Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, je mi 21 let a v lednu jsem se seznámila s klukem z vysoké školy. Nedávno jsme si psali o takových vážných věcech a on pak zmínil, že teď chce být opravdu sám a nechce se vázat. Dost mě to ranilo, protože se mi moc líbí a myslela jsem si, že by časem z toho něco mohlo být. Nemáte nějaké rady, co dělat a nedělat, aby to neztroskotalo a třeba z toho něco v budoucnu bylo? Vím, že je to dost individuální, ale třeba aspoň nějaké důležité věci? Na vztahy nejsem moc expert
. Vím, že se mu líbím, říkal mi to, chce se semnou i vídat, což si říkám, že je dobré znamení. Klučina je dost takový introvert v něčem, aspoň si tak říká. Nechci vůbec na něj tlačit a zastrašit ho, ale zároveň nechci uvíznout ve friendzonu. Prosím buď rady, nebo nepište. Trápí mě to a nechci tu číst blbosti.
@amuuk píše:
Zdravím, je mi 21 let a v lednu jsem se seznámila s klukem z vysoké školy. Nedávno jsme si psali o takových vážných věcech a on pak zmínil, že teď chce být opravdu sám a nechce se vázat. Dost mě to ranilo, protože se mi moc líbí a myslela jsem si, že by časem z toho něco mohlo být. Nemáte nějaké rady, co dělat a nedělat, aby to neztroskotalo a třeba z toho něco v budoucnu bylo? Vím, že je to dost individuální, ale třeba aspoň nějaké důležité věci? Na vztahy nejsem moc expert![]()
. Vím, že se mu líbím, říkal mi to, chce se semnou i vídat, což si říkám, že je dobré znamení. Klučina je dost takový introvert v něčem, aspoň si tak říká. Nechci vůbec na něj tlačit a zastrašit ho, ale zároveň nechci uvíznout ve friendzonu. Prosím buď rady, nebo nepište. Trápí mě to a nechci tu číst blbosti.
Asi tě bere jen jako fajn kámošku, ale ne jako holku pro vztah. Líbí se mi spousta chlapů, ale do vztahu bych je nechtěla. Tohle se tak prostě říká, když nechceš s tou konkrétní osobou.
A víš, co znamená myslet? Nic nevědět. Na zákaldě čeho sis myslela? Že se mu líbíš? To je pro vztah dost málo ![]()
Je to velmi slušné, ale jednoznačné sdělení, že mu na tobě něco vadí, aby tě mohl mít za dlouhodobou partnerku, ale určitě by tě rád nezávazně vojel
Kockazvysocan: Sám mi to říkal, říkal že se mu líbím, já mu také řekla že se mu líbím. Na Valentýna mě pozval na rande a i poté jsme se párkrát vídali. S našemi školami je to těžké, ale viděli jsme se když to šlo. Proto mě teď jeho odpověd zaskočila. Je pravda ale že mi říkal že je po rozchodu (teď 4 měsíce) a byl to prý hodně těžký rozchod
Ahoj. Píšeš, že ti řekl, že se mu líbíš, chce se s tebou vídat, ale nechce vztah. Působí to na mě, že mu jde o to si s tebou moci užívat se vším všudy, ale ne až natolik, abys byla jeho partnerka. Pokud bys na toto přistoupila, nečekej, že by se z toho v budoucnu vyklubal vztah. Tva síla může být právě v tom, že budeš nedostupná.
@amuuk píše:
Kockazvysocan: Sám mi to říkal, říkal že se mu líbím, já mu také řekla že se mu líbím. Na Valentýna mě pozval na rande a i poté jsme se párkrát vídali. S našemi školami je to těžké, ale viděli jsme se když to šlo. Proto mě teď jeho odpověd zaskočila. Je pravda ale že mi říkal že je po rozchodu (teď 4 měsíce) a byl to prý hodně těžký rozchod
řekl, že se mu líbíš, ne že tě má rád / miluje tě. To je velký rozdíl. Jak jsem psala výš, líbí se mi kdekdo, ale do vztahu bych je nechtěla. Na tvém místě bych se neponižovala a nevnucovala někomu, kdo nemá zájem.
Použil diplomatickou odpověď, aby tě nemusel do háje poslat naplno. Ber můj názor nebo nech bejt, ale @pohledzdruhestrany ti píše to samý z pozice chlapa.
@amuuk píše:
jsi mladá a blb. á, ale nic s čím by se nedalo pracovat do budoucna…jestliže ti chlap řekne, že s enechce vázat a chce být sám, tak přeloženo z chlapštiny to znamená, že až tě vo.jede (když se mu líbíš), tak si nemůžeš nárokovat žádnej vztah, maximálně další nevztahový vojetí
Je to asi slušnej kluk, takže ti to řekl zaobaleně, že s tebou nepočítá.
Angažuj se někde jinde.. ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
jsi mladá a blb. á, ale nic s čím by se nedalo pracovat do budoucna…jestliže ti chlap řekne, že s enechce vázat a chce být sám, tak přeloženo z chlapštiny to znamená, že až tě vo.jede (když se mu líbíš), tak si nemůžeš nárokovat žádnej vztah, maximálně další nevztahový vojetí
No.. svatá pravda, co dodat. Ale každá jsme tím prošla ![]()
Nechala bych ho teď byt. Asi se na to zatím necítí. Když bude chtít vyhledá té nebo se ti ozve sám. Takhle jsem to měla já s manželem. Když přestal tlacit na pilu tak jsem za čas povolila.
@someargue píše:
No.. svatá pravda, co dodat. Ale každá jsme tím prošla
každá ne, protože plno lidí, bez ohledu na pohlaví, potřebuje pro zamilovanost pozitivní zpětnou vazbu, a když není, tak se hormonální koktejl nespustí, zakladatelka je typ, která je trochu trpitelka a nevadí jí, že musí chlapa uháněť
Jednala bych na rovinu.
Klidne mu rekni (osobne, ne pres sms), ze te to mrzi, ze bys byla rada za vic.
Ale neskakej jak piskne, neprekracuj svoje hranice, nerus svuj program jen proto, ze on si zrovna vzpomnel, a nelez s nim do postele.
Jako ono z původně nezávazného se něco závazného vyklubat může, né že né…
My když se potkali s mým chlapem před dvěma lety, taky sme si hned na prvním setkání řekli, že nehledáme nic vážného, bylo to jak říká @pohledzdruhestrany „nechci vážný vztah, ale případně bych se s tebou rád vyspal“, z obou stran. Proběhla dvě tři rande, hodně povídání, no a to naše „nic vážného“ přerostlo v lásku jako trám.
Ale vy se znáte už dva měsíce, viděli ste se x-krát, napovídali toho asi taky dost, takže jestli to tam neskočilo doteď, tak to smysl nemá. Buď ráda, že je upřímný a nevodí tě za fusekli.
@pohledzdruhestrany píše:
každá ne, protože plno lidí, bez ohledu na pohlaví, potřebuje pro zamilovanost pozitivní zpětnou vazbu, a když není, tak se hormonální koktejl nespustí, zakladatelka je typ, která je trochu trpitelka a nevadí jí, že musí chlapa uháněť
Jo a jak si to predstavujes? Ze se poprvé sejdou a ona si řekne - nesmí se mi líbit dokud mi nenabidne ruku a srdce? Je to nesmysl.
Přeloženo z chlapštiny: Nechce s tebou vztah ale rád by se s tebou (minimálně jednou a podle výsledku třeba víckrát) vyspal. Pokud s tím nemáš problém zkus to. Je tam jistá šance, že z toho časem bude něco víc. Sex někdy dělá divy… Ale jsi mladá, obávám se, že nemáš ještě tolik nadhledu. Přeji vše nej!