Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
to je těžké, každý je jiný
já bych asi v jeho případě nejvíc potřebovala vědět, že mám ke komu jít, kdybych chtěla. I když toho nevyužiju, protože mám teď raději samotu a nechci mezi lidi. Prostě jen mít tu možnost. Takže ho zvát na akce, netlačit, ale pořád se nabízet. A nevymlouvat mu tu práci, leda by už opravdu pracoval ve dne v noci a ničilo ho to. Možná bych ho občas požádala o nějakou pomoc - s nákupem a stěhováním nábytku, a tak. Aby byl užitečný a neměl pocit, že je to jen pozvánka na kafe z lítosti.
A nejhorší budou vánoce, takže dopředu zjistit, kjde bude a případně to nějak udělat, aby nebyl sám. Nebo aspoň vymyslet silvestra, nebo třeba jen trhy se svařákem. I usoplené nosy dětí jsou podle mě někdy lepší, než prázdno a samota.
No jo, on je z jiného města. Sice může přijet kdykoliv, to ví, a pomoc už někdy i využil, ale zas to není jako když jde k sousedce na kafe ![]()
Nepotřebuje nikoho kdo je rozvedený, sám, singl, nezdaný … potřebuje přátele, a je jedno jaký hlvně přátele. A zrovna třeba ty mu můžeš pomoct tím, že ho sama o pomoc požádáš (s hlídáním, s dom. prací bo tvůj chlap není doma …)pozvi ho naoběd, vemte ho s sebou na výlet … je to úplně jedno .. jestli jste jeho opravdoví přátelé, máte ho rádi, bude mu stačit že se vám může vyplakat na rameni … A vůbec nekoukej na to že vy jte š´tastná rodina a on je sám …
Můj kamarád skoro před rokem ovdověl, zůstal s malou sám, taky to měl z počátku těžký … chodili jsme k němu na kafčo, zvali ho k nám, přišel i s malou bobovat, trávil s nama spousty času i s našimi známími … a řekli jsme mu že jsme tu pro něj kdyby něco potřeboval …
problém je akorát to, že měl pocit že nás otravuje, využívá a pod takže jsme se spíš vtírali my jemu ![]()
Díky. Tohle se odehrává, ale to nestačí, já s ním nemůžu celý víkend sportovat, nedám mu žádné nové impulzy a zážitky, protože na tom jsem jak na tom jsem.
Nejsem ta, s kterou by mohl začít nový vztah
Na to mu potřebuju někoho sehnat. Nestačí, že má někoho, komu může říct, jak se doopravdy cítí.
na to aby si někoho našel potřebuje čas … někomu stačí chvíle někomu třeba rok … je to těžký. Ale ten čas pomůže, a na nové lidi taky narazí. A je fakt důležitý, že ty kamarády má, má ty kteří mu zavolaj pozvou ho na pivo, na kafe, to je fuk … zbytek časem přijde.Nevěš hlavu … zas bude dobře ![]()
Omlouvám se za anonym i za smutné téma. Nevím, jak pomoci kamarádovi, který tragickou nehodou zůstal na světě sám. Přes týden se soustředí na práci, ale na víkendy nemá náplň. Já sama mám malé dítě a druhé na cestě, takže pro něj nejsme zrovna parťáci na výlet nebo akci - výletujeme s podobnými rodiči, moc nepijeme, znáte to, řešíme usoplené nosy a školky. Potřeboval by asi nový impuls, partu lidí, kteří nemají závazky, jsou rozvedení, svobodní, a něco podnikají, akce, výlety, nebo pomáhají jiným…Nevím o nikom, ke komu ho nenápadně přifařit, možná se to ani takhle uměle nedá. Nemáte nápad? Díky