Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@pe-terka píše:
Můj devítiletý syn měří 155 cm, a ten starší, 13 letý, 185cm. Nevejdou se do vývojových tabulek…Ale já to vnímám jako plus, malí chlapi se mi nelíbí…
prosím, prosím, kde kupuješ oblečení pro 13letého? Náši kluci 13,180cm,50kg-dětské malé, pánské velké. jinak jako dítě jsem měla mindrák-174 cm, nešli sehnat kalhoty, všechny měly krátké nohavice. můj chlap 192, jeho matka 155
![]()
@cikcak píše:
prosím, prosím, kde kupuješ oblečení pro 13letého? Náši kluci 13,180cm,50kg-dětské malé, pánské velké. jinak jako dítě jsem měla mindrák-174 cm, nešli sehnat kalhoty, všechny měly krátké nohavice. můj chlap 192, jeho matka 155![]()
![]()
Jejda, to Ti asi moc nepomůžu, protože můj brouček má ve 13ti letech míry i váhy dospělého chlapa. takže k těm 185 cm váží cca 75 kg. Takže nakupuju ve standartních obchodech. A mladší brácha po něm dědí
Jinak když byl syn mladší, řešila jsme to hodně po sekáčích. Teď, jak už je velkej, chce se líbit a už si na oblečení dává víc pozor, mu kupuju převážně nové. Možná mám taky výhodu, že vyšších chlapů máme v rodině víc, takže semtam něco podědí i po švagrovi nebo po mém bráchovi.
Tak to teď taky řeším, my teda máme zatím 7let a cca 135 cm, ale sehnat pěkná trička větších velikostí je umění. V CaA se dá sehnat do 140,ale pak už je pubertální a to je děs. Asi to budu řešit jednobarevnýma tričkama a nažehlovacíma obrázkama ![]()
@cikcak A co zkusit jednobarevná tmavší trička z dámského? Třeba by seděly ![]()
@Pe-G píše:"
Tak to teď taky řeším, my teda máme zatím 7let a cca 135 cm, ale sehnat pěkná trička větších velikostí je umění. V CaA se dá sehnat do 140,ale pak už je pubertální a to je děs. Asi to budu řešit jednobarevnýma tričkama a nažehlovacíma obrázkama
@cikcak A co zkusit jednobarevná tmavší trička z dámského? Třeba by seděly
Byla jsem nakupovat v Primarku ve Vídni, tam mají výběr na naše „stanové pavouky“,jinak taky sekáče, něco sdědí, jenže vídeň máme 300km, tak se mi neoplatí tam jezdit často.
Tak já momentálně s klukem 4roky 126cm. Noha 32-33. Holky ta ostuda když někam jdeme…každý myslí, že je mnohem starší ale chování 4-letého dítěte ![]()
@zanda81 No tak to je fakt velkej
, my máme 135 ale 7 let a je o hlavu větší jak vrstevníci. A 3,5 leťák má cca 108 cm. Kolik měříte vy rodiče?
@zanda81 píše:
Tak já momentálně s klukem 4roky 126cm. Noha 32-33. Holky ta ostuda když někam jdeme…každý myslí, že je mnohem starší ale chování 4-letého dítěte
u nás bydlí holka, má 8,75 roku, zhruba něco přes 150 cm,50 kg. Hrůza, když přičtu ještě to chování odpovídá tak 7 letému, tak je to fakt tragédie, ten náš kluk má 145 zhruba a vedle sebe působí jak syn s matkou a to je kluk o 14 dnů starší. ![]()
@zanda81 Náš starší 5 let, 130cm, 30kg, stejný problém jako vy… Chová se na svůj věk, ale vypadá tak o 3 roky starší
Už jsem si zvykla a neřeším ![]()
@lexxie píše:
Je fakt, ze nasi znami zase resi vysku syna, v 5 letech ma asi taky tech 104cm, dokonce kvuli tomu chodi na vysetreni.
A mindraky muzou byt kvuli vsemu, to zalezi dost na povaze, jak si to clovek pripousti.
Moje dcera má 5 let a 119cm noha 31 a doktorka nic o vyšetření neříkala, mám to řešit při další návštěvě?
Přitom nejsme s chlapem nijak extra vysocí, já 175 manžel 178. Ale můj táta a bratr jsou dvoumetrový
@Freyaa Mame to skoro stejne, ja i chlap asi 178cm a dcera (necelych 5 let) ma 116cm. Tedy nozicku ma 29 a vazi necelych 17 kilo, takze zizala
A doktorka se tvari na vysku normalne, jen uz od roka je pod tretim percentilem v pomeru vyska / vaha ![]()
Maminky, tak jsem tu opět, protože jsem byli o víkendu u dvou známých a ti se nás ptají, jestli je to normální, že je náš syn, tak velikej…mě to nasadilo hrozného brouka do hlavy, ale i manželovi…nevím, co by mu bylo, prostě je velikej, i když tedy extrémně…má 7m a 78cm (při narození 57cm), to je šílené, ale co s ním mám dělat, vůbec nechci vidět, jak to bude v roce
![]()
@MonikaN.89 píše:
Maminky, tak jsem tu opět, protože jsem byli o víkendu u dvou známých a ti se nás ptají, jestli je to normální, že je náš syn, tak velikej…mě to nasadilo hrozného brouka do hlavy, ale i manželovi…nevím, co by mu bylo, prostě je velikej, i když tedy extrémně…má 7m a 78cm (při narození 57cm), to je šílené, ale co s ním mám dělat, vůbec nechci vidět, jak to bude v roce![]()
Vše je jen v tvojí hlavě, stejně s tím nic neuděláš, neřeš to. Máš štěstí, že syn není dcera, to by byla větší tragédie. Naši synové ve 13 letech mají 180,50kg. Sehnat oblečení na opuchlé nitě je nadlidský úkol, co nadělám, že? Raději to hodím za hlavu, jsou to jen prkotiny.
Takhle diskuse me zahrala na dusi. Je mi jaksi prijemne byt obklopena „vysokou damskou spolecnosti“, protoze jsem skoro vzdy byla suverenne nejvyssi ve tride. Merim 180 cm, noha 42. Od 13 let 178 cm, noha 41-42, takze fakt radost kupovat boty. Tehdy delal slusne v me velikosti jen Bata.
Manzel ma 183 cm (mozna 184, podle toho, jak se u obvodniho nahrbi). Predchozi dva prednim - jeden 193, druhu 197 cm, najit vysokeho pritele kupodivu nebyl s mou vyskou nikdy zasadnejsi problem, cesti muzi jsou vysoci.
@Alex Adrian Tak taky jsem zvyklá
Ale stejně je mi nepříjemné resp. už mě nebaví vysvětlovat, že má 4 roky. Včera jsme měřili a má už 131cm
Na 4 roky je to moooooc.
@zanda81 Jj, mě to občas taky leze na nervy… Zajímavé, že to vždy řeší spíš maminky těch menších dětí, aspoň u nás to tak je, takže když už to slyším po,,150té", tak říkám něco v tom smyslu, že to bude kus chlapa, že to je přece u kluků lepší a pak většina už radši nic neříká ![]()