Jak pomoci

Anonymní
27.9.10 14:33

Jak pomoci

Omlouvám se za anonym i za smutné téma. Nevím, jak pomoci kamarádovi, který tragickou nehodou zůstal na světě sám. Přes týden se soustředí na práci, ale na víkendy nemá náplň. Já sama mám malé dítě a druhé na cestě, takže pro něj nejsme zrovna parťáci na výlet nebo akci - výletujeme s podobnými rodiči, moc nepijeme, znáte to, řešíme usoplené nosy a školky. Potřeboval by asi nový impuls, partu lidí, kteří nemají závazky, jsou rozvedení, svobodní, a něco podnikají, akce, výlety, nebo pomáhají jiným…Nevím o nikom, ke komu ho nenápadně přifařit, možná se to ani takhle uměle nedá. Nemáte nápad? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
xxZuzana
27.9.10 14:48

:-( to je těžké, každý je jiný

já bych asi v jeho případě nejvíc potřebovala vědět, že mám ke komu jít, kdybych chtěla. I když toho nevyužiju, protože mám teď raději samotu a nechci mezi lidi. Prostě jen mít tu možnost. Takže ho zvát na akce, netlačit, ale pořád se nabízet. A nevymlouvat mu tu práci, leda by už opravdu pracoval ve dne v noci a ničilo ho to. Možná bych ho občas požádala o nějakou pomoc - s nákupem a stěhováním nábytku, a tak. Aby byl užitečný a neměl pocit, že je to jen pozvánka na kafe z lítosti.
A nejhorší budou vánoce, takže dopředu zjistit, kjde bude a případně to nějak udělat, aby nebyl sám. Nebo aspoň vymyslet silvestra, nebo třeba jen trhy se svařákem. I usoplené nosy dětí jsou podle mě někdy lepší, než prázdno a samota.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.10 14:57

No jo, on je z jiného města. Sice může přijet kdykoliv, to ví, a pomoc už někdy i využil, ale zas to není jako když jde k sousedce na kafe :-(

• Citovat
  • Upravit
andela
27.9.10 14:59

Nepotřebuje nikoho kdo je rozvedený, sám, singl, nezdaný … potřebuje přátele, a je jedno jaký hlvně přátele. A zrovna třeba ty mu můžeš pomoct tím, že ho sama o pomoc požádáš (s hlídáním, s dom. prací bo tvůj chlap není doma …)pozvi ho naoběd, vemte ho s sebou na výlet … je to úplně jedno .. jestli jste jeho opravdoví přátelé, máte ho rádi, bude mu stačit že se vám může vyplakat na rameni … A vůbec nekoukej na to že vy jte š´tastná rodina a on je sám …
Můj kamarád skoro před rokem ovdověl, zůstal s malou sám, taky to měl z počátku těžký … chodili jsme k němu na kafčo, zvali ho k nám, přišel i s malou bobovat, trávil s nama spousty času i s našimi známími … a řekli jsme mu že jsme tu pro něj kdyby něco potřeboval …
problém je akorát to, že měl pocit že nás otravuje, využívá a pod takže jsme se spíš vtírali my jemu :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.10 15:08

Díky. Tohle se odehrává, ale to nestačí, já s ním nemůžu celý víkend sportovat, nedám mu žádné nové impulzy a zážitky, protože na tom jsem jak na tom jsem.
Nejsem ta, s kterou by mohl začít nový vztah
Na to mu potřebuju někoho sehnat. Nestačí, že má někoho, komu může říct, jak se doopravdy cítí.

• Citovat
  • Upravit
andela
28.9.10 14:24

na to aby si někoho našel potřebuje čas … někomu stačí chvíle někomu třeba rok … je to těžký. Ale ten čas pomůže, a na nové lidi taky narazí. A je fakt důležitý, že ty kamarády má, má ty kteří mu zavolaj pozvou ho na pivo, na kafe, to je fuk … zbytek časem přijde.Nevěš hlavu … zas bude dobře :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová