Vysoké děti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6557
10.6.12 22:27

vysoke deti

Ahoj, mam dceru, ktera vypada, ze preroste mne, syna i ostatni cleny rodiny, krome tatinka :mrgreen:

Dcera jeste nema 3,5 roku a uz ma 104 az 105 cm. V soucasnosti na cca 90 percentilu. Ja merim 174 cm, manzel 194cm , ale tchyne a svagrova 180 cm a nektere manzelovy sestrenice maji skoro 185 cm.. Vypocet na konecnou vysku jsem nekde nasla, ale tam je plus minus 9 cm..
Taky se rika, ze konecna vyska je vyska ve 2 letech x 2 plus nejake drobne..to doufam, ze ne, protoze to by mela pres 185.
Neexistuji nejake presnejsi vypocty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
10.6.12 22:30

Tak to se asi přesně stejně nedozvíš. Přes pubertu může vyrůst míň, než se očekává a bude v „normálu“. Kluk měl teď tříletou a má taky 104cm. Doktorka mu předpovídá 185cm minimálně, spíš 190cm. Ale u kluka je to něco jiného. Navíc já mám dvoumetrové bratry, takže jsem s tím tak nějak počítala (chlap taky není mrňavý)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
10.6.12 22:33

Stejně s tím nic neuděláš… Moje nejstarší dítko (8 let) nosí velikost boty 39 a velikost oblečení 152 - a ne, není to kluk :D
Co naděláme :nevim:

Příspěvek upraven 10.06.12 v 22:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35316
10.6.12 22:34

Moje dcera presne ve trech letech 101 cm, druha v sedmi a pul 135 cm. Ja mam prumernych 169 cm, ale manzel 202cm, takze mrnousy neocekavame. Ani muj otec a sestra nejsou zrovna mali, vlastni ani prumerni… Moje starsi dcera ma nohu velikost 35 8o :roll: :mrgreen:
Jo a velikost obleceni 140, ale s gumou v pase, vsechno slim, protoze vahou je na 12. percentilu.

Příspěvek upraven 10.06.12 v 22:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
10.6.12 22:34

Já mám 180,chlap 202,synovi je 10 měsíců,taky čekám že bude obr.já se bojím o velikost bot.já mám 43,chlap 50.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6557
10.6.12 22:40

Lesino 39 nohu v 8 letech, to ma synovec v 11 a je taky dost velky na svuj vek.
Ten pry bude mit taky hodne pres 190cm. On prave chodi k sportovnimu dr. a ten mu tu konecnou vysku spocital nejak podle roentgenu atd..a tam to asi ma byt presnejsi?

Ja si s tim zase takove starosti nedelam, jen mi je divne, ze je o tolik vyssi, nez syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
10.6.12 22:53
@lexxie píše: ..Neexistuji nejake presnejsi vypocty?

Tenhle web znáš? http://www.rustovyhormon.cz/ Jinak co vím, tak se používá ten výpočet z výšky rodičů.

Můj soukromý tip je, že holčina aspiruje na těch 180-185cm. Chápu, že z toho nejsi nadšená, ale žít se s tím dá, není to ještě až tak hrozné (já mám 180cm a to ještě jde :lol: , moje sestřenka 185cm a to už je trošku horší, ale zrovna nedávno měla svatbu s prima chlapem a je moc šťastná a spokojená).

Pokud však můžu něco poradit, jak to dceři udělat co nejpříjemnější, hlavně aby „ustála“ pubertu, tak doporučuji:

• dát ji do baletu (kvůli držení těla, my vysoké se ukrutně hrbíme, táhne nás to k ostatním dolů!!!)
  • případně na basket (ale sport já třeba nenávidím, balet by se mi líbil),
  • nedělat ze vzhledu či jídla problém (aby se problémem nestalo, i když bych ji vedla k vyvážené stravě a pokusila se vůbec nenavykat na sladké, páč vysoká je ještě ok, ale vysoká a tlustá :? …)

Jinak ano, mindrák jsem měla, zvlášť v tanečních, když všichni kluci byli menší než já, vlastně mi dejchali do výstřihu. :roll: Co se sebevědomí týče, tak se mi srovnalo až na VŠ, kde už ti kluci jsou přece jen vytáhlejší a mužnější. A úplně jsem se hodila do pohody po té, co jsem začala chodit klukem z 5.ročníku (jako prvačka), který měl o 10 cm víc než já. To bylo blaho… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
10.6.12 22:57

Nezapomen, ze Holandsky narod je jeden z nejvyssich mezi evropany :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
10.6.12 22:57
@luciezesvetic píše:
Já mám 180,chlap 202,synovi je 10 měsíců,taky čekám že bude obr.já se bojím o velikost bot.já mám 43,chlap 50.

Tak u syna to až tak neva. Znám kluka, co má 201 cm a považuju ho za velkého fešáka! U kluků to není překážkou… :jazyk: (u nás na tom budem podobně, já 180cm, chlap 193cm, syn ve 3,5 letech 107, nosí 110 velikost…)

Ale ženské boty vel. 43 to je peklo. :twisted: Já mám 42 a jak vidím boty v mé velikosti, okamžitě kupuji, ať stojí co stojí, i když je zrovna nepotřebuji… :nevim: :mrgreen: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
10.6.12 23:00
@Weru píše:
Nezapomen, ze Holandsky narod je jeden z nejvyssich mezi evropany :mrgreen: :mavam:

:?: Nerozumím… :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
10.6.12 23:02
@Wiolla píše: :?: Nerozumím… :think: :nevim:

lexxie ( pokud se nemylim) zije v Holandsku a manzel je Holandan :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4115
10.6.12 23:08
:mavam:

Takzeeeee.....ja mam 192 :mrgreen: :pankac: a manzel 194. :lol: Nas dvouletak ma nozicku 28 a velikostne tak na 3-4 roky,narozen predcasne o 3 tydny-nejvetsi miminko na oddeleni. Velka hlavicka,hrudnicek,proste to bude krasnej velkej poradnej chlapak. Anicce je 5 a zatim,tuk tuk tuk,takovy prumer. U kluka je to jedno,jsme rada ze to nemaji obracene.Ale stejne tak pak muze ve skole pres jedny prazdniny vytahnout ani nebudeme vedet jak. :lol:
Zit se da i s moji vyskou,uuuplne v pohode,komplexy jsem vazne nikdy nemela. Delala jsem profesionalne sport,i v zahranici,naopak to melo jiste vyhody a mezi vysokymi se pohybuji diky sportu. Neprakticke jsou ty boty a dlouhe kalhoty atd…Diky bohu ze Deichmann dela damske XL boty 43 a 44 :mrgreen: Pak treba auto jsme vybirali tak aby jsme se pohodlne vesli i s detmi za nami v autosdackach a ja nemela kolena na palubce :lol:
Na stredni nej. kamoska ani ne 160, tady sousedka taky a maji chlapecka a ten je ve 4 mensi nez nas dvouletacek,zase neroste,jsou oba mali…takze nejaky percentily…je to o genetice a hlavne byt zdravi ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
10.6.12 23:08

Moje prvni holka je vysoka,druha mala a kluk vypada,ze bude taky vysoky.Ja sama mam 185cm a ze bych kvuli tomu mela nekdy nejaky mindrak,no to vubec ne. :nevim:
Nikdy jsem s tim problem nemela, @Wiolla to napsala,jako kdyby vysoke holky mely problem navazat vztah,nebo se dokonce vdat :think: .A to jsem jako mlada mela 185cm a 85kg,takze jsem byla neco jako vyhazovacka a dobry.
Jedine,u ceho se vztekam je,kdyz si jdu kupovat dziny a bundy.
A mam manzela (mensiho,vetsi nebyl zrovna nejak :mrgreen: )a 3 deti.

EDIT:a nohu mam 41.

Příspěvek upraven 10.06.12 v 23:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
10.6.12 23:18

ja myslim, ze to nikdo přesně nevypočítá,

já osobně mám 180 cm a při nástupu do první třídy (6 let a 2 měsíce) jsem měla 128 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
10.6.12 23:19
@Fanicka píše: …
Zit se da i s moji vyskou,uuuplne v pohode,komplexy jsem vazne nikdy nemela. Delala jsem profesionalne sport,i v zahranici,naopak to melo jiste vyhody a mezi vysokymi se pohybuji diky sportu. …

Ale to je přesně ono! Tak jsem to myslela, dát holku na sport či jinou aktivitu (modeling, i když to já osobně bych pro svoji dceru nechtěla), kde výška bude výhodou, pak to sebevědomí nepošramotí.

Mně sport nebavil, navíc jsem na něj lemra a doma jsem byla vedena spíš ke klasické výchově (hra na klavír a tak :lol: ), takže mě ta aktivita, kde by výška byla výhodou, chyběla. ;)

A do baletu bych ji dala hned teď jako malé dítě. Kvůli držení těla, správným návykům chození a tak. Později už to třeba nebude moct dělat. Mně nevzali ve školním věku (na sportovní školu na gymnastiku) jednak kvůli výšce, plus ještě kyčlím (jako mimino jsem nosila řemínky)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí