Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vím o případu, kdy bylo dítě matce alkoholičce skutečně odebráno a svěřeno rozvedenému otci. Pán se o dítě stará sám a vzorně.
@Anonymní píše:
Ahoj. Píšu raději anonymně. Mám ségru alkoholičku. Má 2 malé děti, manžel už od ní raději odešel, protože by ho psychicky zničila, tak jako ničí všechny v rodině. Je nějaká šance jak jí pomoct, když ona sama to odmítá, že prý jí nic není? Kdybych to řešila se sociálkou, tak jí děti hned vezmou?
proč hned sociálku, co manžel on se nepostará? Když jsou manželé, ať si děti odveze a třeba se holka probudí ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. Píšu raději anonymně. Mám ségru alkoholičku. Má 2 malé děti, manžel už od ní raději odešel, protože by ho psychicky zničila, tak jako ničí všechny v rodině. Je nějaká šance jak jí pomoct, když ona sama to odmítá, že prý jí nic není? Kdybych to řešila se sociálkou, tak jí děti hned vezmou?
manžel od ní odešel, aby ho psychicky neničila a nechal s ní své 2 malé děti??? ![]()
@Malaga píše:
manžel od ní odešel, aby ho psychicky neničila a nechal s ní své 2 malé děti???
No to je ale formát
![]()
@Malaga píše:
manžel od ní odešel, aby ho psychicky neničila a nechal s ní své 2 malé děti???
Taky nechápu ![]()
To bude spíš tatínek, kterému to tak vyhovuje, jinak by deti posbíral sebou. a dokaže se sestra o deti starat?
@Gina108 príma taťka…
zakladatelko, možná by to začala vnímat opravdu jinak, kdyby se o ni začala ta sociálka zajímat
a proč začala pít?
@Krasavicaa souhlasím, pokud nebude chtít ona, tak je všechno marné
Stejně si všechno lidi dělají sami, místo zdravého selského rozumu, vezmou flašku a myslí si že tím něco vyřeší
To mě jen tak napadlo ještě při dopsaní mého předešlého příspěvku.
@Malaga píše:
@Gina108 príma taťka…
zakladatelko, možná by to začala vnímat opravdu jinak, kdyby se o ni začala ta sociálka zajímat
a proč začala pít?@Krasavicaa souhlasím, pokud nebude chtít ona, tak je všechno marné
Mám pár typických příkladů přímo ve svém okolí a vím, že je všechno marné. Dokonce ani ty DĚTI, matky alkoholičky nezastavily v pití… ![]()
@gabki na něco zdravý selský rozum nefunguje a alkoholové opojení poskytuje dočasný azyl před problémy
Je to jako s každou závislostí. Dokud nebude chtít, nebude jí pomoci.
@Krasavicaa proto bych asi spíš řešila děti sestry víc než sestru samotnou ![]()
@gabki Tatínek jezdí kamionem, takže by na děti neměl čas. A možná mu to tak i vyhovuje no…