Jak pomoct alkoholičce

Anonymní
15.6.14 13:06

Jak pomoct alkoholičce

Ahoj. Píšu raději anonymně. Mám ségru alkoholičku. Má 2 malé děti, manžel už od ní raději odešel, protože by ho psychicky zničila, tak jako ničí všechny v rodině. Je nějaká šance jak jí pomoct, když ona sama to odmítá, že prý jí nic není? Kdybych to řešila se sociálkou, tak jí děti hned vezmou? :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36504
15.6.14 13:08

Vím o případu, kdy bylo dítě matce alkoholičce skutečně odebráno a svěřeno rozvedenému otci. Pán se o dítě stará sám a vzorně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8389
15.6.14 13:10
@Anonymní píše:
Ahoj. Píšu raději anonymně. Mám ségru alkoholičku. Má 2 malé děti, manžel už od ní raději odešel, protože by ho psychicky zničila, tak jako ničí všechny v rodině. Je nějaká šance jak jí pomoct, když ona sama to odmítá, že prý jí nic není? Kdybych to řešila se sociálkou, tak jí děti hned vezmou? :roll:

proč hned sociálku, co manžel on se nepostará? Když jsou manželé, ať si děti odveze a třeba se holka probudí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.6.14 13:12
@Anonymní píše:
Ahoj. Píšu raději anonymně. Mám ségru alkoholičku. Má 2 malé děti, manžel už od ní raději odešel, protože by ho psychicky zničila, tak jako ničí všechny v rodině. Je nějaká šance jak jí pomoct, když ona sama to odmítá, že prý jí nic není? Kdybych to řešila se sociálkou, tak jí děti hned vezmou? :roll:

manžel od ní odešel, aby ho psychicky neničila a nechal s ní své 2 malé děti??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
15.6.14 13:14

Nepomůžeš jí nijak… Pokud ona sama nebude chtít.

• Citovat
  • Upravit
23847
15.6.14 13:15
@Malaga píše:
manžel od ní odešel, aby ho psychicky neničila a nechal s ní své 2 malé děti??? 8o

No to je ale formát :palec: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
15.6.14 13:16
@Malaga píše:
manžel od ní odešel, aby ho psychicky neničila a nechal s ní své 2 malé děti??? 8o

Taky nechápu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
15.6.14 13:17

To bude spíš tatínek, kterému to tak vyhovuje, jinak by deti posbíral sebou. a dokaže se sestra o deti starat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.6.14 13:17

@Gina108 príma taťka…
zakladatelko, možná by to začala vnímat opravdu jinak, kdyby se o ni začala ta sociálka zajímat
a proč začala pít?

@Krasavicaa souhlasím, pokud nebude chtít ona, tak je všechno marné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
15.6.14 13:20

Stejně si všechno lidi dělají sami, místo zdravého selského rozumu, vezmou flašku a myslí si že tím něco vyřeší :zed: :zed: :zed: To mě jen tak napadlo ještě při dopsaní mého předešlého příspěvku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
15.6.14 13:21
@Malaga píše:
@Gina108 príma taťka…
zakladatelko, možná by to začala vnímat opravdu jinak, kdyby se o ni začala ta sociálka zajímat
a proč začala pít?@Krasavicaa souhlasím, pokud nebude chtít ona, tak je všechno marné

Mám pár typických příkladů přímo ve svém okolí a vím, že je všechno marné. Dokonce ani ty DĚTI, matky alkoholičky nezastavily v pití… :,(

• Citovat
  • Upravit
26270
15.6.14 13:23

@gabki na něco zdravý selský rozum nefunguje a alkoholové opojení poskytuje dočasný azyl před problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
15.6.14 13:24

Je to jako s každou závislostí. Dokud nebude chtít, nebude jí pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.6.14 13:24

@Krasavicaa proto bych asi spíš řešila děti sestry víc než sestru samotnou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.14 13:25

@gabki Tatínek jezdí kamionem, takže by na děti neměl čas. A možná mu to tak i vyhovuje no…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová