Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@sunnyho.motylek píše:
Taky při těch bolestech zapomeneš na to jak jí říkat a budeš jí nadávat
Jak kdo?! Já nadávala přímo paní primářce, PA jsem z toho vynechala, protože na mě byla celou dobu předtím moc hodná ![]()
V poradně jsem oslovovala „sestři“, u porodu jsem jen hekala, tam to nebylo nutné. ![]()
@zoubky tak moje hekání bylo tak intenzivní, že tam nakoukla i úplně jiná - asi měla pocit, že je na čase chytat dítě
Když zjistila, že jsem pořád jen na 4 cm tak zas odešla.. A ještě se té mé omluvila, že to prý znělo fakt divně, tak to raději zkontrolovala..
@zoubky píše:
Jak kdo?! Já nadávala přímo paní primářce, PA jsem z toho vynechala, protože na mě byla celou dobu předtím moc hodná
Však jo, já jsem nadávala chlapovi, nechtěla jsem aby na mě šahal nic a furt se na to ptal chudák
![]()
A na sestru jsem nemluvila vubec, jo když mi dávala klystýr tak jsem jí říkala, že jí pose
u
@gabriela82 píše:
@zoubky tak moje hekání bylo tak intenzivní, že tam nakoukla i úplně jiná - asi měla pocit, že je na čase chytat dítěKdyž zjistila, že jsem pořád jen na 4 cm tak zas odešla.. A ještě se té mé omluvila, že to prý znělo fakt divně, tak to raději zkontrolovala..
Mně taky bylo slyšet tentorkát na celý porodní blok
Jsem rodila ten den úplně sama, takže tam bylo absolutní ticho a každou chvilku se z nudy na mě chodila dívat PA, gynekolog. sestra, porodní lékařka a i primářka ![]()
@Gabrielle9 píše:
Oslovila bych sestřičko, sestři..jsou to vystudovane zdravotni sestry a hlavne nemyslim, ze by to nejak extra resily
To právě už není pravda, por. asistence je samostatný bakalářský obor…
Ale ta otázka je fakt záludná, správně by asi bylo paní asistentko, ale zní to dost divně
Sestři zní líp, ale zas fakticky vzato je to blbost. A příjmení zas člověk vždy nezná, takže to taky moc nejde.
Ja říkám PA u gyndarky asistentko, ještě mne na to upozorňovala, ze není sestra.
@zoubky OT. teď jsem si vzpomněla jak vidím na metříku další přírustek (ke kterému gratuluji
), že jsi zakládala diskuzi, jaká je pravděpodobnost, že druhé dítko bude podobné na manžela, že máš tak výrazné geny, že vypadáte všichni v rodině stejně včetně prvního syna, tak se jen ptám, povedlo se?
. Je druhý synátor „tatínkův“ nebo se tvá podoba opět nezapře? ![]()
@Kallkapa Ahoj, děkuji. Nj, je čerstváček a zatím to vypadá opět na sílu světlých genů
narodil se teda s černou bujnou kšticí, ale to já před xx lety taky a teď mám blond
Vlásky mu začínají vypadávat, oči studánkovat, a v čepici vypadá stejně jako starší nráška ![]()
Jinak můžeš porovnat na fotkách v albech - odkaz pod metříky
@zoubky píše:
@Kallkapa Ahoj, děkuji. Nj, je čerstváček a zatím to vypadá opět na sílu světlých genůnarodil se teda s černou bujnou kšticí, ale to já před xx lety taky a teď mám blond
Vlásky mu začínají vypadávat, oči studánkovat, a v čepici vypadá stejně jako starší nráška
Jinak můžeš porovnat na fotkách v albech - odkaz pod metříky
Jé vidíš, odkazu jsem si nevšimla, kouknu ![]()
@zoubky píše:
Mně taky bylo slyšet tentorkát na celý porodní blokJsem rodila ten den úplně sama, takže tam bylo absolutní ticho a každou chvilku se z nudy na mě chodila dívat PA, gynekolog. sestra, porodní lékařka a i primářka
Tak hlavně, že už je to za náma, viď? ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.