Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravim maminky a prosim o radu ci zkusenost.Mame 5mesicu 2.unora.Zacina mu stacit stale mene jidla.Uz mi pil davku 160ml tak 6krat denne,davam odsate MM a na noc UM.Pak se zacal vztekat a nechtel dopijet,kdyz jsem mu mleko ,,vnutila'',vyblinkal je.Tak jsem musela snizovat,ted mi vypije se vztekanim 120mlpred cca mesicem jsem mela co delat abych rychle jidlo nachystala,jak se vztekal,ze ma hlad,ted ho musim nutit,pije po 3-4hodinach.Pribira mene,ale pribira,je sikula,ale tak krasne pil a najednou zmena
,tak netusim co s tim?
culikata máme to přesně tak, momentálně do ELi nedostanu víc jak 500ml mlíka za den, k tomu má asi 140g zeleniny a 130g ovoce a večer kaši ze 120ml vody, nic víc do ní nedostanu, bohužel ani vodu či čaj, ale už jsem to přestala řešit, nechce tak nechce. Myslím že čím je dítko starší, tak tím méně mlíčka potřebuje, důležité je aby malý přibíral, pokud ano, tak bych to nějak extra neřešila že vypije méně.
Když tak to ještě pořeš s dr., nechcej udělat výtěry stolice, zda tam něco nebude..........a nebo nerostou třeba zoubky, to děti taky jíst prý moc nechtějí.
JO a co stolice, stále stejná? Žádna změna?
Ahoj,
Madlenka ta pila jen 90ml, ale u ni pak zjistili deficit B12, pokud se nemylim, tak dite by melo vypit 150 ml na 1 kg vahy, tak si to zkus spocitat.
culikata u dětí jsou taky výkyvy v jídle s tím jak rychle rostou, může teď trošku míň růst a nepotřebuje tolik jídla, neboj pokud nekřičí že má hlad tak je to v pořádku a určitě zase začne jíst.
Můžou to být i ty zoubky jak píše katy a stolice pokud je v pořádku tak neměj strach.
My u malé měli totální výkyvy i když už byla starší, to ještě co sní malý je docela dost, a taky prospívala a divila jsem se z čeho vůbec roste a přibírá. Když už měla rok a něco tak byly často dny kdy k snídani snědla půl jogurtu což je tak 70g, oběd nic, svačina půl přesnídávky 100g večeře nic a až kolem 22h na noc vypila tak max.200 mlíka a tím se skončilo taky jsem měla strach a teď je to teprve půl roku co jí opravdu krásně a aspoň 4× denně. Držím pěsti.
kristynab píše:
Ahoj,
Madlenka ta pila jen 90ml, ale u ni pak zjistili deficit B12, pokud se nemylim, tak dite by melo vypit 150 ml na 1 kg vahy, tak si to zkus spocitat.
Tak 150ml na kg váhy mi malá nevypila fakt nikdy, jako to bych do ní nedostala ani náááhodou. Někde jsem zase četla že by dítě mělo mít min 500ml tekutin a to veškerých, my se do těch 500ml teď vejdem aly byly dny kde jsme se do nich nevešly a nevypadá že by nějak díky tomu strádala.
No jeste zadny prikrm nedavam,jestli bude nabirat tak cekam az do 6.mesice,pak neco zacnu davat.V utery jdu k mudr.tak ho zvazim a uvidime.Stolici ma 1krat denne,no normalni horcici.
Vypit by mel pry 120-140ml na kilo,rikala mudr
,on ma temer 8kg a ted vypije tak 720ml,tak nam trocha chybi,jen me to prekvapuje,ze porad snizujeme.Ja myslela,ze by mel pit vic a vic ![]()
Jelikoz ma 5mesicu,tak zoubky ocekavame,ale nic nepozoruji,krom slintani(to uz 2mesice),taky ma trochu rymu,tak jestli neni nachladly.
Ahoj prosim o radu mam trimesicni dcerku a pred 10 dni jsem prestala kojit(kvuli neklidnemu brisku).driv jsem po kojeni dokrmovala um a to mi mala vypila 120-150 ml najednou a ted mi kolikrat i z 90ml 40 zbyde…a za pul hodky to dopiji..ma tu 90ku treba na 3×4× behem tech dvou hodin a hned delam dalsi flasu a zas po castech krmim. dokud je vzhuru tak chce treba po pul hodinach pit potroskach a ja se bojim aby to nezkyslo tak to po nejake dobe vylevam. nechce se mi tak plitvat.tak nevite jak udelat vetsi rozestupy mezi um aby mi to vypila najednou a treba az za tri hodky dalsi a zase celou? dekuji za rady ![]()
Mela jsem stejny problem a jedina rada je, proste ji 3 hodiny nic nedat a pak at vypije co umi, je to dulezity delat prestavk a nemichat prckovi v zaludku cerstve UM s natravenym, pak je boli brisko, neverila jsem tomu a je to fakt, ty 3 hodky jsou optimalni, budete to muset vydrzet. Drzim palce!!
@u763 taky jsem si to rikala..tak ji budi muset nosit a nosit to jedine zabira aby neplakala..ale ona treba spi od 21:30 do 5:30 a ani tak nevipije celou tu 120..no budu to zkouset prodluzovat. dekuji za radu