Jak přestat kojit?- prosím o radu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
87
30.6.14 21:23

Ahoj, psala jsem to já a jako anonym to bylo proto, že jsem čekala že se ozve někdo, kdo mě nebude chápat, někdo kdo třeba kojil do dvou let atd. Jinak díky za rady :-) Malý papá hezky ty příkrmy, ale i když sní celou skleničku tak chce za chvíli stejně nakojit, prostě mi připadá, že celý den neděláme nic jiného, než kojíme. Navíc už má taky dva zoubky a mě to začíná být i trochu nepříjemné. Podle dětské doktorky mám kojit co nejdéle, pokud to jde, ale já osobně bych chtěla pomalu končit, ne ze dne na den, ale postupně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
30.6.14 21:28

Tak delka kojeni je na tobe, takze ti muze byt fuk co rika dr nebo kdokoli jiny ;-)

• Citovat
  • Upravit
87
30.6.14 21:38

To sice jo, ale známe to..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
30.6.14 21:42

@Erika Mě považovali v zahraničí za exota, že kojim dítě starší 6 měsícu. Tady nekojí skoro nikdo a kdo kojí tak max 6 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4247
30.6.14 21:45

@Erika ja te treba nechapu, na druhou stranu jak jsem rikala, je to kazdeho vec. Aspon ze ses odtajnila ted :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
30.6.14 21:47

@Erika Absolutně rozumim. Syn v 6 měsících taky hodně ještě pil z prsa. Já to nakonec vyřešila rychlejším zavedením přesnídávek.

I tak se ale v noci budil i co hodinu. To nakonec vyřešil manžel, když jsem mu přišla brečet únavou. Mně poslal spát na gauč a syna nechal vyřvat. Po 3 dnech už spal celou noc (to bylo v 9 měsících).

Teď má měsíců 10 a za měsíc chlapce odstavím uplně.

Jinak co se týče délky kojení. To ti nikdo zazlívat nemůže. Kojit půl roku je super :) Kojení je volba maminky, ne okolí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
30.6.14 21:55

@Radka84 Dobře, to seš ty, ale koukni na nějaký jiný diskuse o tom, že někdo nechce kojit..Každopádně jsem ráda, že mně tady nikdo neodsuzuje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25363
30.6.14 22:07
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o radu, pokud někdo máte podobnou zkušenost…
Malému je 6 a půl měsíce. Po porodu v nemocnici jsem si myslela, že kojit nebudu, vůbec nám to spolu nešlo, nakonec se vše rozjelo, kojila jsem plně do 4 měsíce, pak jsem začala dávat příkrmy. Dnes máme dopoledne ovocnou přesnídávku, v poledne maso a zeleninu a večer mléčnou kaši. Jinak kojím. Malý přibírá dobře, ale problém je v tom, že kojím každé dvě hodiny, max. vydrží dvě a půl hodiny. V noci se budí tak 2-3×, řekla bych že spíš ze zvyku. Je to už docela dost náročné, proto bych ráda začala pomalu odstavovat. Původně jsem si plánovala, že vydržím kojit do roku, ale takhle často si to opravdu neumím představit.
Poradíte, jak nejlépe přejít na UM, abychom to já i malý zvládli co nejlépe? :-)

Já kojím roční i 5× za noc… mají prostě takové období, nemusí být slabé mléko ani nic takového… Podle mě to přechodem na UM nezlepšíš, ale třeba poradí někdo něco lepšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
30.6.14 22:08

@avm3 U ns ze 2 hodinovýho kojení jenom podání UM večer to zredukovalo na 3 a pak uplné přestání to zredukovalo na 2 krát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25363
30.6.14 22:12

@annaei Ale možná by to tak bylo i s kojením… Je to těžký, mě by na tom děsilo to, že to lepší nebude a že budu 3× za noc lítat do kuchyně míchat UM…
@Erika Teď jsme se o tom bavily se známou, protože jsem fakt vycuclá a ještě si místo kojení může vzít v noci tatínek. 2-3 horší noci a třeba začne spát líp… ale půlroční se mi na to zdá ještě malý. Já si myslím, že takové dítko na to má ještě nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
30.6.14 22:13

@avm3 Tak já právě byla vyřízrná a běha tatínek míchat UM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25363
30.6.14 22:16
@annaei píše:
@avm3 Tak já právě byla vyřízrná a běha tatínek míchat UM

Tak to jo… já teda taky už dodělávám, ale chlap vstává ve 4, tak po něm nic, co se noci týče, nechci… malou očividně zlobí zoubky, tak jí prostě strčím prso a někdy spíme dál spolu… Věřím, že brzy bude líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
30.6.14 22:23

Mně nejde ani tak o to noční kojení, ale spíš přes den, každé dvě hodiny se mi zdají moc.. Nebo je to u půlročního normální? Mělo by se to spíš prodlužovat ne? Malý dřív vydržel déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25363
30.6.14 22:25

@Erika A co čaj, voda, šťáva… jak víš, že má hlad, když už tolik jí? Dej mu žužlat křupku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
30.6.14 22:27

@Erika U nás to normální bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie