Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zabal to do vaty nebo do látek opravdu hodně a pevně, aby se to opravdu nepohlo, oni hážou i s křehkými ![]()
Moje osobní zkušenost? Posílala jsem též křehké zboží, vázy, porcelán, keramiku. Vše jsem řádně a pořádně zabalila, označila jako křehké a tak to i poslala. Za označení křehké se připlácí. Měla jsem to pojištěné asi na 1000 Kč.
Věci došly rozbité, přímo před očima obdarované pošták balík hodil na zem asi z 30cm ikdyž tam bylo křehké. Věci se samozřejmě rozbili. Na poště jsem to reklamovala a tam by pouze sdělili, že jsem to špatně zabalila a nic z nich nedostala. Zabalenéí to ale bylo pořádně, jenže když s tím hodí…
Takže radím, pořádně, ale fakt pořádně zabalit a hrneček dát třeba do dvou krabic. Do menší, tu vložit do větší a ještě to oballit.Jako křehké bych to neposílala. Když to bude rozbité stejně z nich nic nedostaneš a poštovné budeš mít akorát zbytečně vyšší.
Taky myslím, že nálepka ničemu nepomůže. Určitě dobře zabalit, nejlépe do několika vrstev bublinkové fólie a následně do pevnější krabičky. A pojistit alespoň na základ.
Docela jste mě od toho odradily…
Mám právě strach aby se to nerozbilo, přece jenom to bude hodně blbé když příjde dáreček rozbitý :…
Ale děkuji budu doufat, že se stím nic nestane
zakladatelka ![]()
Určitě křehké, jestli to pomůže, toť otázka. Zabalit do novin, do bublinky a pak jen doufat, že to přežije.
Tak jako pozor, mam kamaradku postacku a kdyz jsem tatovi posilala balik tak jsem tam chtela dat nalepku „krehke“ a ona mi rekla ze to jes tejne k nicemu, protoze sice stim zachazeji jinak (ze to nehazou z vysokych pasu atd.) ale ze ta samolepka znamena ze balik musi vydrzet pad z 1,5 metru ![]()
Mně jednou paní na poště řekla, že upřímně je zbytečný platit za „křehký“ že to jde stejně s ostatníma balíkama
Tenkrát mi přímo ona poradila, jak to poslat, ale už si nepamatuju, oni ti na poště určitě poradí.
@market.s.87 to pak ovšem postrádá logiku a je to pouze alibizmus pošty
@archienka1 píše:
@market.s.87 to pak ovšem postrádá logiku a je to pouze alibizmus pošty
Smutné, leč pravdivé…
Holky, napadlo Vás si stěžovat třeba u ombudsmana české pošty? Mě minule pěkně vyfuckovali s reklamací (balík do ruky za týden) a jak jsem to napsala ombudsmanovi, tak se mi omluvili a vrátili celé poštovné.
Ne, ombudsmanovi mi to tenkrát nenapadlo. Škoda, byly to věci za tisíce
![]()
Na poště neznají slovo křehké
Taky mám zkušenosti, jednou jsem posílala kamarádce do Prahy andelíčky ze skla a jak jí přišly? rozbité ![]()
@Anonymní píše:
Holky, napadlo Vás si stěžovat třeba u ombudsmana české pošty? Mě minule pěkně vyfuckovali s reklamací (balík do ruky za týden) a jak jsem to napsala ombudsmanovi, tak se mi omluvili a vrátili celé poštovné.
Tak to jsem nezkoušela, u nás zafungovalo sehnat číslo na vedoucího pobočky a stěžovat si tam - u nás šlo zas o to, že se balík do ruky neobtěžovali doručit a rovnou napsali, že byl zamčený barák (máme RD se schránkou na plotě)… no a najednou to speciálně někdo přivezl v sobotu ![]()
@Caty píše:
Ne, ombudsmanovi mi to tenkrát nenapadlo. Škoda, byly to věci za tisíce![]()
Zkus to zpětně „Pane ombudsmane, před sedmi lety jsme posílali…“ ![]()
Potřebuji poradit
Příští týden budu posílat dárky mým kamarádkám na druhou stranu ČR. Koupila jsem hrneček se jménem a zajímalo by mě zda balík musím speciálně označit jako křehké zboží? Mám strach aby se nerozbil
. Budu to samozřejmě posílat doporučeně 
Děkuji