Jak pomoci cizím dětem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.11.11 21:26

Prostě tohle mě sere va tom češkým státu! Tohle prostě v Americe neuvidíte! Tam si každej svého dítěte váží, protože je to pro ně největší dar života! A je jedno, jestli mají jedno nebo deset! A když tam někdo dítěti ublíží, tak si jde na pěkně dlouho sednout do basy a žádný mě to mrzí, já nevěděl tam na soudce a porotu neplatí! Kdžy vidím co se tu děje, nevím, jestli chci, aby moje dítě vyrůstalo tady, když má možnost vyrůstat v US. A Ty Milounku jsi moc statečná žena!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
10.11.11 21:29
lenkaky píše:
Taky tohle úplně nesnáším a vždycky, když vidím něco podobného, říkám si, že bych měla něco říct a pak se bojím :oops: Možná je trochu útěchou, že oni se takhle určitě chovají i doma a v okolí svého domu, kde je lidi znají a mají možnost je nahlásit na sociálku nebo polici, když ví, jak se jmenují a kde bydlí. tento týden jsem viděla těhotnou maminku s nějakou jinou maminkou s kočárkem a asi babičkou, jak se posmívá své cca 5leté dceři za to, co si koupila za oblečení a do slova dělala (jako malá holka) jé, jé, vypadáš jak debílek, debílek a všichni se ti budou smát a pak se otočila na ty dvě dospělé a říká, jak si to holka vybrala v obchodě sama a ponižovala jí dál. Byla úplně nepříčetná. Já měla sto chutí jí jednu vrazit. Chudák holka, když jí máma říká takové věci. Stejně jsem ale zůstala stát jak opařená a když nasoupili do tramvaje, tak jsem se zmohla jen na kroucení hlavou tak, aby mě viděli :oops: Ale to je slabý odvad od toho, co popisuješ ty.

Tak tohle já v Praze potkávám moc často, jednou jsem takové paní cosi řekla, to jsem ale v Praze bydlela krátce. Ale nevím, nemá cenu těm lidem něco říkat. Ani se nezmění :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budulinek2011
10.11.11 21:32

Zajdi za socialkou a řekni co jsi viděla.. |Ty lidi budou asi fakz z okolí.. Nějak je popis a donut je at s tím neco dělají.. Kvuli tem detem prosím

• Citovat
  • Upravit
90
10.11.11 21:35
sikinka16 píše:
Zajdi za socialkou a řekni co jsi viděla.. |Ty lidi budou asi fakz z okolí.. Nějak je popis a donut je at s tím neco dělají.. Kvuli tem detem prosím

Mám kamarádku, co dělá v nemocnici v Motole na dětským, ta by mohle znát nějakou sociální pracovnici, musím to s ní probrat. Já ty lidi viděla snad poprvé, ale někde se tu určitě pohybovat musí. Hlavně ty 4 děti a takový nevzhlední rodiče - někdo je znát musí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
560
10.11.11 21:38
sikinka16 píše:
Zajdi za socialkou a řekni co jsi viděla.. |Ty lidi budou asi fakz z okolí.. Nějak je popis a donut je at s tím neco dělají.. Kvuli tem detem prosím

jj na sociálku, takhle nemohou děti vyrůstat, co z nich bude,rodiče ať zavřou a děti do klokánku tam už jim najdou novou rodinu. To je hrůza, ale nejhorší na tom je,že si udělají další děti,když jim je odeberuo. Oni jsou jak králici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
10.11.11 21:46
J-a-n-k-a píše:
sikinka16 píše:
jj na sociálku, takhle nemohou děti vyrůstat, co z nich bude,rodiče ať zavřou a děti do klokánku tam už jim najdou novou rodinu. To je hrůza, ale nejhorší na tom je,že si udělají další děti,když jim je odeberuo. Oni jsou jak králici

Já nechápu, proč když doktoři vidí v nemocnici špínu, jak jim tam jde rodit, proč sociálku nezavolaj rovnou, aby zkontrolovali, kde má miminko vyrůstat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.11 21:48

Jak jem řekla, v česku je to prostě k nepochopení :(. Ráda bych založila nadaci a dětem pomáhala! Adoptovala jsem si 2 krásné děti z Afriky a ani nevíte, jakou mám radost, když mi přijde dopis s obrázkem. Prostě já mám pocit, že vše okolo EU se tak sere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
10.11.11 21:49

hlavně ty děti je živí, :cert: co si budem povídat…ale asi bych zašla na sociálku, která je nejblíž tomu místu a popsala bych je, počet dětí atd…třeba už maj podchycenou tu famílii a vědí o koho by tak mohlo jít.A příště policii rovnou 158 a ještě bych byla taková svině, že bych to nafoukla :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
10.11.11 21:57

:cry: :cry: :cry:
Zavolat na sociálku? Posondovat, jestli už tam nemají něco málo nahlášené? Popsat, jak vypadali? Nevím, Bože můj, ale něco bych udělat zkusila. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
10.11.11 22:10

Já dnes budu mít hodně špatné spaní. Chovala jsem malýho a neubránila se slzám nad tím, když jsem si vzpomněla… Ach jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
10.11.11 22:11

Holky, nechci vám brát iluze, ale na sociálce se ničeho nedovoláte - jakože „viděla jsem tam a tam takové a makové lidi - znáte je? Můžete je zkontrolovat?“…to je fakt blbost, ať si teď o mně říkáte, co chcete…nic se tím nevyřeší…
Milounku - kdybys příště byla něčeho podobného svědkem, nevolej PČR, ale Městskou policii, ti přijedou rychleji než státní policie a budou i jednat rychleji, tohle spadá do jejich kompetence a než si to státňáci předají, tak měšťáci už budou dávno na místě…nevím sice, jak to chodí v Praze, ale řekla bych, že je to tak všude stejné, já bych určitě volala městskou…ptala jsem se teď i manžela, který u městské dělal a říkal, že určitě volat měšťáky, oni s tím mají zkušenosti a ví, jak zasáhnout…
A vůbec neměj výčitky, s miminkem v kočárku bych na tvém místě jednala stejně, i když věřím, že pocit je to hrozný :-( :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
10.11.11 22:15
locika píše:
Holky, nechci vám brát iluze, ale na sociálce se ničeho nedovoláte - jakože „viděla jsem tam a tam takové a makové lidi - znáte je? Můžete je zkontrolovat?“…to je fakt blbost, ať si teď o mně říkáte, co chcete…nic se tím nevyřeší…
Milounku - kdybys příště byla něčeho podobného svědkem, nevolej PČR, ale Městskou policii, ti přijedou rychleji než státní policie a budou i jednat rychleji, tohle spadá do jejich kompetence a než si to státňáci předají, tak měšťáci už budou dávno na místě…nevím sice, jak to chodí v Praze, ale řekla bych, že je to tak všude stejné, já bych určitě volala městskou…ptala jsem se teď i manžela, který u městské dělal a říkal, že určitě volat měšťáky, oni s tím mají zkušenosti a ví, jak zasáhnout…
A vůbec neměj výčitky, s miminkem v kočárku bych na tvém místě jednala stejně, i když věřím, že pocit je to hrozný :-( :hug:

Děkuji. no ta kamarádka z nemocnice mi říkala, že ta paní ze sociálky udělá jo jo paní, budeme dlat vše možné… Jo jo vše moné ale to co má dělat neudělá. Proto to u nás vypadá tak, jak to vypadá. Já mám jen strach, abych si za pár dní nečetla v novinách - rodina v Praze ubližovala svým 4 dětem, nebo nedej bože ještě něco horšího :cry: . A děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pst007
10.11.11 22:24

tak já mám se sociálkou opačnou zkušenost. největší problém jsou právě lidi, co vidí a nic nenahlásí. Je možný upozornit ospod i anonymně, musí prošetřit všechna udání. tu rodinu lze snadno identifikovat, když vyčlení bílé rodiny se 4dětmi z nichž jedno je miminko, kolik jich v té oblasti bude bydlet? Pokud sis všimla pohlaví sourozenců, je to ještě snazší.

• Citovat
  • Upravit
budulinek2011
11.11.11 14:54

Přesně tak.. jak píšou holky.. Budou vědět o koho jde.. Běž na socíalku a kdyby to neprošlo u jené tak bež za druhou. A kdyby ani tak nic, tak bych to šla ict vedouci. Oni si nemužou dovolit nechat bejt.. I když to tak bohužel chodí.. Pak kolikrat ukazujou ve zprávach že socialka něco zanendala a hrozí jim tresty..

• Citovat
  • Upravit
1101
11.11.11 17:42

Ahoj já chci jen napsat příběh co se děje tady u nás. Bydlí tu rodina co má tři holky dvě chodí do školy ty mají jiného otce a třetí do školky kolem které se točí svět. Ty dvě sice nejsou tyrané fyzicky ale psychicky. Ta nejsterší si namalovala na oko monokl a ve škole řekla že ji to udělal otčím. No rodiče do školy pak teda že je to namalované tak nic klid. Holka doma nářez a další psych.týrání. Bylo jasné že to bylo volání o pomoc ale škola nemá prý podpis matky že jí otčím opravdu týrá tak to prý nemůže nahlásit prostě blbost :zed: :zed: jen před tím zavírají oči. Já když je vidím jsou zakřiknuté jakoby pořád smutné. A ta nejstarší je pořád venku aby nemusela být doma no nevím ty učitelé to přece vidí to s tím opravdu nejde nic udělat? Je přece blbost podpis matky když mámá to neřeší a ještě mu nic neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová