Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A proč se s malou nemůže bavit? Co jí vykládá? To je taková feťačka jako z hlavního nádraží? Píchá si doma nebo nacházíte jehly, je agresivní atd?
@Ariadne protože je celá hnusná, má všude vyrážky, je neskutečně nezodpovědná - asi před měsícem jí vypadl pervitin u nich dole, tchýně nám to řekla že to tam našla na zemi a našla to až ráno (ona tam byla večer). Malá tam v tu dobu chodila docela často a je to trdlo, takže si klidně mohlo stát, že to sní
A ona na to reagovala jakože se vlastně nic nestalo, co vlastně děláme ![]()
Asi by mi to taky vadilo, kdyby to byla nějaká hrůza špinavá a sjetá… Člověk neví, co může chytit za nemoc
tohle bych se nějak snažila vysvětlit tchýni, i když ona bude vždy dceru bránit. To máš těžko. A chtít po ní vyšetření od doktora by jen rozpoutalo další boje. Tak doufej, že se třeba dobře vdá a odstěhuje ![]()
Chápu, že ti vadí švagrová feťačka, ale nerozumím tomu, proč na tvou malou dceru nesmí mluvit? Mluví na ni sprostě? Je to blbé, takhle si muset vše hlídat, strach o vlastní majetek ve vlastním domově jsem si také zažila. Také je otázka, jestli se švagrová snaží z toho dostat nebo je jen na dovolence, kdy nabere trochu peněz, péče, vykrmí se a jede dál… Ohledně bazénu, kupovali jste ho vy nebo dohromady s tchýní? Pokud je pouze váš, neměla by se v něm švagrová bez vašeho svolení koupat a je pak asi na manželovi, aby tohle vyřídil. Na druhou stranu nevíš, kdo se s tebou koupe na koupališti… Jsi v nepříjemné situaci, ale zkus se zaměřit na konkrétní věci, které ti vadí, zdůvodnit je a vyřídit k oboustrannému kompromisu. Z toho co píšeš to vypadá, že ti vadí, že švagrová vůbec existuje, i když je jasné, že „bezva příbuzná“ to není.
@zuzkasim no momentálně mě vadí ta její celková manipulace s lidmi, hlavně tchýní, ale je to jejich boj..
Mě nevadí to, že jí řekne ahoj nebo tak, ale vadí mi to, že jakmile na ní začne mluvit víc, tak malá jde za ní a to já nechci, protože mám strach o její zdraví
Je plná vředů, umytá teď je, ale když není tady, tak pospává všude možně
Ona je tady na dovolené, vyloženě, tchýně jí nakoupí cigára, ona se nají, dá jí nějaký peníze a až po ní tchýně začne chtít uklízet nebo zajít na pracák, tak se sbalí a odejde - ale to je tchýnina věc ![]()
@Ariadne taky by mě to zajímalo!
zakladatelko, s lidmi, kteří užívají drogy žádný soucit nemám, není mi líto ani alkoholiků, ale tohle už mi přijde trochu moc…jasný, nenechávala bych jí s dítětem o samotě, ale když tam jsi ty, roč na ní jako nesmí mluvit???
![]()
Zakladatelka má asi křídla a svatozář. Měla by se nad sebou zamyslet a to rychle, než z jejího dítěte vyroste to, co je ona.
Je mi z Vás lidi smutno! ![]()
@MambaJ hele já bych na ní tak nenasazovala, jako taky by se mi nelíbilo, kdyby mi na dítě sahal někdo, kdo má všude vředy a ztrácí pervitin ![]()
Tak když víš, že je to jen na pár dnů, budeš to muset nějak vydržet. Lidi, co se z toho chtějí dostat, potřebují silnou vůli a podporu nejbližších. Musí začít u sebe, nedonutí je okolí, jen tak přemýšlím, jestli tvoje švagrová tu podporu okolí má… Neřešíš nějakou konkrétní věc, řešíš spíš svůj vztah. A věř mi, že vím aspoň částečně, o čem mluvím, mám v rodině asociála, není to jednoduché, ale takový vztah k tomuto člověku nemá nikdo ani z mé ani z manželové rodiny.
Ja zakladatelku chapu, meli jsme pernikovou smazku v rodine. Clovek nikdy nevi, co se jim presmykne, kde jim pernik vypadne, kdy co rozmlatej pred davkou a nedej boze, kdyby na ni nemeli nebo co udelaj po slehu, nedej bize, kdyz koupi spatny zbozi. Natoz kdyz v tom musi byt s malym ditetem, musi to byt des. Kdo ji odsuzuje, zrejme nezazil. Ono i pitoma zloutenka staci ![]()
@MambaJ píše:
Zakladatelka má asi křídla a svatozář. Měla by se nad sebou zamyslet a to rychle, než z jejího dítěte vyroste to, co je ona.
Je mi z Vás lidi smutno!
no ja nevim, proc se navazite do zakladatelky. vy byste fetaka privitali s otevřenou naruci?
me by se hnusila stejne, evidentne se lecit nechce, to bych se ji snažila pomoct, ale takto ![]()
Těžko říct, kdo si to nezažil, tak to asi nepochopí..
Jinak má dluhů 3 řitě, nesplácí to, neřeší to, peníze nejsou a jsou akorát dopisy z exekučky. A kam si pro ty věci přijdou že
Co ona už udělala z průsery, tchýni odrovnala auto a taky se oni neomluvila, však je to v pohodě všechno ![]()
Ahoj, naprosto ti rozumim. Ja neco hodne podobneho resila s mym bratrem. Rozdil byl v tom ze jsem bydlela sama takze jsem sama rozhodovala jestli k nam pujde nebo ne. Dokud jsem nemela syna, jeste jsem se mu snazila nejak pomoci. Jakmile se narodil syn zacala jsem byt dost nekompromisni. To co ti svagrova dela jsou typicky naschvaly, uplne jako bych videla brachu, kdyz mel stav a nesmel nam, sedel nam treba cely den pred barakem a citove vydiral, v horsich stavech nam kopal do dveri… To jsem vilala policii. Nekolikrat jsem to obrecela. Bohuzel dokud nebude zcela cista nejakou dobu nemuzes verit nicemu a nedivim se ze nechces aby se s malou bavila, ja byla hotova jen ldyz se bracha priblizil nekde venku ke kocarku :/ kazdopadne pokud neco neudela tchynr, budes ji tam muset trpet a resit to temi „uteky“ na cely den ktere praktikujes doposud…
Podle všeho to nevypadá, že by se švagrová chtěla léčit. A upřímně - kdo takhle blízko nepřišel s feťákem do styku, tak neví, čeho je schopný. Pro tchýni musí být těžké, když v takovém stavu vidí svou dceru a určitě se bude snažit jí pomáhat. Ale zakladatelko - v tvé situaci bych to měla jako ty. Taky bych nechtěla, aby se mé dítě s takovou osobou stýkalo. Něco jiného by bylo, kdybys viděla ze strany švagrové snahu se léčit a zájem o tvou dceru, ale to mi z tvého popisu nepřipadá.
Jak je už v názvu psáno, jsem psychicky vyčerpaná..Určitě tu někdo četl diskuzi, kterou jsem zakládala nedávno, ale to je jedno.
Takže já jsem dneska malé slibovala, že až to doma všechno uklidíme, půjdeme na zahradu. Došli jsme tam a ona vylezla zase ven
Takže jsem malou sbalila a šla jsem s ní zase domů..Malá mrčela (co si chuděrka musí myslet, to netuším
)
Jenomže jak jí to mám jako vysvětlovat furt? 
Jenom my jsme teďka blbci, co ji nedokážou skousnout a všechno to mě tak užírá, vyžírá, že jsem fakt na nervy už

Úplně nejradši bych se odstěhovala, jenomže kam 

Jde o to, že jsme udělali obrovskou chybu, když jsme si udělali bydlení v tchýniným baráku. Máme vlastní všechno, kromě vchodu. Celkem to zvládáme, nemyslím si že by jsme si nějak zásadně lezly na nervy, nebo dělali naschvály, ale můj manžel má ještě sestru a ta už asi rok, možná dýl fetuje. Už několikrát u nich dole bydlela (jako u tchýně), vždycky ju vysála z peněz, umyla se, vyspala se, najedla se a šla pryč. Dokud byla zima, tak jsem měla obavu jenom o náš majetek, a už to mě psychicky vyčerpávala, pořád přemýšlet jestli jsem někde něco nenechala a tak. Jenomže teď jak je léto, máme bazén na zahradě, posezení. A momentálně je tady asi 4 dny a pořád sedí venku. Moc dobře ví, že nechceme (já a manžel), aby se bavila s malou (má rok a půl) a ona jak na schvál na ni furt volá a mluví
To samé s bazénem, já prostě nechcu, aby se tam koupala ona i malá
Manžel jí to řekl rázně, ale tchýně zase byla nas__ná, že ta smažka se prý snaží a tak, jenomže to tady už bylo padesátkrát a vždycky to dopadlo stejně
Malinká teďka spinká, ale jak se vzbudí, tak odcházím pryč a vracím se až večer, protože to je hnus, já se na ni nemůžu ani podívat a ona to, že mluví na malou a tak, dělá všechno schválně
Chtěli jsme třeba druhý mimčo, ale když vůbec nemáme vyřešené toto, tak na to nemůžeme ani pomýšlet a tak je to s hromadou věcí a já jsem z toho fakt na nervy už
Prosím zachování anonymity