Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj! Potřebovala bych poradit ohledně exekuce…
Známému přišel minulý týden dopis od soudu, že má uhradit pohledávku exekutorovi za dosud nezaplacenou pokutu, kterou dostal v roce 2005. 3 dny na to, mu přišel dopis se složenkou, aby přestupek uhradil jinak bude případ předán exekuci
Na ohrazení má lhůtu 10 dní - podle dopisu.
Napadlo mně, jestli se dopis někde nezatoulal, když přišel nejdřív ten od exekutora, ale ten dopis se složenkou byl vydán 14.11. a od exekutora 22.11.
![]()
Proto by mně zajímalo, jestli náhodou někdo nevíte jak postupovat? A není možné, že už by třeba ten nedoplatek propadl? Je to přeci jen už 5 let
Co byste dělali vy?
Zkoušel tam volat, ale pán mu řekl, že se velice omlouvá, ale že dělali agendu a že ten dopis neměli vystavovat či co a ať se domluví… Ale jestli s exekutorem??? Může vůbec exekutor něco takového stáhnout???
Díky za reakce ![]()
myslím,že nazáleží na tom,kdy dluh vzniknul,ale kdy byla podána žaloba.
promlčecí doba je většinou těch 5let od poslední výzvy k zaplacení ,kterou kamarád dostal .Jinak námitku o promlčení musí kamarád podat u soudu sám nikdo to za něj neudělá i kdyby to promlčené bylo .A hlavně nesmí podepsat uznání dluhu pokud chce námitku podávat.Jinak jestli se nechce soudit by se asi měl domluvit s exekutorem možná bude hodnej a nebude mu za sebe účtovat (pokud je to exekutor a ne vymahačská firma),ale to by měl tedy co nejdřív zaplatit tu složenku ,aby tedy měl potvrzení ,že exekuce už není potřeba.
Ahoj tak ti musím napsat že mi měli skoro to samé,muž dostal pokutu,nezaplatil na místě,pak na to zapoměl a asi po 3 letech mu došel dopis že má zablokovaný učet a až zaplatí těch blbých 1000kč tak mu učet odblokují…ptali jsme se a zjistili jsme že státu nelze promlčet peníze,to znamená že si na tebe mužou vzpomenut i za 10 let a více…když ti budou dlužet peníze tvý přátele a nezaplatí tak po 3 letech je to promlčené ale státu,státní to nelze…snad jsem ti poradila