Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ty jeji debilni rady. Mozna to moc resim a prozivam, jak rika pritel.Ale me to vadi, zvlast, ze to ona nerekne me, ale vzdy jen jemu.To je furt: mala by mela davno mit papuce. Ikdyz jeste lezla jen po 4,ze sklenicky by ona nikdy nedala, ze ji mam varit polevky a vyvary a chodit s ni vic mezi lidi, protoze je moc bazliva atd. A pokazde, kdyz dcera zacne delat neco noveho, tak se mati divi, jako tele. Dcerka ma 17 mesicu a ukazuje na vsechno mozne a rika: co to co to? A ona na to rekne: to jsem teda jeste nevidela. Proste me stve, tak jsem se z toho musela vypsat.
Buď nad věcí. Jsi máma a tohle budeš poslouchat pořád. Tchýni nezměníš a byla by škoda to tahat mezi tebe a přítele, protože z toho že má kecy to je ještě v pohodě ![]()
pouštět druhým uchem ven a nebo ještě lépe vtipně, mile, ale důrazně odpovědět
Edit. až díky Jani čtu, že to říká příteli, no tak to bych neřešila vůbec ![]()
Příspěvek upraven 14.06.14 v 11:06
@Jakusevova Já ti nevím, ale podle popisu mi to přijde normální… a můžeš být ráda, že to říká příteli a ne tobě ![]()
@Jakusevova To máme doma všichni. Prostě to neposlouchej. Aco na to přítel? Kritizuje tě? Obhajuje maminku? Nebo ho to taky štve? A´T si s mámou udělá pořádek sám. My to tak děláme a celkem to funguje, ![]()
Když pominu tvoje vyjadřování, které mi bez pardonu připadá jak vyjadřování nějaké puberťačky, tak k tématu:
Starší generace toho bez pochyby toho opravdu víc vědí, už jen kvůli letitým zkušenostem a taky protože už minimálně jedno dítě vychovali. Často je problémem komunikace. Není nic snazšího, než být na tchyni milá, a poděkovat jí za rady, a pokud se jimi nechceš řídit, tak si to dělat d klidu podle svého. Ale minimálně krapet slušnosti z tvojí strany by to teda chtělo!
@BaMaK píše:
@Jakusevova To máme doma všichni. Prostě to neposlouchej. Aco na to přítel? Kritizuje tě? Obhajuje maminku? Nebo ho to taky štve? A´T si s mámou udělá pořádek sám. My to tak děláme a celkem to funguje,
Taky praktikujem. A když už teda to řiká mě, tak řeknu, že rozhodně ne
Třeba jestli by nepotřeboval ve 25stupních ještě mikinu ![]()
Buď v klidu. Všude je něco. Nenech si tím kazit život. My máme tchánovi vedle a jelikož jsou v důchodu a nemají do čeho píchnout, tak nás pořád šmírují: v kolik se u nás zhasne, v kolik ráno roztáhneme žaluzie, když někam jedeme tak jak dlouho jsme pryč, kdy se vrátíme, co neseme z auta.. A to nemluvím o tom, když něco děláme na zahradě, tak to u nich záclony jen šustí. Kolikrát mne ty pohledy uplně pálí do zad
Nejradši bych se někdy otočila a vztyčila prostředník
Byla to ta nejdražší stavební parcela zdarma, jakou si jen umíš představit. Bohužel manžel začal stavět než jsme se poznali
Potkat se o pár měsíců dřív, budu radši 20 let platit větší hypotéku než tohle.. Dobrý je, že manžel stojí při mě a po 10 letech jsme se s tím naučili taknějak žít no
Tak sem tě chtěla jen uklidnit, že v tom nejsi sama. A třeba si říkám, že někdo je na tom ještě daleko hůř. Kdybych se měla vypisovat z každé jejich „vysírky“, asi bych nedělala nic jiného
Tak přeju pevné nervy ![]()
@Martina.ova píše:
Když pominu tvoje vyjadřování, které mi bez pardonu připadá jak vyjadřování nějaké puberťačky, tak k tématu:
Starší generace toho bez pochyby toho opravdu víc vědí, už jen kvůli letitým zkušenostem a taky protože už minimálně jedno dítě vychovali. Ale minimálně krapet slušnosti z tvojí strany by to teda chtělo!
@BaMaK píše:
@Jakusevova To máme doma všichni. Prostě to neposlouchej. Aco na to přítel? Kritizuje tě? Obhajuje maminku? Nebo ho to taky štve? A´T si s mámou udělá pořádek sám. My to tak děláme a celkem to funguje,
Přesně. Řekni mu, ať ti o tom neříká a máš klid ![]()
@reliska
Promiň. Blbá situace, ale pobavila jsi mě
My tu od toho máme sousedku, ta to donese babičce ( bydlí o dvě ulice dál) a babička tchýni. Horší na to je ještě i to, že k babičce se donese půlka pravdy + půlka kravin a k máme už se nedonese pravda žádná jenom hovadiny. Tak buďte aaspoň rádi, že se k nim nedonášejí pomluvy, ale mají vás rovnou z první ruky ![]()
@DeTer …a prakticky online
To jsem se zase zasmála. Prostě všude je něco no. Říkám si, škoda že nejsem excentrická exhibicionistka, protože to bych si tady teprve lebedila ![]()
@Jakusevova píše:
A ty jeji debilni rady. Mozna to moc resim a prozivam, jak rika pritel.Ale me to vadi, zvlast, ze to ona nerekne me, ale vzdy jen jemu.To je furt: mala by mela davno mit papuce. Ikdyz jeste lezla jen po 4,ze sklenicky by ona nikdy nedala, ze ji mam varit polevky a vyvary a chodit s ni vic mezi lidi, protoze je moc bazliva atd. A pokazde, kdyz dcera zacne delat neco noveho, tak se mati divi, jako tele. Dcerka ma 17 mesicu a ukazuje na vsechno mozne a rika: co to co to? A ona na to rekne: to jsem teda jeste nevidela. Proste me stve, tak jsem se z toho musela vypsat.
Na to bych řekla leda: Přítel to nedělal? To je divný, on byl nějaký opožděný? ![]()
A jinak nejlepší je i trochu si vymýšlet a říkat, že vaše paní doktorka řekla, to většinou platí na starší generaci, nejsou zvyklí se hádat s doktory.
@Martina.ova píše:
vyjadřování, které mi bez pardonu připadá jak vyjadřování nějaké puberťačky
Tak nejsem sama… ![]()
@Jakusevova a co je špatného na tom, že to konzultuje s tvým přítelem? Je snad taky rodič, ne?
Nebo tvoje mamka to, co řekne tobě, pak opakuje i tvému příteli? Nerozumím… ![]()
@reliska Jéje. Já si kolikrát řikala, rpoč nejsem výbušnější a prudérnější povahy. Už tak nutně potřebuju si ulevit ( slovně a jejich směrem - nikoliv jinak) a říct jim co všechno ( skoro všechno) mi rozčiluje, ale asi ještě nejsem dostatečně dožraná ![]()