Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, myslíte, že by měla skoro 3letá poskládat puzzle o 20kusech? Tchýně to včera přinesla a že to viděla na návštěvě, chlapeček dávno 3letej
Moje skladala 20ks puzzle cca od 2,5 let. Ale kazdy ditko je jiny a i neco jineho je bavi… ![]()
Moje starsi to zvladla az tak po ctvrtem roce..
. Jinak je sikovna, kazdemu jde neco jineho ![]()
Já bych to nějak nehrotila. Naše holčina to taky v těch 2,5 už uměla. Ale teď máme puzzle už asi rok ve skříni a věřím, že kdybych ho vytáhla, tak jí to taky bude trvat dýl, než předtím. Prostě má teď už jiné zájmy, tak zase něco jiného pozapomene. A jak píše 74paja - prostě je každé dítko jiné a baví ho něco jiného. Třeba ten chlapeček zase neumí na kole a vaše už jo. ![]()
Mladej neskládá doteď, prostě ho to neba. A kámošky děti pro změnu skládají snad od 2 let, protože je to jejich koníček.. Já bych řekla, že dost záleží na povaze dítěte, ten můj netrpělivec s tím praští i teď, protože ho to prostě neba, je to blbý a já nevim co všechno ![]()
Mala to umela od 2,5 let, ale je to individualni, chce to proste vyzkouset, ne kazde ditko to bavi
Záleží, jestli to dítě baví. Syn do těch cca 30-35 kusů složí v pohodě sám, kolkrát si ani nevšimnu, že se do toho pustil
Větší složí s dopomocí.
Ale jeho to baví, miluje lego, puzzle…
Tak nasemu budou v zari 3 roky, ale o puzzle absolutne zadny zajem nejevi
Prave dostal troje k vanocum, ale nic
On to vzdy jen rad rozhazi, ale pak uz musi skladat nekdo jinej.
Je dost sikovny v jinych vecech, proste tohle ho nebavi. A ja ho do toho ani nenutim, az si to bude chtit vzit, tak si to vezme.
Moje neteř složila puzzle o 24 dílcích už ve dvou letech a náš Ondra ho ve 2,5 nesloží
Jak se píše v příspěvku nade mnou - nebaví ho to…
Každý dítě je jiný, zkus mu to dát složit a uvidíš ![]()
Dcera skládá puzzle od dvou let, miluje to.
Syn začal až tak po tom třetím roce.
Záleží na prostorovém vidění, každé dítě k tomu dospěje jindy.
Nedělala bych si s tím hlavu.
Viděla jsem 2letou holčičku, jak s 24dílkovým puzzle neměla problém. Můj syn skládá puzzle vyjímečně až od 4. narozenin.
Syn skládal puzzle náhle od třech let (před tím vůbec)… začal těmi obřími a po měsíci dával 100ks obrázky ![]()