Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla bych prosím poradit jak synovi vysvětlit,že pinďa patří do kalhot.Malej si nedávno s kamarádem ukazoval pindíky.Dnes jsem se zase dozvěděla že si s jiným kamarádem zase jukli na pindíky.Nechápu to,před malým se nijak neskrýváme,chodíme oba s manžou doma klidně nazí a jeho to stejně zajímá.Je to možná tím,že je jedináček a nemá takovou volnost si to s někým pořádně skouknout.Pamatuji si když sem byla malá,že jsme si s kamarádkou(dokonce skoro v osmi letech) operovali buchtíky
taky jsme byli zvědavé.malému jsem vysvětlila že už je dost veliký,tak ať pinďu nikde nevytahuje,ale on šel prý na záchod a tam se jich pár sešlo a už začla kukanda,mám mu to ještě nějak vysvětlovat,nebo mám čekat až to přejde?nechci mu tím zase nějak ublížit.
Já bych mu jen řekla nějak srozumitelně, že není běžné, aby si lidé mezi sebou okukovali pindíky, že pindík je jeho soukromá věc a víc bych to nerozpatlávala, hlavu má svoji, zařídí se stejně podle sebe, akorát u něj vzbudíš pocit viny, že něco takového dělá.
Naštěstí snad ještě nežijeme v tak prudérním světě jako třeba Amíci, abychom se museli bát žalob kvůli sexuálnímu obtěžování šestiletým dítětem ![]()
Tak ty sis s kamarádkou hrála na gynekoložku a syn se nemůže podívat na pindíka?
. Já bych to teda nějak extra neřešila. Taky jsme si hrály na doktory.
Já myslim že bys to nemusela už dál hrotit
řekla jsi mu že už je na to velkej a víc s tim asi nic neuděláš. podle mně je to uplně normální a to ještě zjistí že se může ukazovat navzájem i s holčičkama. Nic si z toho nedělej vy jste dospělí a asi ne tak zajímaví nooo ![]()
@Gladys No tak to snad ne proboha,to se někde děje jo?to ani nevím.Tak to se divím,že nejsme všichni v kriminálu.Jinak díky.vidíš to mě nenapadlo mu říct že to není běžné,díky.
@Petra1239 To si napsala moc hezky,je fakt že mi ho nezajímáme,spíš si myslím,že se mezi těma klukama nestydí.Ale tuhle byli na záchodě prý i s holkama
takže to už asi taky přicházímpodle mě to příde až zjistí,že holky mají něco jiného.
Ja bych to vubec neresila, timhle si snad musi projit kazdy, takze bud v klidu, tvuj syn je normalni. Kdyz to budes hrotit, tak ho bud znervoznis, nebo vzbudis jeste vetsi zajem ![]()
sama píšeš, že sis jí s kamarádkou zkoumala v 8mi letech…takže to je asi normální. Taky jsme si je s holkama zkoumaly když nám bylo asi 4-5let
prosim tě toho naděláš
taky bych to extra neřešila, spíš bych řešila kdyby ho to vůbec nezajímalo nebo si to cpali do prdelek ![]()
né vážně je to naprosto normální vývoj řekla bych mu max. to co napsala gladys ![]()
p.s. náš starší syn tohle řešil loni v létě u nás na zahradě s kamarádem si je přeměřovali ![]()
Příspěvek upraven 08.06.12 v 20:47
p.s. - můj starší syn tohle řešil loni v létě u nás na zahradě s kamarádem .....si je trochu přeměřovali ![]()
já si naopak myslím, že tvůj syn se zachoval velmi rozumně - je zvědavý, jako každé dítě jeho věku, ale zas natolik rozumný, že ví, že pindík se vytahuje jenom na záchodě
takže to, že si na ně koukali na záchodě, vyřešil velmi kulantně a já bych to vůbec neřešila.
všichni jsme se přece jako děcka okukovali…
Holky díky moc.Jen si tak říkám,že to potřebuji slyšet i od někoho jiného,jak mám první dítě,tak se hledám,ale holky víte co nechápu,jak můžou maminky co maj velký děti tvrdit MALÝ DĚTI MALÉ STAROSTI A VELKÉ DĚTI VELKÉ STAROSTI,no jsme na sebe zvědavá jak to budu zvládat,jsme šílená citlivka.
@brumdinka Asi jo,před sebou mám šest a půl a v bříšku mimi,takže to bude
ale co,jsou to moje zlatíčka ![]()
@cezet já si teda myslím,že patřičně vysvětlovat je velmi nutné už v tomto věku.Moje šestiletá dcera si vloni hrála na hřišti s jedním chlapečkem,pak si zelazli do domečku a hráli si na manžele.Tak jsem samo předpokládala,že mu jako vaří a podobně a ona mi pak doma vysvětlila,že jí ten kluk naučil,že na manžele se hraje tak že si oba sundají kalhoty,ona si klekne a on do ní pak ze zadu strká.Já na ní vyvalila oči a říkaám - no ale ty jsi se snad nesvlékla - a ona no já musela.Jsem se málem vyvrátila a pak velmi důrazně vysvětlovala,že se před nikým cizím nemá nikdy svlékat. Takže Tvé zděšení naprosto chápu,nejsem prudérní,nahota před dětmi mi nevadí,ale některé věci taky hůř rozdýchávám
![]()