Jak přimět dítě uklízet?

2230
29.6.12 15:23

jak přimět dítě uklízet?

Mám problém se 4letou dcerou-prostě neuklízí hračky. poslední pul rok to vygradovalo. jenže na ni nic neplatí-domluva, zákaz pohádek, jít s košem a hračky vyhodit, motivace odměnou, nasekat zadek… pokud nad ní stojím a hodně prudím tak uklidí ale je to na dlouho a navíc bych potřebovala aby šla a uklidila sama zatímco já třeba vařím. ještě před rokem stačilo říct běž uklidit a během 20min bylo hotovo. většinou se dělíme že si uklízí dole (obývák a chodba kde si nejvíc hrajou) a já nahoře dětskej pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
29.6.12 15:30

Píšeš „kde si nejvíc hrajou“, ono má sourozence nebo jí tam chodí kamarádi? Třeba jí vadí, že pokud si sourozenec hraje, tak neuklízí. Nebo to roztahá s kamarády, ti pak frnknou a zbude to na ní :nevim:
Pokud jsou to kámoši, tak bych byla za zlou, než půjdou domů, tak to společně s dcerou uklidí.
Pokud je to třeba roční sourozenec, tak to bude horší, tak malé dítě těžko bude uklízet (i když házet věci do nějaké bedny by mohlo a dokonce i s nadšením :lol: ).
Ale zas by se to mělo během pár měsíců vyřešit, až bude případné mladší schopné se plnohodnotně zapojit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
29.6.12 15:35

Já když byla malá, tak na mě zabíralo, že máma všechny neuklizené hračky sbalila a řekla, že je jde dát pořádným dětem. Nevím, jak dlouho nám je schovávala, než je vrátila, ale jeden den to bylo určitě. Ale asi ti nezbyde nic jiného než prudit a prudit, až ji dojde, že to bude mít mnohem jednodušší, když si je prostě uklidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
29.6.12 15:45

Ještě mám dvouletou, proto uklízím nahoře, aby natka neuklízela všechno. ale mladší překvapivě uklízí líp :-) pokud jsou tu kamarádi (přes léto se bordelí s kamarády jen na zahradě) tak jdu a uklízím to s ní taky. jinak máme systém plastovejch beden :lol: takže nemusí nijak nic třídit nebo srovnávat (jen na puzle atp jsme pes aby je měla v krabičce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
29.6.12 15:47
@ivanak píše:
Já když byla malá, tak na mě zabíralo, že máma všechny neuklizené hračky sbalila a řekla, že je jde dát pořádným dětem. Nevím, jak dlouho nám je schovávala, než je vrátila, ale jeden den to bylo určitě. Ale asi ti nezbyde nic jiného než prudit a prudit, až ji dojde, že to bude mít mnohem jednodušší, když si je prostě uklidí.

no my je jako vyhazujem do koše, dostane je třeba až za týden nebo dva. taky jsme zkoušela je enchat v pytli u popelnice (na zahradě) a dostala je zpátky druhý den pokud uklidila hračky jak má.
pruzení-po pul roce ji to nedošlo, to já dříc skončim v bohnicích :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.6.12 16:00

Na mě nezabralo nikdy nic a začala jsem uklízet až u sebe doma :P trochu. :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
29.6.12 16:09

Na mně nikdy nic nezabralo a na moje holky taky nezabere nic teda jo zabere, když si tam sednu a říkám co ještě zbejvá uklidit ale jak pášeš když jim řeknu aby šly uklidit a potřebuju dělat něco jinýho tak se mi často stane že to nahrnou pod postel a myslí si že to maji z krku :mrgreen: už jsem to vzadala jednou za tejnden tam ten bordel :poblion: uklidim já ale jinak jeduiný co tak musim ječet jak viktorka a dělat zlou a pak to jakžtakž uklidí ale žádná sláva to neni :lol:
jinak já když jsem byla malá tak se mi záhadně chtělo na velkou zrovna když se mělo uklízet a vylezla jsem až když to ségra udělala sama :mrgreen: taky na mně nic neplatilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
29.6.12 16:12

Uznávám že já taky neuklízela, ale řikala jsem si že to bylo (ne)výchovou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.6.12 16:12
@spiky01 píše:
Ještě mám dvouletou, proto uklízím nahoře, aby natka neuklízela všechno. ale mladší překvapivě uklízí líp :-) pokud jsou tu kamarádi (přes léto se bordelí s kamarády jen na zahradě) tak jdu a uklízím to s ní taky. jinak máme systém plastovejch beden :lol: takže nemusí nijak nic třídit nebo srovnávat (jen na puzle atp jsme pes aby je měla v krabičce)

no jo, tak pokud mladší uklízí líp, nezačlo to třeba tím, že začla uklízet mladší? :think:
Buď že by jí to chtěla hdoit na krk, nebo jste mladší hodně chválili a ona začla žárlit a šprajcla se.
A nebo je zkrátka lenoch líná a zjistila, že je to povinnost, která jde odkládat a odkládat…
Upřímně, na mě taky neplatilo nic a neplatí stále…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
29.6.12 16:22
@Pipet píše:
Na mě nezabralo nikdy nic a začala jsem uklízet až u sebe doma :P trochu. :think: :mrgreen:

Přesně tak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
29.6.12 16:36

Dokud není A (uklizeno) není B ( dosaď dle libosti - večeře, procházka, pohádka… ). Ano, nejspíš půjde spát párkrát s řevem, ale funguje to.

A taky zvaž, jestli toho po ní nechceš moc. Uklízet ve 4 letech dobrovolně nebude, stejně tak podle úplně tvojich předtav to asi taky nebude.

Na naše taky zabírá, když jim řeknu, že mají uklidit autíčka, knížky a panenky, se zbytkem jim pomůžu já.

Někomu taky funguje nastavit budík na 10min. a snažit se společně uklidit co nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.6.12 16:42

Jojo, my to praktikujeme tak, že uklízíme spolu jednu místnost, ona dává kostky do krabice, já mezitím stihnu ten zbytek většinou, pak vysaju a můžem si něco spolu hrát - třeba pexeso, do kterého se mi jinak moc nechce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
29.6.12 17:18

No to se snažím, pokud enmaj uklizeno tak nečtem pohádky atp a dusledně to dodržuju ale stejně neuklidí. navíc ještě před cc pul rokem to zvládala :nevim: je fakt že tahle změna nastala co jsme se přestěhovali, ale nevím jak by to mohlo souviset :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
29.6.12 17:33

No, nejlépe děti v tomto věku uklízí, pokud dospělý uklízí s nimi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
29.6.12 18:08

Ta forma hry je dobrá, uklidit, co nejvíc za nějakou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí