Jak převázat ránu doma?

1254
4.7.12 09:03

Jak převázat ránu doma?

Ahoj,
jsem týden po stržen4 nehtů na obou palcich u nohy, včera jsem byla na posledním převazu v nemocnici a dnes už to mám dělat 2× denně sama doma. Mám koupat v heřmánku a pak přelepit polštářkovou náplastí. Chci vědět, jestli fakt bude stačit ta náplast? Do teď obvazy a teď jen tohle? Prosím poraďte.

Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9356
4.7.12 09:09

Ahoj, mám jak strhle nehty, tak dělanou i plastiku. Pokud to šlo tak jsem už nepřekryvala. Akorat když jsem věděla, že jdu někam kde je pisek nebo hodně prachu tak zlehka tou naplasti.)
Průser byl, když rana zakrvacela a naplast se přilepila :x.
Takže moje zkušenost. Ano, naplast stači, ale na volnoje to lepší.

Ted je duležita prevence, aby se to neopakovalo. Pokud jsi měla problem se zarostlymi nehty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
4.7.12 09:11

Doma bych to nechala na volno, venku stačí náplast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
4.7.12 09:29

Fakt na volno? nemůže se mi tam nic dostat? jsem po tom zákroku týden. mě bylo právě řečeno že okoupat, nechat usušit a pak zalepit.. ale ty náplastí se bojím, abych to tam nedala nějak špatně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
4.7.12 09:32

Pokud se to hojí pěkně tak bych to na volno fakt nechala-ať to dýchá :pankac:
Ven bych to překryla, aby se ti tam nedostal prach a písek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
4.7.12 09:36

Prý se to hojí krásně, není to natekle nic. pro mě to teda hezky nevypadá :D včera jsem se na to už podívala, ještě tam byla zaschla krev, tak to snad zmizí až si to půjdu za chvíli vykoupat v tom heřmánku.
právě že jsem teď skoro pořád venku, tak tam to asi přelepim.. myslela sem právě jestli přes to nemám ještě dat nějaký polštářek a pak až náplast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
4.7.12 09:36

@Dana26 omlouvám se že mimmo téma :oops: Jestli jsem to dobře pochopila byla jsi na plastice s nehtem??? můžu se zeptat jak to probíhá? Časem to čeká dcerku tak by mně to zajímalo. Zatím je tad malá a asi to bude lepší až jí nha neporoste ale zajímá mně to už tet. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
4.7.12 09:42

@Petra1239
Mám plastiku nehtoveho lůžka, pravě pro opakujici se problemy. BYlo to v lokalni anestezii. Vytrhne se roh nehtu a to lůžko se jakoby sešije k sobě. Snad to pišu dobře. Nejvic mi vadila ta injekce na umrtveni. A potom tahani stehu, to byl celkem masakr.
Nehet sice občas zazlobi, ale už se to da řešit doma. Jsem rada, že to takhle dr. vyřešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
4.7.12 09:49

Já se taky bojím, že se mi to vrátí a tohle všechno jsem prošla zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
4.7.12 09:53

Aha No kdybi to dělali jen s lokálnim umrtvenim tak by to byla paráda ale v tomhle případě to nejspíš nepůjde protože po úrazu mi říkali že jí nehet ani nevyroste protože lůžko neni :nevim: jenže nejspíš jí tam nějaká část zbyla nebo nevim jak to popsat a tet tam má šílenej „paskvil“ kterej roste jakoby dráp a nahoru nejde stříhat takže pilujeme. Právěže to nevypadá vůbec hezky a na noze slečny nevim jak by to v pubertě pobírala noo :think: :nevim: Takže to budeme řešit plastikou ale neumim si to představit. :zed: :zed: asi jí budou muset odstranit to co tam zbylo z lůžka nebo nějak upravit no nevim, mám z toho hlavu v pejru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
4.7.12 09:57

@Janinna23 Mám výbornou zkušenost namazat to po oplachu tenkou vrstvou BETADINE mastí - nepřilepí se náplast a není nic lepšího na zahojení a nic se ti do rány nedostane, bo to dezinfikuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
4.7.12 09:59

@Petra1239
Pak mně napada strhnout to cely a to lužko nějak upravit. Uvidiš jak se domluviš s chirurgem. Mně to teda bolela po zakroku. Ale hodně.

Janina:Nehet mi strhl 3×, než jsem změnila dr. Ale už taky vim jak tomzu předchazet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
4.7.12 10:01

Fakt? :) a nevadí nějaká mast? někde jsem zase četla, že tam nic přijít nemá. tak já to taky zkusím.

Dani, chci se zeptat, jak dlouho po trhání si to měla ještě citlivý? Jak máš vlastně místo nehtu jen kůži

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
4.7.12 10:01

@Dana26 To je jasný uvidíme co nám poví noo :nevim: jen mně zajímalo jak by to mohlo probíhat ale to bude nejspíš uplně jinej případ tak se omlouvám za vpád :kytka: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
4.7.12 10:08

Jani, nehet dorostl a i tvar ma normalni.
Citlive nevim, ale dost dlouho. Je fakt, že potrhano jsem chodila dřiv jak po plastice.
Ted to nech dychat, pokud to jde. Ja jsem to pod naplast promazla framykoinem, zlehka, aby se nepřilepila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí