Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, dnes po obědě jsem se šla projít se svým miminkem kousek za obydlenou část, prostě do klidu a narazila jsem tam na „rodinu“ asi matka, otec a 4 děťátka, tak ve věku 3, 5 a 10 let - ale je to jen můj odhad a to 4. bylo tak max roční děťátko. Ti „rodiče“ po těch dětech neskutečně křičeli, nadávali jim, mlátili je přes obličej a když to největší chtělo utéct, matka hodila miminko na zem a rozběhla se za tím největším. Miminko plakalo a otec si šel do něj kopnout. Rvalo mi to srdíčko, ale ve strachu o vlastní dítě jsem nemohla pomoct. Chtěla jsem zavolat policii, ale prostě nevím proč jsem zavolala nejdřív manžela, asi prostě z toho strachu. Manžel mi řekl ať se okamžitě někam schovám, že je hned tam. Přiběhl opravdu tak do 5ti minut, ale ta rodina už byla někde pryč. Já mám teď strašný výčitky svědomí, že ty děti strašně trpí. Prostě nemohla jsem ohrozit svoje vlastní miminko, ale asi jsem měla zavolat hned policii. Ale zase kdo ví, při tom jak je dnes policice ochotná by možná dorazili ještě později než manžel a ta rodina by mohla být tak jako tak pryč a já bych byla za blbce. Na děti nedám dopustit ať jsou mi sebevíc cizí, ale z tohohle budu mít ještě dlouho pocit viny
![]()
Milounek píše:
Ahoj maminky, dnes po obědě jsem se šla projít se svým miminkem kousek za obydlenou část, prostě do klidu a narazila jsem tam na „rodinu“ asi matka, otec a 4 děťátka, tak ve věku 3, 5 a 10 let - ale je to jen můj odhad a to 4. bylo tak max roční děťátko. Ti „rodiče“ po těch dětech neskutečně křičeli, nadávali jim, mlátili je přes obličej a když to největší chtělo utéct, matka hodila miminko na zem a rozběhla se za tím největším. Miminko plakalo a otec si šel do něj kopnout. Rvalo mi to srdíčko, ale ve strachu o vlastní dítě jsem nemohla pomoct. Chtěla jsem zavolat policii, ale prostě nevím proč jsem zavolala nejdřív manžela, asi prostě z toho strachu. Manžel mi řekl ať se okamžitě někam schovám, že je hned tam. Přiběhl opravdu tak do 5ti minut, ale ta rodina už byla někde pryč. Já mám teď strašný výčitky svědomí, že ty děti strašně trpí. Prostě nemohla jsem ohrozit svoje vlastní miminko, ale asi jsem měla zavolat hned policii. Ale zase kdo ví, při tom jak je dnes policice ochotná by možná dorazili ještě později než manžel a ta rodina by mohla být tak jako tak pryč a já bych byla za blbce. Na děti nedám dopustit ať jsou mi sebevíc cizí, ale z tohohle budu mít ještě dlouho pocit viny![]()
![]()
to co popisuješ je děs, pomoci nevím, byla ta rodina romská? Od toho raději dál, protože to jsou přímo klany, a ty drží s sebou proti všem a všemu a neradím píchat do vosího hnízda, nikdy nevíš, jak by zareagovali.
klárka14 píše:Milounek píše:to co popisuješ je děs, pomoci nevím, byla ta rodina romská? Od toho raději dál, protože to jsou přímo klany, a ty drží s sebou proti všem a všemu a neradím píchat do vosího hnízda, nikdy nevíš, jak by zareagovali.
Ahoj maminky, dnes po obědě jsem se šla projít se svým miminkem kousek za obydlenou část, prostě do klidu a narazila jsem tam na „rodinu“ asi matka, otec a 4 děťátka, tak ve věku 3, 5 a 10 let - ale je to jen můj odhad a to 4. bylo tak max roční děťátko. Ti „rodiče“ po těch dětech neskutečně křičeli, nadávali jim, mlátili je přes obličej a když to největší chtělo utéct, matka hodila miminko na zem a rozběhla se za tím největším. Miminko plakalo a otec si šel do něj kopnout. Rvalo mi to srdíčko, ale ve strachu o vlastní dítě jsem nemohla pomoct. Chtěla jsem zavolat policii, ale prostě nevím proč jsem zavolala nejdřív manžela, asi prostě z toho strachu. Manžel mi řekl ať se okamžitě někam schovám, že je hned tam. Přiběhl opravdu tak do 5ti minut, ale ta rodina už byla někde pryč. Já mám teď strašný výčitky svědomí, že ty děti strašně trpí. Prostě nemohla jsem ohrozit svoje vlastní miminko, ale asi jsem měla zavolat hned policii. Ale zase kdo ví, při tom jak je dnes policice ochotná by možná dorazili ještě později než manžel a ta rodina by mohla být tak jako tak pryč a já bych byla za blbce. Na děti nedám dopustit ať jsou mi sebevíc cizí, ale z tohohle budu mít ještě dlouho pocit viny![]()
![]()
Právě že vypadali jako normální bílý, o to je to horší!! Neohrozila bych tím sebe a už vůbec né miminko, ale… víš jak se jako maminka cítím ![]()
No ty bláho!! Já úplně přesně vím, jak ti je, protože já sama mám k dětem neuvěřitelný citový vztah. Ale ve tvé situaci, s miminkem nebo jako já, těhu, bych se zachovala stejně. A policie by asi moc nepomohla - na vše mají dost času. Kdžy jsem byla poprvé těhotná, a měla jsem drobnou autonehodu, přijeli až po hodině a po další hodině mi přivolali sanitku aby se doktor podíval, co mimi. Pak jsem dalších 6 hodin trávila na tom pitomým místě a čekala, až si pánové dají kávičku, pokecaj… hlavně že jim bylo veselo.
ježiši to je šílený,tohle nikdy nepochopím,jak někdo může ubližovat dětem.Teď co mám malou,tak vyloženě brečím,když se něco děje jakémukoli dítěti.Tebe naprosto chápu,také bych se bála o své mimi,ale věřím,že to v tobě zůstalo.
Cože? On si do něj kopl? Tak tam bych zavolala sociálku.
Nedávno bylo v televizi ve 112, jak chlap a ženská měli dítě, ale prostě s ním asi neuměli zacházet. KDyž brečelo, zabalili ho do peřiny, aby se mohli dívat na tv…nebo otec toho dítěte s ním házel na postel, a vyšetřovatelům řekl, že mu to příjde normální. Bohužel to říkal při rekonstrukci, aby se přišlo na to, kdo to dítě zabil.
Fakt nechutný, některý lidi by neměli mít děti. ![]()
Milounek píše:klárka14 píše:Právě že vypadali jako normální bílý, o to je to horší!! Neohrozila bych tím sebe a už vůbec né miminko, ale… víš jak se jako maminka cítímMilounek píše:to co popisuješ je děs, pomoci nevím, byla ta rodina romská? Od toho raději dál, protože to jsou přímo klany, a ty drží s sebou proti všem a všemu a neradím píchat do vosího hnízda, nikdy nevíš, jak by zareagovali.
![]()
takový lidi fakt nechápu
, proč to dělají, tak nemají mít děti, někdo na ně čeká, je rád, že je má, a někdo je mít vůbec nemůže a ty děti by choval jako v bavlnce.
Taky tohle úplně nesnáším a vždycky, když vidím něco podobného, říkám si, že bych měla něco říct a pak se bojím
Možná je trochu útěchou, že oni se takhle určitě chovají i doma a v okolí svého domu, kde je lidi znají a mají možnost je nahlásit na sociálku nebo polici, když ví, jak se jmenují a kde bydlí. tento týden jsem viděla těhotnou maminku s nějakou jinou maminkou s kočárkem a asi babičkou, jak se posmívá své cca 5leté dceři za to, co si koupila za oblečení a do slova dělala (jako malá holka) jé, jé, vypadáš jak debílek, debílek a všichni se ti budou smát a pak se otočila na ty dvě dospělé a říká, jak si to holka vybrala v obchodě sama a ponižovala jí dál. Byla úplně nepříčetná. Já měla sto chutí jí jednu vrazit. Chudák holka, když jí máma říká takové věci. Stejně jsem ale zůstala stát jak opařená a když nasoupili do tramvaje, tak jsem se zmohla jen na kroucení hlavou tak, aby mě viděli
Ale to je slabý odvad od toho, co popisuješ ty.
Tak to je síla. ![]()
Bohužel se obávám, že pokud o nich nevíš opravdu vůbec nic - kde bydlí, atd. - těžko s tím teď něco naděláš. Nahlásit to na policii? Skoro bych řekla, že se tím bez aspoň trochu konkrétnějších údajů nebudou ani zabývat… Udání „nevím-na-koho, protože jsem viděla v parku, že špatně jednali s dětmi“, to nejspíš při nejbližší příležitosti hodí do šuplíku. ![]()
ježiš, chudáčci ![]()
Vůbec nevím jak bych reagovala..asi jako ty, měla bych strach o svoje děti..Možná zítra zavolat na policii,sociálku…ale jestli je neznáš jménem nebo kde bydlí,tak nevím jestli by to k něčemu bylo ..Každopádně je to teda hrozný, těch dětí je mi fakt tak líto ![]()
Sumaya píše:
Cože? On si do něj kopl? Tak tam bych zavolala sociálku.Nedávno bylo v televizi ve 112, jak chlap a ženská měli dítě, ale prostě s ním asi neuměli zacházet. KDyž brečelo, zabalili ho do peřiny, aby se mohli dívat na tv…nebo otec toho dítěte s ním házel na postel, a vyšetřovatelům řekl, že mu to příjde normální. Bohužel to říkal při rekonstrukci, aby se přišlo na to, kdo to dítě zabil.
Fakt nechutný, některý lidi by neměli mít děti.
No to je fakt hrozný
doufám, že skončili v base oba a na hodně dlouho a ještě bych povinně sterilizovala oba! Pardon
Sumaya píše:
Cože? On si do něj kopl? Tak tam bych zavolala sociálku.Nedávno bylo v televizi ve 112, jak chlap a ženská měli dítě, ale prostě s ním asi neuměli zacházet. KDyž brečelo, zabalili ho do peřiny, aby se mohli dívat na tv…nebo otec toho dítěte s ním házel na postel, a vyšetřovatelům řekl, že mu to příjde normální. Bohužel to říkal při rekonstrukci, aby se přišlo na to, kdo to dítě zabil.
No to jo, ale když zmizeli někam pryč, asi by se těžko hledali ![]()
lenkaky píše:Sumaya píše:No to je fakt hrozný
Fakt nechutný, některý lidi by neměli mít děti.doufám, že skončili v base oba a na hodně dlouho a ještě bych povinně sterilizovala oba! Pardon
Podle toho, co jsem viděla v televizi, tak byli asi slabomyslný, hlavně ten chlap se choval jak idiot, měl hlas jak dítě a šlo na něm vidět, že je IQ asi níž, kdybych ho potkala někde venku, tak si řeknu, že je to nějký deviant z ústavu. Nechápu, proč jim to dítě nevzali hned. Oni neměli ani postýlku, to dítě bylo věčně v kočárku a vypadali jak bezdomovci.
Milounek píše:Sumaya píše:No to jo, ale když zmizeli někam pryč, asi by se těžko hledali
Já vím, je to těžký, ale třeba jsou z okolí ne? Třeba by ti sociální pracovníci věděli o koho jde. Přece jen 4 děti dnes nemá každý.
Sumaya píše:
Přesně tak! Mě nejvíc se*e že pak matka nebo otecu soudu řekne - mě to mrzí a dostanou poloviční trest!! Za co?? Za to že ty jo mlátí své dítě, které je samá modřina, naříká bolestí a on řekne že je to normální?? Ach bože..