Menstruace při kojení

17
23.2.10 09:22

Menstruace při kojení

Ahoj, ráda bych se Vás zeptala po jaké době u Vás začala při plném kojení menstruace ?? Jsem skoro 6 měsíců po porodu, plně kojím a menstruace se zatím nedostavila … četla jsem, že je to možné, u každé ženy je to individuální, ale nerada bych něco zanedbala, s pravidelností menstruace jsem měla promlémy již před otěhotněním :-? Předem děkuji za radu !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
23.2.10 09:31

Ahoj. U prvního děcka první MS hned po ukončení šestinedělí, u druhého rok po porodu. Obě jsem kojila jako drak (tu mladší stále kojím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
23.2.10 09:41

Ahojky - syna jsem plně kojila 6 měsíců, pak s příkrmy dalších 8. Menstruace přišla po cca 10ti měsících :wink:.

• Citovat
  • Upravit
81
23.2.10 09:45

Moje první menstruace po porodu přišla přesně s prvním příkrmem, takže sedm měsíců po porodu a byla hodně nepříjemná :-? Někdy je ale nutná injekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
23.2.10 09:52

U prvního po roce a půl, u druhé cca po dvou měsících :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
23.2.10 12:47

já jsem taky menstruovala hned po šestinedělí (4 týdny očistky, pak týden pokoj a pak menstruace :-? ) Ale je to hodně individuální, určitě se toho nelekej a vyčkej, já bych si užívala, že mám klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
23.2.10 15:43

Ahoj, já při plném kojení menstuovala od začátku :-( , vůbec žádná pauza.. bohužel.. a to kojím stále, když si vezmu že jsem nemusela dva roky mít, pěkná představa :lol: :wink: ale co, každá to máme hold jinak,no ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
23.2.10 15:50

ahoj také jsem prvně menstuovala až po roce .....takž e klídek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
23.2.10 21:40

Děkuji moc za rady holky, relativně jsem byla v klidu, ale opět mě vystrašila moje mamka, ta se divila, že jsem to od porodu ještě nedostala, v minulosti skoro nekojila, tak nemá zkušenosti a mě pak akorát zblbne !! :mrgreen: Jinak je to poráda, naposledy jsem menstruovala 15.12.2008 ( do měsíce po vysazení HA jsem totiž otěhotněla ), tak snad to ještě nějakou dobu potrvá … :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
26.2.10 09:00
DennJ píše:
naposledy jsem menstruovala 15.12.2008 ( do měsíce po vysazení HA jsem totiž otěhotněla ), tak snad to ještě nějakou dobu potrvá … :-)

Tak jestli tě to uklidní, já jsem poseldní MS měla 25.8.2007. Pak jsem otěhotněla, porodila, kojila rok a půl bez MS a následně opět otěhotněla (nečekaně), takže předpokládám, že pokud budu zase rok a půl kojit, tak očekávám MS někdy na přelomu roku 2011 a 2012, což je slušná pauza ;) Když to tak počítám, dělá to celkem 4,5 roku bez MS. Teda pokud to po druhém porodu budu mít stejně jako po prvním :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
28.2.10 18:51

Ty jsi otěhotněla aniž bys měla ms? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
1.3.10 08:17
Nela9 píše:
Ty jsi otěhotněla aniž bys měla ms? 8-o

Jo jo jo!!!! :zed: A to jsme si dávali taaaaak velký pozor. „Nehoda“ se stala jen jednou. A jak to dopadlo, vidíš na metříku. Pak jsem musela od ostatních poslouchat, jak jsem hloupá, že kojení není antikoncepce. To já přece vím, ale když 15 měsíců po porodu nedostaneš MS a pak to jednou jedinkrát „ujede“, tak s tím prostě nepočítáš, že jsi otěhotněla. Zjistila jsem to až ve 14. týdnu :think:
A čekáme kluka, takže to vidím tak, že jsem 15 měsíců po porodu prostě poprvé ovulovala a v ten den se prostě zadařilo, což je náhoda jak prase. Jedna ku … kolika tisícům? Neumím to spočítat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová