Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky… Uz nevim jak na to
malému jsou 4M a u doktorky jsme zjistily… Že za měsíc nepribral vubec nic, naopak zhubnul… Pí doktorka mi řekla ať začnu už dokrmovat… Je pravda, že jsem to čekala… Vrátila se mi menstruace téměř týden po šestinedělí a doktor mi na gyndě řekl, že je to jen otázka času, kdy přijdu o mléko
… Jenže prcek nechce ani slyšet… Nutrilon vůbec nepozřel, tak zkoušime bebu ale taky nic moc.. Vubec nechce tahat z lahve (tommee tippe +3m). Už jsem zoufalá.. Mám zkusit jiné UM? Popřípadě jiné dokrmy? Už fakt nevím… Jsem u toho na nervy a to mi k mléku moc nepřidává
![]()
Zkouseli jste to po prstu nebo lzickou? tak zjistis, jestli je problem lahev nebo chut mleka.
@MarkétaPol Já bych zkusila najet na příkrmy, normálně lžičkou… měla jsem ve 4,5 měsících s holkou to samý, UM si nevzala, ale po lžičce se zeleninou se mohla utlouct. Jo a ve výsledku se žádný mlíko neztrácelo, pouze slečna nechtěla pořádně tahat, po zasycení zeleninou se uklidnila a bez problémů se vždy dokojila a odstavovala jsem ji po 3 roce věcu.
Pokud je problem jen
ze nejde váhá nahoru, ale jinak má tekutin dost, cura normálně co zkusit nějakou kaši? Normálně na lžičku u prikrmu zeleninou to nevidim na velký efekt v přibírání. Ale pokud je mléka fakt málo a má i málo tekutin těžko radit, ale syn Nutrilon také nechtěl zkusila jámě Sunar Premium a ten chutnal i mi a prcek flašku vzal, měli jsme avent a s tou mu nedelalo problém ani střídat kojení/ láhev.
@NNNikol Tak u nás ta zelenina efekt měla, za 14 dní poskočila natolik, že už nás pak doktorka chtěla vidět zas až v klasickém termínu za ty 2 měsíce.
Taky bych zkusila spis kasi a zeleninu, pak dokojit. Nektere deti toUM nechteji, ale po normalni strave jsou jak divy
a muzes krasne zachovat kojeni.
Jinak s tou ms to asi az tak nesouvisi-dceru jsem kojila jeste dlouho pote, co ms dorazila ![]()
Pri ms se prichazi o mliko?
to je mi novinka
.Klasika u dr: nepoucim matku, jak zkusit zachovat kojeni a zaroven nenechat dite hubnout( zelenina, kase+prikladat a prikladat k prsu),ale vrazime um. ![]()
Zavedla bych zeleninu a snazila se navysit laktaci.Rady mas po celem internetu, prip zavolej laktacni poradkyni, ale ne z porodnice nebo laktacni ligy-nemivaji dobre reference. Dobre jsou na mamile.
Ale jestli kojit nechces, tak dej um.
@pohlazeni to je náhodou pravda, akorát trošku obráceně, díky snížené laktaci se dostaví většinou menstruace
http://www.mamila.sk/…menstruacia/
Doporucuju www.mamila.sk,popřípadě zavést prikrmy ve formě zeleniny, UM v žádném případe ![]()
@Nikki5 píše:
@pohlazeni to je náhodou pravda, akorát trošku obráceně, díky snížené laktaci se dostaví většinou menstruacehttp://www.mamila.sk/…menstruacia/
No, spíš má každý jinak tu hranici, kdy se mu ta MS dostaví…
Ja chci rozhodně kojit.. Přijde mi, ze malý je spokojený… Jediný co spapal byla vecer mléčná kaše… Tak mě napadlo, ze ho nebudu trápit UM a budu ho kojit… Večer dám kaši když bude hladový a přes den budu už zkoušet zeleninové príkrmy…
Už se v té doktorce nevyznám… Ve 2m nás prudila, ze jí moc… A ted ze mu to zase nestačí
UM nasadim až zmizí mléko úplně…