Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,chtěla bych se zeptat jestly tady někdo má radu jak otěhotnět z přitelem se už 3roky snažíme o početí maleho
ale marně
už jsem snad skoušela všechno kdo co mi řekl
jako je po styku davat nohy do vzduchu,stojky..atd..ale pořad nic.A tak se vás tady ptám jestli pak nemáte někdo jěště nějakou radu jak nato
už jsem opravdu zoufala a pořad musim nato myslet…děkuji moc všem
Petra75 píše:
Ahojky,chtěla bych se zeptat jestly tady někdo má radu jak otěhotnět z přitelem se už 3roky snažíme o početí malehoale marně
už jsem snad skoušela všechno kdo co mi řekl
jako je po styku davat nohy do vzduchu,stojky..atd..ale pořad nic.A tak se vás tady ptám jestli pak nemáte někdo jěště nějakou radu jak nato
už jsem opravdu zoufala a pořad musim nato myslet…děkuji moc všem
3 roky??? Už před dvěma lety jste něli naklusat oba k dr. Takto se můžete snažit třeba deset let a nic. Tři roky je dlouhá doba, takže to vypadá na zdravotní problém, který snažením nevyřešíte.
děkuji za radu,ale už se chystáme na spermiogram ,řekl mi to gynekolog že já jsem vpořádku a tak by měl jíd přitel ![]()
Petra75 píše:
děkuji za radu,ale už se chystáme na spermiogram ,řekl mi to gynekolog že já jsem vpořádku a tak by měl jíd přitel
a jak se na to tváří? Někteří chlapi to nesou těžce. my jsme šli k dr. po roce a dvou měsících a výsledek byl téměř neplodný manžel a umělé oplodnění. A to jsem ho musela měsíc přemlouvat ke spermiogramu ![]()
A víš kdy máš ovulaci? Cítíš to na sobě, nebo měříš bt, nebo tak?
A ty jsi byla na laparoskopii nebo prostříknutí vejcovodů, že ti Dr. řekl, že jsi v pořádku? Pokud vím, tak nejdřív se dělá hormonální profil a spermiogram a pak se posílá na laparoskopii.
jowana píše:
A ty jsi byla na laparoskopii nebo prostříknutí vejcovodů, že ti Dr. řekl, že jsi v pořádku? Pokud vím, tak nejdřív se dělá hormonální profil a spermiogram a pak se posílá na laparoskopii.
A ještě imuno,můžeš mít alergii na sperma atd..Gyndař vůbec nepozná,že jsi v pořádku,je to jen jeho pocit…
no pravě nebyla jsem na ničem on mi řekl,že nejdřív musi jid přitel na spermiogram a apak že mě teprve posle na lapadoskopii a na všechna vysetreni
no tak zezacatku se mu moc nechtelo ale ted už vidi že to ani jinak nejde,musi jid protoze mu nic nezbyva gyndar mi sice rekl ze jsem v poradku ale jak to muze poznat že když jsem nebyla na zadnem vysetreni a tak pujdeme na spermiogram a tam se uvidi a pak se bude neco dit pry semnou no…a vy jste byli na umelim oplodneni??
no říká se že je lepší začít u chlapa,že je to jednodušší a až pak se zkoumá žena nebo ne?
Petra75 - gyndař pozná kulový a ani nikam neodesílá, leda může doporučit CAR (= Centrum asistované reprodukce). Ale být na vašem místě, zavolám do nějakého CARu sama a objednám se na konzultaci a pořádné vyšetření.
Hlavně si myslím, že jste prošvihli spoustu času a měli jste to řešit dávno dávno… Můžu se zeptat, kolik je vám oběma let?
Bajca - ano, chlap chodí první, bo je to jediné, co ho čeká. Mně tedy tehdy v jeden den zároveň udělali podrobný ultrazvuk vaječníků, dělohy, apod. a pokoušeli zjistit ovulaci (schválně nás objednali podle mé menstruace na předpokládaný střed cyklu, aby viděli, jak to vypadá). No a vzhledem k tomu katastrofálnímu manželově výsledku jsem já už pak nikam nešla, protože to bylo zbytečné.
Petro nevím odkud jsi, ale do CARu se objednat můžeš sama, gyndr. k tomu nepotřebuješ…
Petra75 píše:
no tak zezacatku se mu moc nechtelo ale ted už vidi že to ani jinak nejde,musi jid protoze mu nic nezbyva gyndar mi sice rekl ze jsem v poradku ale jak to muze poznat že když jsem nebyla na zadnem vysetreni a tak pujdeme na spermiogram a tam se uvidi a pak se bude neco dit pry semnou no…a vy jste byli na umelim oplodneni??
A jen tak mimochodem ze spermia se sice pozná kolik má spermií a kolik čilejch a mrtvejch. Ale to kolik ma z těch živejch morfologicky vadnou hlavu,tělo nebo ocásek pozná zase jen imuno.Takže i ten spg,pokud bude mít vadný spermie nevypovídá o ničem..Mužou mu říct,že má plno živých rychlých spermií ale přitom můžou být k prdu..