Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Při spálenině je potřeba co nejdéle chladit, klidně několik minut. Teď bych puchýř sterilně propíchla a zavázala, aby se nestrhl.
Foto tu není…no jestli se ti nechce k lékaři tak do lékárny pro sterilní jehlu, desinfekci, mast na popáleniny (flamigel, hemagel…) sterilní čtverce, mastňák a obvazy a lepenku…puchýř postříkat desinfekci, propíchnout sterilní jehlou, znovu vše vydesinfikovat, dát mastňák, mast, čtverce a odvázat obvazem…převažovat denně nebo max ob den…
@Vladusxx foto je jich v komentářích. Omlouvám se
Každopádně moc děkuji, bojím se, když to propíchnu, že se mi tam dostane potom nějaká infekce
@Anonymní píše: Více
Určitě to propíchni, pořádně vydezinfikuj a kup si mast na popáleniny a obvazat. Neriskuj infekci
Fujky…no zjevně si málo chladila…chladí se klidně dokud to bolí…kůže během chvíle dokáže vstřebat hodně tepla a neumí ho uvolnit…
Každopádně postup jak jsem psala výše…a kdyby to začalo okolo více rudnout tak určitě k lékaři…
@Vladusxx chladila jsem celé dopoledne mraženou zeleninou. Už mě to ani nebolí jen lehce pálí. Ale začíná mi milovat místo mimo puchýř, a to mě znervózňuje
Ne propichovala bych to, koupila bych náplast na puchýře ( mokré hojení) a překročila bych to, tak jak to je. Za pár dní se to zahojí. Pokud puchýř dám praskne, zafunguje samohojive mokré krytí.
Příště, nikdy nechladit ledem(ani zmraženou zeleninou). Může to naopak poranění zhoršit. Chladí se pod tekoucí studenou vodou.
já bych neexperimentovala, ale zašla na chirurgickou ambulanci, dokud mají normální ordinační dobu
tak s tímhle už bych mazala na chirurgii
Popáleninu hned chladit pod tekoucí vodou 20 min mírným proudem. Já dávala vždy 10 min, a pak vodu do misky, často měnit. Takto sděleno od doktora. Pokud chladíš málo, kůže se neochladí a vytvoří puchýř.
Ahoj. Včera ráno jsem se spálila. Myslela jsem si (naivně) že to budu mít jen rudé, ovšem ale už včera přes den se mi začal dělat puchýř.
Přes noc jsem čekala, že mi rupne, protože je plný vody.
Jak se mám zachovat? Mám počkat než rupne, nebo ho mám píchnout? Jak ho mám ošetřit?
Přikládám foto popálení
Popálila jsem se o kulmu 210°C