Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No jo, to chce nějakej opak diety, ale zase zdravou stravu - doporučuju hlavně hodně sacharidy, pečivo, těstoviny, brambory, pak bílkoviny ideálně v podobě hovězího masa, vajec a tučných ryb a tuky - pěkně olivák, máslo, smetanu. Z ovoce a zeleniny ty sladký nebo tučný - banány, avokáda,… Jíst často, nezapomenout snídat - to je stejný jako při dietě, a jíst večer cca v osm, devět.
Emilko, já jsem měla před porodem 182 cm a 57 kg, taky jsem vypadala jako anorektička. Ale nikdo mi to do očí takhle neřekl, sice jsem byla hubenější, ale nevypadala jsem nezdravě.
S těhotenstvím a po porodu se to nějak zhatilo, teď mám 69 kg a necítím se v tom moc dobře. Mám to vše uložené jen na zadku a břiše, nohy stále ty samé tyčky jako předtím ![]()
Ještě na škole jsem se taky snažila přibrat, ale když jsem začala víc jíst, rostlo mi akorát břicho.
Zkus zapátrat v archívech pořadu Jste to, co jíte. Už je to tedy dávno, ale pamatuju se, že tam byla holčina, která právě chtěla přibrat, hubeňourka, ale cpala se vším možným. Doktorka ji tam tenkrát radila nějaké injekce nějakého vitamínu, konkrétně nevím ![]()
Ahoj, tak tohle znám taky.
Nic nepomáhá, injekce, nutridrinky nic.
Pokaždým těhotenstí mi váha ještě klesla, a to jsem měla hodné spavé děti, takže žádnej stres pohoda, a přesto i kdybych se zbláznila kila se mě nedržela.Minulý rok než jsem po třetí otěhotněla jsem vážila 46 kg, při výšce 164 cm. menstruace vždycky pravidelná,štítná žláza taky v pořádku, dokonce mi moje starostlivá mudra dělala vyšetření jestli nemám tasemnici ![]()
Teď jsem skoro 9 měsíců po porodu a mám 56 kg, tzn 10 nahoře.A jsem za to hrozně ráda, zatím to neklesá a snad nebude, u předchozích těhu se mě váha vždycky vrátila do 3 msíců.Možná že to je i věkem
že ty kila zůstavají.
Radu teda nemám, ale nejsi v tom sama.
A v těhotenstvích jsem přibrala
1-2O let-13 kg
2-25 let-18 kg
3-36 let-18 kg
Nábízím na výměnu můj žaludek a nebo zdrama zašlu nějaký kila, protože já mám přesně opačný problém
.
Je to divný, ale prostě máte tělo tak nastavený a jen tak nepřiberete. Mám kamarádku, která sní i slona na posezení, cpe se vším možným, zeleninu vynechává, pohyb jí nic neříká, je po porodu a přesto vedle mě vypadá jak po návratu z Dachau
. Terrad
Taková diskuse už tu byla… a ničeho jsme se nedobraly ![]()
Prostě nám to rychle spaluje. Mým snem je dosáhnout BMI 18
nemám šanci. Po porodu mi zůstalo 10 kilo, byla jsem tak spokojená=) postupně se ale ztratily a jsem tam, kde dřív, mám studené ruce, nohy, nízký tlak, zdravou lesní barvu ve tváři. Chjo.
A jak tu někdo psal, tlustému nikdo neřekne - Jéžiš, ty jsi jak bečka, nežer už (omluva baculkám), ale kolikrát já už slyšela No ty jsi jak z koncentráku/opuchlá nit/suchárek/vychrtlina/doplň dle fantazie… a řekla bych, že to je nepříjmné úplně stejně=/.
Už nereaguju, jsem se sebou smířená (ale to s tím souložením je dobrý=)) a užívám si, že můžu sežrat na co přijdu. Myslím, že s věkem se ten metabolismus postupně o něco zpomalí…
A přesně, když už s vypětím sil přiberu, naroste akorát břicho
a vypadám jak sirotek ze somálska… A abych se cpala nějakým potravinovým doplňkem a trávila život v posilovně (což by asi nějaký nárůst sval. hmoty způsobilo), na to nemám čas, peníze ani chuť. ![]()
Takže to prdím, spokojeně se krmím a kecy jsou mi fuk ![]()
Akorát třeba z dětství mám ošklivé vzpomínky, když jsme třeba s mamkou šly k jiné dr. než mojí dětské, mě většinou poslali za dveře a s mamkou řešili, jestli nemám nějakou poruchu příjmu potravy… Na jednu stranu kdybych ji fakt měla, tak je to asi správně, že se ptali, ale mi to připadalo strašně, strašně ponižující.
andela píše:pomeranca píše:s prominutím „žrát“ nezdravá, tučná jídla nezabere … myslím že to máme prostě takový blbý metabolismus a vůbec ten chod těla .. a že u emilky to bude podobně jako u mě … shodí snadno, ale nahoru to nejde a nejde i kdyby jen ležela a cpala se a cpala 24 hod denně…
no někdo holt nepřibere, ať dělá co chce. Možná by i pomohlo, kdyby ses tím tak nezabývala a poleze to nahoru samo.Krom toho se přizpůsobit i tomu co děláš - sport: víc najíst a tak.
Jinak to co asi není ta nejzdravější varianta: alkohol, tučná jídla… no to radši zůstaň hubená.
Teď mě napadá, zkus Nutridrink
A nemáš třeba nějakou zažívací poruchu? Kolik měříš?
mě napadla jedine dietní poradkyně (nebo jak se jim říká) ale nikdy jsem to nezkusila …
chápu, někdo má takový metabolismus a neudělá prostě nic, to jsem si jen vzpomněla, že když chce někdo zhubnout, tak se mu v první řadě zakáže tohle…
Ten** vitamín** z toho pořadu Jste to co jíte bylo nějaký Béčko (tuším B6)
No abychs epřiznala s posilovnou to nebude žádná sláva, jelikož mám doma 2 broučky (tedy spíš berušky) a manžel dělá někdy od rána do večera a většinou se to dozví až ten den, takže nějaké plánování u nás neznám. Co se týče jídla mohu sníst cokoli (tučná, nezdravá jídla,..), ale nic nepomáhá. Prý mám počkat, až budu o nějaký ten pátek starší, že kila přijdou samy, jenže problém je v tom, že už mně teď bolívají záda, protože toho malinkého prcka a někdy i toho velkýho nemohou unést. Měla jsem to samé u první holčičiky a jediné co mi doktor na to řekl, bylo ať si dojdu do lékárny pro tabletku na bolest zad a hned mi dal jednu injekci.
Altche píše:
No jo, to chce nějakej opak diety, ale zase zdravou stravu - doporučuju hlavně hodně sacharidy, pečivo, těstoviny, brambory, pak bílkoviny ideálně v podobě hovězího masa, vajec a tučných ryb a tuky - pěkně olivák, máslo, smetanu. Z ovoce a zeleniny ty sladký nebo tučný - banány, avokáda,… Jíst často, nezapomenout snídat - to je stejný jako při dietě, a jíst večer cca v osm, devět.
Tak já večeřím naposledy kolem 23hod. či půlnoci (prostě než jdu spát), kdybych jedla naposledy v devět, tak umřu hlady
a stejně mi to nepomáhá.
Všechno tučný, pokud nemají v obchodě jen polotučný, máslo atd., jak píšeš, maso každý den, no aspoň nehubnu, když už nepřibírám. ![]()
A to jsem po dětech a je mi 35, takže už by to mělo jít nahoru.
No mě každej říkal, počkej po 30 tak jsem čekala a těšila se.....nic, pak počkej po 35 zase jsem se těšila nic.Teď už zbývá jen přechod…tak se těším až budu v 50 holka k nakousnutí ![]()
Kdyby jste viděli co dokážu sníst i manžel se podivuje ![]()
A teda musím říct že nemám takový ty stavy slabosti atd. takže kdo je má tak by měl dojít k dr, možná pomůžou nějaký vitamíny ![]()
Ty injekce na který jsem chodila, byly myslím B 12
jsem si kafem málem poprskala monitor
somálský sirotek
to je dobrý ![]()
Já jím celý den
Strašně jsem trpěla v práci, bo jsem nemohla jíst podle hladu, takže jsem doma po 6 hod snídala, v práci jsem už v 8 chcípala hlady, a na sváču cca v 10, a pak vydržet zas do 3 … neštěstí pro mě.Obědváme ve dvanáct, véča v 18 (přítel je diabetik) a tvrdím že jsem diabetik taky, musím žrát stejně často jako on i s druhou večeří
.Já když mám hlad tak je mi až špatně … ani v těhu jsem fakt nemohla ani na tu krev na lačno ..
Jo a mám ještě jedno pozitivní zjisštění, po pivu se taky netloustne ![]()
Já ten případ nejsem, po porodu se mě ještě 10kilo drží, ale mám kamarádku, která po porodu docela drasticky hubne a tak začala chodit na gyndu a dr jí píchá B12 a lepší se to
tak třeba zkus poprosit o radu svou dr
Teda já tady všude čtu sama sebe ajsemráda že v tom nejsem sama.taky žeru.V práci pořád.taky jsem somálec..opuchlina atd..ale někdymě to štve.Jindy si to užívám.
Dietu držím jedinou a to bodovou
No co že zadek nemám na to si miláček zvykl chi…a prsa?Tysi užil v těhu
No asi jiný holky nebudem.Akorát ty děti mějaksi začínají přerustat.teda syn.je mu 11 váží víc než já a ty dva cm co mu schází domé vejšky.Směje se mi..
Malá váží 24 kg a 113 cm v 5 letech,Zvykám si že budu nejmenší z rodiny. ![]()
Ahoj,jsem na tom stejně.Mám 2 děti.Před prvním těhotenstvím jsem vážila 56 kg při výšce 170 cm. Bylo to vcelku fajn. Štíhlá,ale ne vychrtlá. Po porodu jsem během několika měsíců zhubla až na 47 kg
.Hodně mi padaly vlasy a všichni mě uklidňovali ,že hubnutí i padání vlasů patří ke kojení.....jenže fakt jsem měla už pěkné kouty. Navštívila jsem kožní a ta mě poslala ne endokrinologii.Zjistili,že mi vyhasla funkce štítné žlázy. Takže beru prášky......
už napořád. Pomalu,hodně pomalu jsem přibrala na 53 kg - za 5 let (+5 kg).Pak jsem otěhotněla podruhé a nyní jsem se stále nevyškrábala ani na těch 53 kg.Mám nyní 51 kg. Stydím se za svoje hubené nohy a mám mindráky z prsou.Před dětma jsem měla pěkné trojky a nyní docela pěkné jedničky nebo mizerné dvojky. ![]()
Pila jsem i nutridrinky, dávala si do nápojů místo cukru glukopur.....Vím,že moje váha dost souvisí s dysfunkcí štítné žlázy,ale fakt bych chtěla přibrat cca 10 kg.Mít pěkné ženské tvary. ![]()
Ale asi nám nezbyde nic jiného než se s tím smířit. Každý je jiný.Zase si říkám,že je to lepší než být obezní.CO BY ZA TO JINÉ ŽENY DALY JÍST SI CO SE NÁM CHCE..... ![]()
Zuza81 píše:
Ahoj,jsem na tom stejně.Mám 2 děti.Před prvním těhotenstvím jsem vážila 56 kg při výšce 170 cm. Bylo to vcelku fajn. Štíhlá,ale ne vychrtlá. Po porodu jsem během několika měsíců zhubla až na 47 kg.Hodně mi padaly vlasy a všichni mě uklidňovali ,že hubnutí i padání vlasů patří ke kojení.....jenže fakt jsem měla už pěkné kouty. Navštívila jsem kožní a ta mě poslala ne endokrinologii.Zjistili,že mi vyhasla funkce štítné žlázy. Takže beru prášky......
už napořád. Pomalu,hodně pomalu jsem přibrala na 53 kg - za 5 let (+5 kg).Pak jsem otěhotněla podruhé a nyní jsem se stále nevyškrábala ani na těch 53 kg.Mám nyní 51 kg. Stydím se za svoje hubené nohy a mám mindráky z prsou.Před dětma jsem měla pěkné trojky a nyní docela pěkné jedničky nebo mizerné dvojky.
Pila jsem i nutridrinky, dávala si do nápojů místo cukru glukopur.....Vím,že moje váha dost souvisí s dysfunkcí štítné žlázy,ale fakt bych chtěla přibrat cca 10 kg.Mít pěkné ženské tvary.
Ale asi nám nezbyde nic jiného než se s tím smířit. Každý je jiný.Zase si říkám,že je to lepší než být obezní.CO BY ZA TO JINÉ ŽENY DALY JÍST SI CO SE NÁM CHCE.....
To já měla před porodem pěkné dvoky, pevné a plné a teď? Plochodrážník hard. Vadí mi to až tak moc, že se před manželem nesvlíkám, naštěstí to chápe a respektuje
s prominutím „žrát“ nezdravá, tučná jídla nezabere … myslím že to máme prostě takový blbý metabolismus a vůbec ten chod těla .. a že u emilky to bude podobně jako u mě … shodí snadno, ale nahoru to nejde a nejde i kdyby jen ležela a cpala se a cpala 24 hod denně…
mě napadla jedine dietní poradkyně (nebo jak se jim říká) ale nikdy jsem to nezkusila …