Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Já 174cm, manžel 192cm a malá na 18m 90cm, na holku docela dost.Je vyšší o min. půl hlavy, než všechny ostatní děti, s kterýma se vídáme. a navíc teda, ještě mě děsí velikost nohy- já 41, manžel 46 a malá už teď ve 21m 25.Doufám, že se jí to nezprůměruje z nás dvou
![]()
@martina.se Ja to mam u dcery, je ji 5, ale vyskove vypada daleko starsi. V manzelove rodine jsou nektere sestrenice i 185 cm, takze bych se nedivila.., Vyhoda byla, ze mohla na horskou drahu, kde se muze od 120 cm.
My tady mame autosedacku do 135 cm.
Já jsem taky byla o hlavu i o dvě větší, jak všichni ostatní, ale nakonec jsem vyrostla „jen“ do těch 182cm, sama jsem se bála, aby to nebylo víc…mám sestru 11 let a já má už teď 170cm
…co se týká rodiny z mojí strany, tak sestřenice, bratranci, strejdové se všichni ohýbají do futer
a přitom jejich rodiče (můj babička a dědeček) jsou úplní prckové a z manželovi strany taky prckové…tatínek má cca 175 maminka ještě míň…takže to bude asi z naší strany no…Kubík roste poslední dobou, tak o 3cm měsíčně
no jestli to tak půjde dál, tak v roce bude mít tak 96cm ne-li víc a to mi přijde teda extrém, ale uvidíme…
@luca241 tak to doufej, takove boty se asi tezko shani..Taky pekne velka holcicka.
@lexxie píše:
@martina.se Ja to mam u dcery, je ji 5, ale vyskove vypada daleko starsi. V manzelove rodine jsou nektere sestrenice i 185 cm, takze bych se nedivila.., Vyhoda byla, ze mohla na horskou drahu, kde se muze od 120 cm.My tady mame autosedacku do 135 cm.
@luca241 píše:
Já 174cm, manžel 192cm a malá na 18m 90cm, na holku docela dost.Je vyšší o min. půl hlavy, než všechny ostatní děti, s kterýma se vídáme. a navíc teda, ještě mě děsí velikost nohy- já 41, manžel 46 a malá už teď ve 21m 25.Doufám, že se jí to nezprůměruje z nás dvou![]()
já to tak taky vidím…já na všech fotkách ve školce, škole o hlavu větší, jak všichni ostatní
nohu mám taky 41 a výšku teda 182cm a jsem ráda, že to není víc, že se to zaseklo a už jsem nevyrostla…ale syn má nožičku 20 teď ne-li víc…botičky, co jsou 12cm neobuje ![]()
@MonikaN.89 budeš se potýkat s tim, že vypadá starší.. a taky řešit oblečení, protože to je fakt děs, kor u kluků. z dětského vyroste a puberťácké je šílené.. a nenakoupíš.. to sam i boty
pak je problém sehnat kotníčkové boty - nepředpokládají, že by dítě mohlo mít i trochu větší nohu.. ale dá se to ![]()
@MonikaN.89 píše:
já to tak taky vidím…já na všech fotkách ve školce, škole o hlavu větší, jak všichni ostatnínohu mám taky 41 a výšku teda 182cm a jsem ráda, že to není víc, že se to zaseklo a už jsem nevyrostla…ale syn má nožičku 20 teď ne-li víc…botičky, co jsou 12cm neobuje
Ano, chápu
.Malá měla první boty v 11 měsících vel.21 a během 10ti měsíců jí to poskočilo o 4 čísla. ![]()
@martina.se
já sama jsem se s tím potýkala celý život, že vypadám starší, naši, vždycky sebou brali rodný list třeba na koupaliště a různé akce, abych neplatila plné vstupné protože jsem měla nárok na dětské…no a pak jsem měla si 13 a to už mě otravovali starší kluci atd.
… a to oblečení je děs už teď nosí věcí některé teda 9-12 měsíců a něco i 12-18 no mě šlahne asi
manžel ten má nohu taky, jak slon myslím 45-46 no to bude něco… ![]()
Taky se pridavam do klubu, ja merim 178cm, manzel sotva to, a obe dcery jsou o pul hlavy vyssi nez vrstevnice. A zatim se to nezastavuje, starsi ma v necelych 5 letech 116cm (1 rok - 80cm, 2 roky - 93cm, 3 roky - 103cm), a pritom vazi necelych 17 kilo. Takze my jsme meli treba problem s prechodem do velke autosedacky, vyrobci nejak zapomneli, ze dite, ktere jeste nema 15 kilo, muze merit i 110cm
![]()
A mladsi je presna kopie, jen o pul kila tezsi (takze z ni nelezou zebra hrozne, ale jenom trochu) ![]()
Mmch starsi nosi treba misto tricek tunicky na dvoulete deti, vsecko je ji siroke a kratke ![]()
Ale noha se zastavila, obe dcery zacinaly na 21kach na roce, pred druhyma narozenima 25ky, ale starsi ma nyni v 5 letech 29ky, coz neni tak hrozne (ma ted cislo asi na rok) ![]()
@MonikaN.89 píše:
@martina.se
já sama jsem se s tím potýkala celý život, že vypadám starší, naši, vždycky sebou brali rodný list třeba na koupaliště a různé akce, abych neplatila plné vstupné protože jsem měla nárok na dětské…no a pak jsem měla si 13 a to už mě otravovali starší kluci atd.![]()
… a to oblečení je děs už teď nosí věcí některé teda 9-12 měsíců a něco i 12-18 no mě šlahne asi
![]()
manžel ten má nohu taky, jak slon myslím 45-46 no to bude něco…
@martina.se píše:
pěkný![]()
kdy začalo dítě zpomalovat? nikdy. Za poslední půl rok přidal opět 10 cm, má 146 cm v 8 letech. Je ho hlavu vyšší jak spolužáci
tabulkově pořád na 97 percentilu.. a byli jsme na odhadu výšky a +- 203 cm.. jako mazec.. já mám 175, jeho táta 180 cm
Příspěvek upraven 11.11.14 v 13:15
tak to bych ho moc nekrkala, aby vám jednou nedal do ciferníku, dlouhán
![]()
@marrlinka píše:
tak to bych ho moc nekrkala, aby vám jednou nedal do ciferníku, dlouhán![]()
si na něj vezmu štafle.. to mi vždy říkala mamka - ať jí neštvu, že si vezme štafle a jednu mi pleskne
má totiž jen 155 cm ![]()
@martina.se U nás bylo největší peklo sehnat boty velikosti 38. V dětském už se nedělaly a v pánském ještě ne. Teď má 14 a nohu 44. Před tremi lety sem tam vlezl do mých, minulý rok do manželových a letos už jsou mu jenom dědovy
.