Rodinné trápení

Anonymní
29.11.10 10:31

Rodinné trápení

Ahoj holky,píši anonymně,hodně lidí mě tu zná a nechci aby se tohle moc vědělo

A o co jde?Jde o mojí mámu a ségru.

Ony dvě bydlí spolu,ségra má syna-12let.Ten s nima žije taky.Problém je,že máme hrozné vztahy,mrzí mě to,ale asi to nejde urovnat.S maminou mám vztahy celkem ok,ale se sestrou je to dost špatný.
Ona se rozvedla už před lety,rozvod proběhl její přičiněním-nechození do práce,utrácení peněz manžela za blbosti,nestarání se o domácnost atd.
Pak se odstěhovala k mojí mamině,které umřel přítel.Ze začátku to klapalo,sestra se snažila,chodila dopráce,ale pak jí to nějak přestalo bavit nebo jak to popsat.Myselal si že když dělá určitou funkci ve firmě,že je tam přinejmenším ředitelka a všechno se snažila řídit.Našla si tam přítele(o 22let starší pán) bydlící 200km od jejího bydliště.
V práci skončila,našla další-od tud jí vyhodili(opět se tam snažila dělat paní vedoucí,což jí ani tentokrát nikdo nebaštil)Začala podnikat,udělala spousty dluhů,napučovala si,neplatí účty…Skrachovala :-? .Je bez práce,doma se o nic nestará,všechny domácí práce jsou na mojí mámě.V jejích pokojích je strašný nepořádek,o syna se moc nestará,křičí na něj,on nosí špatné známky,je drzí…

Nevím jak mojí mamině pomoci,ségra udělala dluhy na její jméno-neplacení půlku účtů za domácnost(vše je vedeno na moji maminu).Nic jí nezajímá,jen pospává,jezdí za milencem,který asi nemá o ničem ponětí(tam si hraje na paní dokonalou,vyvařuje,uklízí,je samý úsměv).On už jí asi nějaké peníze půjčil,na poplacení toho co nejvíc hořelo..

Já i kdybych chtěla,tak to zaplatit nemohu(nebudu platit za někoho kdo si doma válí pr…)
maminka pořád brečí,nemá pořádnou práci,bere málo penízků,byt sama neutáhne :cry: Tuhle mi řekla,že má největší chuť to všechno skončit.Peníze jí občas nějaké dám,aby měla aspoň na jídlo,ale to není řešení.V pohodě by vyšly kdyby sestra chodila do práce.Jenže tu NIKDO nepřinutí.Hledá práci na 7h denně a aby byla u počítače a brala min. 15tis. :zed: Podotýkám,že sestra si neplatí ani sociální a zdravotní.Jako podnikatelka :cert: nemá nárok na ÚP .Dostává jen alimenty a to je její celý měsícční příjem :-(

Můj syn nemá „tetu“ rád,nechce tam jezdit,což mě mrzí kvůli mamině.Je pravda,že se tam pořád hadají,nadávají.No není tam příjemné ovzduší :-?

Holky co mám dělat?Nebydlím ve stejném městě jako mamina :roll: děsím se Vánoc,co se tam vše odehraje :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.11.10 10:51

Je mi moc líto co se u vás děje.je strašný,když jeden nezodpovědný člověk má na svědomí neštěstí druhých,hlavně maminky!tady ti ale asi nejlíp pomůže finanční poradce..

• Citovat
  • Upravit
17162
29.11.10 11:25

Ahojky,

mamince bych poradila, at si zajde jak k psychologovi poptat se, jak má jednat se svou nevydařenou dcerou, tak k právníkovi, jak lze ošetřit dluhy a případně zabránit dalším půjčkám na její jméno. Měla by se chránit před soudním řízením o případné exekuci, pokud sestra dluhy nesplácí a nepracuje.

Se tvou sestrou by měla udělat ráznou dohodu o přispívání na domácnost a pokud sestra na toto nepřistoupí, dát jí jasně najevo, at si hledá své bydlení. Ubytovnu nebo podnájem. Ale doporučuji vše písemně s ověřením u notáře. Pak bude mít maminka i oporu př. při případném soudním řízení.

Pokud by maminka stála o chlapce, tvého synovce, může také požádat sociálku o pomoc. Vnuk by jí mohl být svěřen do péče, tím pádem by výživné dostávala maminka a mohla by se tak více věnovat vnukovi (pokud to tak u vás funguje, že se babi stará). Ono lze matku i za takové chování „nahlásit“ na sociálce a poptat se tam, co a jak může rodina udělat.

ROzhodně je třeba na tvou sestru vyvinout pořádný tlak BUĎ A NEBO, aby se vzpamatovala.
ROdič není povinen živit neschopné dítě!!!

Můj bratr je podobného ražení, jenže s ním už celá rodina vyrazila dveře a tak se poflakuje kdo ví kde, ale naštěstí už nemá odvahu obtěžovat kohokoliv z rodiny. Nikdo mu už ty jeho historky nebaští.

Ještě otázečka..... co otec chlapce????? Zajímá se? Neměl by zájem vzít si chlapce do péče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.11.10 11:37

Kačuli-otec chlapce si ho bere jak může,ale většinou ho dá na hlídání babičce(jeho mámě) a jde do práce,ale taky někdy je i u nich-má novou ženu a další dítě.tam můj synovec moc být nechce protože je „nucen“ dělat něco jiného než sedět u PC a telky :evil:

Moje mami byt sama neutáhne,potřebuje aby tam s ní někdo bydlel.Ach jo,proč já,Je mi mámy líto,ale sama mám svých problému dost..

Nahlásit na sociálku?Oni jí dají výstrahu a ona mě pak zabije (nadsázka):-x

Zavolat tomu jejímu a říct mu to?Pomůže,domluví?Když se tam chová jinak?Určitě zná její verzi kde mi jsme všechny ty špatné :cry:

Půjčky si na mámu nebere,ona „jen“ neplatí ty účty za plyn,nájem atd.Takže už dluží několik měsíců :zed: Ostatní půjčky atd. má na své jméno.Dluží za telefon,internet,auto,bance…

Jo a zapoměla jsem napsat,jestli je možné že na to mají vliv antidepresiva,že si to neuvědomuje?že je prostě v pohodě,že užívá ty léky?? :roll:

• Citovat
  • Upravit
17162
29.11.10 12:21

Tak za prvé, sociálka nemusí říkat, na čí popud přišla na kontrolu do rodiny. Záleží jak se domluvíte, lze zaslat i anonymní dopis, kde uvedeš situaci na pravou míru. V podstatě může podat podnět i škola, výchovná poradkyně či ředitel školy, pokud je chlapec problémový, drzý a špatně se učí.

Za další, tvá maminka by měla mít nárok alespoň na příspěvek na bydlení pokud má tak nízký důchod či plat, at se zajde poptat na Úřad práce - státní soc. podporu, určitě jí poradí co a jak.

Na 100% se zajděte ale taky poptat k notáři nebo do občanské poradny, jak písemně ošetřit přispívání na domácnost a proti případným dluhům.

Antidepresiva by toto neměly mít na vině, to je výmluva dle mně. Mám dost lidí v okolí, kteří i kvůli nemocem berou antidepresiva a fungují jak v práci tak v rodině.

Možná bych pozvala „přítele“ tvé sestry k vám, nečekaně, at vidí, jak se ta jeho kráska chová, jak je pořádná a tak.

Pokud ale chceš mamince pomoct, musíte bud sestru donutit pracovat a přispívat na bydlení, anebo ji opravdu vystěhovat jinam, protože dokud bude u maminky a ta ji nechá, pojede ve svých kolejích dále. Ona prostě potřebuje pořádný „nůž“ na krk, aby se vzpamatovala. Jinak to nezměníte.

Pokud jste s otcem kluka - bývalým švagrem v kontaktu, co tak aby s ním otec promluvil? Nebude to asi lehké… mám 13 letého syna s těžkou pubertou, takže si dovedu představit toho tvého synovce. Určitě by mohl zajít za výchovnou poradkyní ve škole, za dětským psychologem, který probere situaci chlapce doma, jak se věci mají a podpobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová