Exekuce po 5- ti letech

3337
27.11.10 20:25

Exekuce po 5- ti letech

Ahoj! Potřebovala bych poradit ohledně exekuce…
Známému přišel minulý týden dopis od soudu, že má uhradit pohledávku exekutorovi za dosud nezaplacenou pokutu, kterou dostal v roce 2005. 3 dny na to, mu přišel dopis se složenkou, aby přestupek uhradil jinak bude případ předán exekuci :nevim: Na ohrazení má lhůtu 10 dní - podle dopisu.
Napadlo mně, jestli se dopis někde nezatoulal, když přišel nejdřív ten od exekutora, ale ten dopis se složenkou byl vydán 14.11. a od exekutora 22.11. :nevim: :nevim: :nevim: :zed:
Proto by mně zajímalo, jestli náhodou někdo nevíte jak postupovat? A není možné, že už by třeba ten nedoplatek propadl? Je to přeci jen už 5 let :think: Co byste dělali vy?
Zkoušel tam volat, ale pán mu řekl, že se velice omlouvá, ale že dělali agendu a že ten dopis neměli vystavovat či co a ať se domluví… Ale jestli s exekutorem??? Může vůbec exekutor něco takového stáhnout???

Díky za reakce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
27.11.10 20:31

myslím,že nazáleží na tom,kdy dluh vzniknul,ale kdy byla podána žaloba.

• Citovat
  • Upravit
1853
27.11.10 20:41

promlčecí doba je většinou těch 5let od poslední výzvy k zaplacení ,kterou kamarád dostal .Jinak námitku o promlčení musí kamarád podat u soudu sám nikdo to za něj neudělá i kdyby to promlčené bylo .A hlavně nesmí podepsat uznání dluhu pokud chce námitku podávat.Jinak jestli se nechce soudit by se asi měl domluvit s exekutorem možná bude hodnej a nebude mu za sebe účtovat (pokud je to exekutor a ne vymahačská firma),ale to by měl tedy co nejdřív zaplatit tu složenku ,aby tedy měl potvrzení ,že exekuce už není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
27.11.10 21:32

Ahoj tak ti musím napsat že mi měli skoro to samé,muž dostal pokutu,nezaplatil na místě,pak na to zapoměl a asi po 3 letech mu došel dopis že má zablokovaný učet a až zaplatí těch blbých 1000kč tak mu učet odblokují…ptali jsme se a zjistili jsme že státu nelze promlčet peníze,to znamená že si na tebe mužou vzpomenut i za 10 let a více…když ti budou dlužet peníze tvý přátele a nezaplatí tak po 3 letech je to promlčené ale státu,státní to nelze…snad jsem ti poradila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová