Jak přestat kojit?- prosím o radu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1835
6.3.10 10:08

veru, mne dr rikala, ze staci myslim 3-4 davky mleka (kolem roku). ja jsem krome kojeni a sunaru davala jeste bily jogurt a kasi - tu ti taky nechce? jinak sunar nekdo dava treba do omacek misto mleka, nebo i do nejake kremove polevky ho muzes pridat (treba brokolicova). urcite na netu nekde najdes nejake recepty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.3.10 11:43

Kaši večer mi jí, máme Sinlac. Jinak jsme byli teď na roční prohlídce a doktor mi řekl, že mi kojení samozřejmě nezakazuje, ale prý to pro dítě je dobré jen do 1 roku, pak už prý ne. Tak nevím. Tak jsem koupila jiné mlíko, když ten Bifidus nechce a je to stejné. Tak já už vážně nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
6.3.10 16:17

mne dr taky rikala, ze doporucuje kojit do roku, ale stejne jsem si to udelala, jak se mi chtelo (postupne jsem kojila min a min).

davala bych asi kasi a bily jogurt, k tomu bych jeste kojila a postupne zkousela ruzne UM, casem se urcite chytne :-)

mne mala taky sunar ze zacatku nechtela, tak jsem ji ho davala do jejiho oblibeneho hrnku a casem si zvykla a dodnes na nej neda dopustit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.3.10 21:16

Tak já ten sunar zkusím a uvidím. Moc děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.14 20:31

Ahoj, prosím o radu, pokud někdo máte podobnou zkušenost…
Malému je 6 a půl měsíce. Po porodu v nemocnici jsem si myslela, že kojit nebudu, vůbec nám to spolu nešlo, nakonec se vše rozjelo, kojila jsem plně do 4 měsíce, pak jsem začala dávat příkrmy. Dnes máme dopoledne ovocnou přesnídávku, v poledne maso a zeleninu a večer mléčnou kaši. Jinak kojím. Malý přibírá dobře, ale problém je v tom, že kojím každé dvě hodiny, max. vydrží dvě a půl hodiny. V noci se budí tak 2-3×, řekla bych že spíš ze zvyku. Je to už docela dost náročné, proto bych ráda začala pomalu odstavovat. Původně jsem si plánovala, že vydržím kojit do roku, ale takhle často si to opravdu neumím představit.
Poradíte, jak nejlépe přejít na UM, abychom to já i malý zvládli co nejlépe? :-)

• Citovat
  • Upravit
4247
30.6.14 20:44

Proc anonymne? Jestli ti pripada v poradku odstavit pulrocni dite, tak se nemas za co stydet, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
30.6.14 20:47

Proc by to nemelo byt v poradku? Benefity kojeni po dovrseni 6 mesicu jsou marginalni. Mne se dite odstavilo samo v 7 mesicich, takze bohuzel v tomto neporadim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
30.6.14 20:52

@magistra K nerekla jsem, ze to neni v poradku, kazdeho vec, jen nechapu anonym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
30.6.14 20:53

@Radka84 Hm, taky to nepovazuju za intimni tema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
30.6.14 20:59

Ahoj!

Dá se to zkrouhnout i bez odstavení, pokud bys chtěla. Ale je třeba trpělivosti.

Předpokládám, že ti vadí nejvíc noční kojení. Já jsem si postupně dávala limity, do kdy a odkdy jsem ochotná nakojit a postupně to posouvala.
Zpočátku to možná bude trošku boj, ale při troše trpělivosti to půjde.
Příp. můžeš zkusit nahradit večerní kojení UM.

Ono to postupné odstavování je šetrnější jak pro dítě tak i pro prsa. ;)

Jak přijímá flašku? Je na ni zvyklý, pije z ní vodu, čaj?

Příspěvek upraven 30.06.14 v 21:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
30.6.14 20:59
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o radu, pokud někdo máte podobnou zkušenost…
Malému je 6 a půl měsíce. Po porodu v nemocnici jsem si myslela, že kojit nebudu, vůbec nám to spolu nešlo, nakonec se vše rozjelo, kojila jsem plně do 4 měsíce, pak jsem začala dávat příkrmy. Dnes máme dopoledne ovocnou přesnídávku, v poledne maso a zeleninu a večer mléčnou kaši. Jinak kojím. Malý přibírá dobře, ale problém je v tom, že kojím každé dvě hodiny, max. vydrží dvě a půl hodiny. V noci se budí tak 2-3×, řekla bych že spíš ze zvyku. Je to už docela dost náročné, proto bych ráda začala pomalu odstavovat. Původně jsem si plánovala, že vydržím kojit do roku, ale takhle často si to opravdu neumím představit.
Poradíte, jak nejlépe přejít na UM, abychom to já i malý zvládli co nejlépe? :-)

Moje dítě do 9 měsíců jedlo každé 2 hodiny a příkrmy moc nedal. Pak jsem večer nahradila moje mlíko za UM dával ze začátku otec. A v noci dále kojila a přes den dala přikrmy. V 10 měsících jsem uplně odstavila a v noci byl na UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
30.6.14 21:03

Ja nahrazovala ob jedno kojeni umelym. Postupne jsem se dopracovala na kojeni jen v noci. Pred spanim misto kojeni taky UM. A pak prestala i v noci. Slo to dobre, pro nej i pro me. Bez bolesti prsou.

• Citovat
  • Upravit
Verun83
30.6.14 21:05

Odstavila jsem ho v pul roce. Dle dr nejvhodnejsi doba, pry je to pak spis psychicka zavislost nez potreba jidla

• Citovat
  • Upravit
1746
30.6.14 21:13

A on nechce moc papat? to dokojuješ i po jídle? nebo odmítí pít jiné tekutiny? pokud hezký papá i pije, tak bych kojila jen ráno a odpoledne ke svačině, pak bych i tu nahradila jinou svačinkou a nakojila bych pak už jen ráno, večer před spaním, pokud je na to zvyklý a pak v noci, nebo můžeš v noci dát umělý, třeba se ti pak přestane budit úplně. Já osobně vidím v kojení i výhodu po stránce ekonomické, proto bych na umělý nepřecházela, ale samozřejmě je to na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2782
30.6.14 21:13

Já to měla s kojením úplně stejně. Postupně se to sníží a upraví, zkus vydržet. Taky jsem chtěla kojit aspoň do roka nebo i dýl, ale už mě kouše, tak ho v roce odstavím.
Příkrmy postupně nahradí kojení přes den. V noci jak tu někdo psal, zkus kojení oddálit. Jen ho nějak uspi a koj na další vzbuzení. Já kojím v noci 2× nebo jen jednou, ale stejně se mi budí i bez kojení. :zed: Jen ho vezmu do náruče a vytuhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová