Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, možná se tady toto téma již vyskytlo, ale ráda bych se s Vámi poradila o dokrmování UM, malého stále plně kojím ( skoro 6. měsíců ), dnes jsme na doporučení začali s prvními příkrmy , malý za poslední měsíc přibral jen 150 g, nyní má 6650 g a 65 cm, mám tedy stále jen kojit, nebo už pomalu zkoušet UM ?? Bojím se totiž toho, že kdyby náhodou přišla o mléko, tak malý nebude na UM zvyklí a nebude mi to chtít pít … V minulosti jsme měli menší problém a mysleli jsme, že malý má hlad a tak nám doktorka řekla, ať vyzkoušíme UM Nutrilon HA a ten bohužel pořád prskal, je pravda, že jsem to zkusila jen 2 x a později jsem ho už nenutila. Můžete mi prosím poradit, jsem z toho nějaká zmatená ![]()
Ahoj, my v 6ti měsících najeli na příkrmy a cca 150ml UM denně navíc ke kojení protože jsme za 2 měsíce přibrali jen 200g… A na to aby pil UM jsme nepotřebovali měnit značku mléka ale lahve ![]()
Hele já musela rafánka převést z MM na fakt hnusný UM a chystala jsem se na to tak, že jsem mu prá dni předem dávala 2× denne lžičku nebo pár lžiček UM do pusinky, jen aby si zvykal na tu chuť. Poprév se tvářil, jako když kousneš do citronu, ale fakt si zvykl a když se jelo naostro, tak díky tomu relativně v pohodě. Tedy doporučuji takto.
Ahoj, taky musím jednou denně (v noci) přikrmovat. Dávám Sunar HA, pije ho bez problémů. Musela jsem ale zkusit různé flaštičky, než se chytla. Je zvyklá na latexový dudlík, takže flaška musí mít taky latex. dudlík.
Ahoj,mate malo,zkus nejake UM,ja davam MM a jednu davku UM,mame Hipp s probiotiky-savickou 1 Avent-davam 150ml-mame 5mesicu,7800,Nutrilon mi pil,ale mel silenou zacpu,Nutrilon comfort blinkal.Ale uz mate skoro 6mesicu,tak muzes vyzkouset bud v poledne nejaky zeleninovy prikrm,nebo odpoledne ridsi kasi na lzicenku,nebo savickou,ale nejdriv zkus zacit tim UM,tak 14dni a uvidis a pak nejaky prikrm,pokud by to nechtel,tak jak psala PUDLA,my jsme se takhle naucili pit cajik.Preji trpelivost ![]()
Zdravím holky, já jsem měla od porodu málo MM, takže jsem velice brzy řešila volbu výběru UM. Výběr je poměrně veliký, takže jsem netušila, co a jak. Ale pak jsem dala přednost, na doporuční dr. a kamarádky, Bebě. Mrňousek si na ni zvykl poměrně rychle. Ze začátku jsem dávala Bebu A.R., ale teď když už máme doma větší mimi
, dávám Bebu 1 H.A. Premium. Měli jsme to jednodušší v tom, že náš mrňousek si nemusel zvykat na přechod z MM na UM, protože MM se mu skoro nedostalo.