůbec, je slušné během porodu třeba ji řikat jménem, např. Iveto?
Napadlo mě to během točení monitoru v poradně, kdy jsem potřebovala přemístit čídlo monitoru, aby bylo slyšet srdíčko, a nevěděla jsem, jak tu PA mám zavolat… ![]()
Sorry, já jsem jinak cizinka, s tím zkušenosti nemám ![]()
Oslovila bych sestřičko, sestři..jsou to vystudovane zdravotni sestry a hlavne nemyslim, ze by to nejak extra resily ![]()
@gilea Ahoj, na monitoru i u porodu měla PA vizitku se jménem připnutou na oblečení, takže jsem oslovovala jménem-příjmením
Jinak bych asi říkala jednoduše obecně - sestro. A uvidíš, zda jí to vadí či nevadí. Nebo s epřímozeptata, jak jí můžeše oslovovat ![]()
A víš že nevím?
ani u porodu se tak nějak nenaskytla příležitost, přímo ji oslovit… ![]()
@zoubky No ty vizitky mají, jen jsem se tehdy nevšimla jak se jmenuje, tak jsem nevěděla… ![]()
Jinak jsem myslela, že PA je něco víc, než sestra, ale míň, než doktor ![]()
Manža říká, ať oslovím konec-konců „paní doktorko“, prý se určitě neurazí ![]()
@gilea no u porodu se mi představila jménem.. Ale já stejně jen hekala
Kdyby mi bylo nepříjemně, tak bych asi volala Můžu poprosit! Nebo už zmiňované sestři! Ono stačí když divně zahekáš a bude tam - u mě to tak teda bylo ![]()
@gabriela82 píše:
@gilea no u porodu se mi představila jménem.. Ale já stejně jen hekalaKdyby mi bylo nepříjemně, tak bych asi volala Můžu poprosit! Nebo už zmiňované sestři! Ono stačí když divně zahekáš a bude tam - u mě to tak teda bylo
Přsně tak, přidala jsme na intenzitě hekání auž mě přišla zkontrolovat ![]()
@gilea píše:
@zoubky No ty vizitky mají, jen jsem se tehdy nevšimla jak se jmenuje, tak jsem nevěděla…Jinak jsem myslela, že PA je něco víc, než sestra, ale míň, než doktor
Manža říká, ať oslovím konec-konců „paní doktorko“, prý se určitě neurazí
Hmm, to bych raději říkala „sestřičko“, „paní doktorko“ je moc vysoko ![]()
Řekla bych sestřičko, ale po pravdě ani nevím, jestli jsem jí u porodu oslavovala popř. jak jsem jí říkala ![]()
Tak PA jsou bakalářky, extra obor, jako je záchranář nebo fyzioterapeut, myslim…
Taky při těch bolestech zapomeneš na to jak jí říkat a budeš jí nadávat ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.