Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nikino - uvidíš, to se fakt zlepší jen se ti to nahromadilo a musí ten přetlak ven
, a taky jak píšeš to odpoutání..a to si počkej až si jednou takhle vyrazíš na „odpoutávačku“ a zjistíš, že se ti děsně stýská a pořád myslíš na to co a jak se bez tebe děje..;-) a co ty návštěvy sedacích kafíčkových babiček radikálněji omezit? představuju si, že tak trávíte asi dost času..co tak dát tomu jeden víkend v měsíci? teda jestli to už tak neděláte…;-)
jo to mé cvičení bylo na 7, ale ráno…;-) a dlooouho jsem se přemlouvala, jsem totiž lenora lenošná..a taky jsem si říkala, že jsem děsně utahaná..no já byla
až po dvou a půl letech jsem práskla do stolu a hejbla kostrou..a běhat jsem šla loni taky nakonec sama…vidíš možná bych mohla zase začít..
Zdenik a bambulky
zdeniku, jenže v tomhle je dost problémovej manžel. Musím přitlačit v tlaku, aby si prarodiče nezvykali na to, mít na očích vnouče každý týden. Tyhle sedánky nebo naopak naše lítačka po nich se koná každý týden - nastřídačku. S nadcházejícím víkendem se moje štěkavost a protivnost stupňuje i díky tomu, že vím, co mě čeká…
Kdy máme vzít čas třeba na to, vzít auto a zajet pokoukat ohrady s koňma v Kladrubech? Třeba…
Uvědomuju si tenhle tlak jako velký problém ale někdy mám pocit, že domluva nestačí. Asi bych musela v amoku uříznout dítěti nohu, aby si manžel uvědomil, že já ty báby prostě nesnáším ![]()
Na jednu stranu ho chápu, babičky mají právo vidět svoje vnoučata, úúúděsně se na něj těší, na to jak ho potahají, ale…
já už nemůžu, já snad mám taky právo na život, ne?
Stokrát už jsem v pátek řekla - oznam svým rodičům, že chceme mít volný víkend. Devadesátdevětkrát mu to bylo blbý…
Vždycky říkám, že pokud jednou jako babička budu takováhle, tedy absolutně k ničemu a na obtíž, pak ať mě raději vlastní děti odprásknou včas ![]()
Běhání je děsně fajn, lepší než sex
, tak nevím. Asi nakonec vyběhnu někdy sama…
Nebo zkusit nějakou stejně potrhlou na inzerát ?
NiKi
Niki- tak v tomhle musíš být radikální, tedy v tom, že musíš prostě trvat na svém či dát nějaká pravidla návštěvám. opravdu nelze každý týden jezdit po návštěvách. já u našich nemusím být pořád,ale tak 1× za 2-3 týdny tam o víkendu jdeme. tchýni nesnáším, tak tam společně jezdíme tak 1× za 1/4 roku ( hurá !!!),ale navykl si tam jezdit manže se synem- beze mne. taky řešení.
takhle si ty jejich otrok a manžel by měl stát vždy za tvým názorem,ne jeho matky !!!!!!!!!!! ![]()
ad jídlo - před těhu jsem jedla JEN zdravé, ovšem už v těhotenství jsem začala jíst maso a ted jím spíš nezdravě. zatím mi to ale neva ![]()
seš mi čím dál víc sympatická
![]()
i.
Nikino - tak to teda klobouk dolů..já mám všechny rodiče ráda ale tohle už je teda fakt hodně…možná by to teď chtělo s jarem trochu provětrat..prostě naplánovat výlet v době návštěvy (dopředu) a asi sama jednat..domluvit se s babičkama, že prostě jedete a stavíte se příště.nevymlouvat se - oznámit. manžel to neudělá…teď asi ne třebas si postupně všichni zvyknou…řekla bych, že časem se to přece musí zlomit. fuj to jsem ale intrikářka..
Zdenik
no koukám, že jsme jejich otroci. Jsem ráda, že nejen mě připadá každotýdenní radosti ve formě návštěvy naší či jejich, přehnaně časté.
Taky se mi to už přestává líbit z finančních důvodů, ono jezdit imrvére pořád po všech čertech a tisíce za benzín lítaj. A rodičák už je znát.
Ale zas popravdě, raději se pojedu 50 km vyvětrat do lesa, než 20 km za příbuznýma… ![]()
NiKi