Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
marguaret:
Přidávám se žehlení je konec nesnáším,blázním z toho!!! Ale kupodivu mám vyžehleno
Jenže pračka už pere a prádlo se suší a… ![]()
marguaret píše:marguaret:
terdule píše: to žehlení..udělá vše,ale žehlení je moje smrt
já mám na šňůře 4pračky,i jsem si koupila drahou žehličku a mega prkno-NEPOMÁHÁ!!už jsem takovej zoufalec,že když chodím nakupovat oblečení,koukám na materiál,jestli žehlit,nebo NÉ!!
terdule píše:Emilie píše:to žehlení
Sakra, ale fakt bych měla jít dělat tu buchtu … musím ještě udělat večeři, kluci mi přijedou ani nevím kdy … ale máme vygruntované pokojíčky, ložnici a děcák, česrtvě a voňavě povlečeno, na šňůře vypráno (akorát kdo to bude žehlit, až to přidám k těm ostatním haldám![]()
![]()
… )
..udělá vše,ale žehlení je moje smrt
Já nevím, co furt všichni mají s tím žehlením… já nežehlím, jenom když opravdu není zbytí. Naštěstí manžel do práce košile nosit nemusí, a kdyby musel, tak by si je asi musel i žehlit ![]()
Já nesnáším takové ty obří úklidy, z toho jsem se jako dítě vždycky osypala, takže během týdne šmrdlám, co se dá. Jedno z hesel Fly Lady je „I práce udělaná špatně velebí tvou domácnost“ - aneb nemusí to být perfektní, když je potřeba zamést a nechce se mi, tak to vemu jen tak po náměstí a za dvě minuty je hotovo. Není to dokonalé, ale je to lepší, než předtím, a to se počítá ![]()
Domácnost považuju za uklizenou, když se nemusím stydět před nečekanou návštěvou, ale nepředpokládám, že nečekaná návštěva se bude koukat pod skříň, kolik je tam prachu, nebo studovat zašedlost záclon. Občas mě taky popadne uklízecí nálada a to pak gruntuju pořádně, takže i na ty okna a záclony se dostane ![]()
jo lenost, to je zlo
Taky si vždycky říkám kolik toho stihnu, když martin spí…a pak se my tááák nechce
no a žehlení je kapitola sama pro sebe, nesnáším ho a tak to nedělám, snažím se věšet věci tak aby se žehlit nemusely ![]()
Fly-lady je i v češtine www.pojdte-dal.cz
Já jsem taky líná a nepomůže mi nic. Občas chytnu záchvat a uklízím, ale dlouho mi to nevydrží. Nejlíp se mi uklízí a pracuje, když je muž doma (paradoxně), pak nesedím celej den u internetu a jdu něco dělat. Jenže to bohužel není tak často, on pořád někde lítá.
Tak prádlo sebraný, buchta upečená, ještě dozdobit, brambory těsně před dovařením, cibulka pod minutku zlátne … smečka přijede, zdlábne, hodí do pračky další nášup ![]()
Emilie píše:
Tak prádlo sebraný, buchta upečená, ještě dozdobit, brambory těsně před dovařením, cibulka pod minutku zlátne … smečka přijede, zdlábne, hodí do pračky další nášup
terdule píše:já mám na šňůře 4pračky,i jsem si koupila drahou žehličku a mega prkno-NEPOMÁHÁ!!už jsem takovej zoufalec,že když chodím nakupovat oblečení,koukám na materiál,jestli žehlit,nebo NÉ!!marguaret píše:marguaret:
terdule píše: to žehlení..udělá vše,ale žehlení je moje smrt
Přidávám se žehlení je konec nesnáším,blázním z toho!!! Ale kupodivu mám vyžehlenoJenže pračka už pere a prádlo se suší a…
Jéé nás ale je
Emilie jen knížku vydej ráda si počtu
Dámy tak zrovna žehlení je věc která mi vůbec nevadí pustím si hudbu dám proti sobě malou aby na mě viděla a jedu
Radši bych furt žehlila než vařila mya nádobí vytírala luxovala prach a ty naši psi no hrůůůza
![]()
marguaret píše:
Ahoj tvoje příspěvky na mě působí pozitivněDneska jsem upekla a dokonce přebrala staré oblečení
Emilie píše:
Tak prádlo sebraný, buchta upečená, ještě dozdobit, brambory těsně před dovařením, cibulka pod minutku zlátne … smečka přijede, zdlábne, hodí do pračky další nášup
ja jsem teda taky obcas lina neco udelat, ale zase si rikam ze uz na to snad mam i nejaky narok (28tt) ![]()
me teda pekelne nebavi uklid kuchyne, ale svadim to na starou osklivou kuchyn ktera se stejne bude vyhazovat a ze o novou uz se budu hezky starat ![]()
jinak druhe prokleti je zehleni, u toho nevydrzim a dalsi peklo je luxovani protoze mame po celem byte koberce a pes strasne pousti, chtelo by to ji zabalit do nejakyho igelitu
![]()
No hospodyňky nic moc
povedlo se mi uvařit uklidit a do toho malá spustila ten svůj ječák a bylo po
nakrmila jsem přebalila uspala a ted už se mi zas nic nechce
Jooo luxování je u nás kvůli psům taky boj skoro všude koberce a dva psi z toho jeden velkej (55kg
) a pěkně chlupatej madvídek takže si taky užívám
Ted jsme se s přítelem rozhodly, že budeme stavět koupelnu u nás nahoře takže si asi umíte představit jak to tu vypadá koupily jsme vanu odpady dlažbu kachličky a jelikož se to dělá pomalu po večerech po práci tak je to děs
No jo no co k tomu dodat ty domácí práce, nejradši bych zalezla pod deku s malou a dělala, že tu nejsem ![]()
já mám asi záchvat uklidu,umyla jsem okna,vše vyprala(to bude účet za el a vodu
)ale žehlení se ňák kupí
..uvidíme večer,třeba dostanu další záchvat ![]()
terdule píše:
já mám asi záchvat uklidu,umyla jsem okna,vše vyprala(to bude účet za el a vodu)ale žehlení se ňák kupí
..uvidíme večer,třeba dostanu další záchvat
Není to nakažlivý????
Kdyžtak se drž dáááál …