Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kamarádka to má tak, že se přestěhovala z Plzně k Mladé Boleslavi a předávat dítě si měli na kraji Plzně. Takže jednou za 14 dní by malou vozila do Plzně. Tak se proti tomu postavila a předávají si jí v Praze. Ale řekla bych, že se to liší případ od případu - věk dítěte, školka, povinnosti, práce matky a tak. Tak hodně štěstí!
Já se odstěhovala přes 200 km a syna si předáváme na půl cesty a nebo jednu cestu tam mu zajistím já nějakým stylem a v neděli mi ho doveze on. Kdyby si měl v pátek po práci dojet pro malého a odvézt si ho domů, tak by doma byli asi v deset večer.
Já bych řekla, že to záleží na dohodě. Když se rodiče nemůžou dohodnout, tak mají i soudem určen nejen kdy, ale i kde předávat. Kdybys musela nějak cestovat, tak se to snaž zahrnout do alimentů, asi by to docela lezlo do peněz.
Mame to slozitejsi o to ze pravnicka rikala at nerikam u soudu ze chci se stehovat.Tak uvidime jak to bude.Rekla bych ze casem se to ustali,ted to bude na noze:(
Urcite tu budete mit nejake zkusenosti jak je to s tim kdyz mame pred soudem o svereni do pece a po nem se chcete odstehovat cca 300km od bydliste otce,kdo hradi cestu kdyz ma byt mala u nej, vypada to ze jednou za 14dni na vikend?Mala bude mit rok.Chtel ji do pece on ale pravnicka tvrdi ze nema sanci.Nehci mu ji brat ale musim odjet pryc.