Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@oliveh píše:
@martina.se U nás bylo největší peklo sehnat boty velikosti 38. V dětském už se nedělaly a v pánském ještě ne. Teď má 14 a nohu 44. Před tremi lety sem tam vlezl do mých, minulý rok do manželových a letos už jsou mu jenom dědovy.
moje ségra si zkoušela mladého boty a byly jí velké
ségře je 29
a přesně, jak píšeš.. to samé je i u oblečení -134-140 velikost - nesehnatelné… když už, tak nic moc.. prostě 134 v dětském, v pubošském od 146 ![]()
@oliveh píše:
@martina.se U nás bylo největší peklo sehnat boty velikosti 38. V dětském už se nedělaly a v pánském ještě ne. Teď má 14 a nohu 44. Před tremi lety sem tam vlezl do mých, minulý rok do manželových a letos už jsou mu jenom dědovy.
jéjda mane, tak to nás asi čeká to samé
![]()
@martina.se
to malej tak nějak nosil no, tu 74 ve 2-3 měsících
teď už jsem na té 80-86…to ani není možný…
kamarádka ta je maličká, manžel taky…jejich syn měl při narození 2900g a 50cm no teď má taky půl roku a 74cm…takže člověk nikdy neví no
a taky se uklidňujeme tím, že dělají ty oblečky malé ![]()
Tak mne velka vyska u kluka nevadi, klidne i tech 195 cm. I kdyz praktictejsi je o par cm min. Pokud bude mit dcerunka 185cm, tak to taky prezijeme. Bydlime v Holandsku a tady je velkych lidi hodne. Libi se mi, ze si i 180 cm holky klidne vezmou 10 cm podpatky.
Doufam ale, ze dcera nepreroste syna.
No nás to zřejmě taky čeká. Ve 3 letech a 2 měsících 104 cm a 15,5 kg. A to já mám 160 cm a manžel cca 185 cm. A to znám v okolí pár dětí, které jsou vyšší a mladší než on. Takže už šetřím na štafle
Kdo to bude živit a šatit? Ale zase dobré pro sport
Přidávám odkaz, kde jsou růstové grafy a po zadání hodnot Vám spočítá předpokládanou výšku v dospělosti, kdyby to někoho zajímalo. ![]()
http://www.rustovyhormon.cz/rustove-grafy
@Hanula1212 Ted jsem ty rustove grafy zkousela a tu vysku v dospelosti to predikuje jen z vysky rodicu. Takze mym prerostlym holcickam to predikuje shodne 172cm, nehlede na jejich aktualni vysku ![]()
@Hanula1212
tak se na to dívám a vypočítalo mi to, že by měl mít v dospělosti 189cm a vyjela mi tam i poznámka k nadměrnému růstu, že se může jedna i o poruchu
jinak těch 190cm má můj brácha, možná o trošku ještě víc a to je úplně ideální, on navíc cvičí, tak vypadá hodně dobře, má 21 let
já jsem hodně sportovně založená, manžel zase spíš umělecky, krásně kreslí, tak jsem zvědavá, co mu půjde
těm percentilům tam moc nerozumím… ![]()
Tak já dnes s dcerou 3 roky 2 mesice byla na předoperační vyšetření m. 107 cm už teď se bojím, že jednou bude ze své výšky nestastna já mám 164 cm manžel 194 cm svagrova 180 cmv
cm
@martina.se Taky to máme podobně, syn teď bude mít 7 let a měří okolo 135 cm
Ve školce je největší a ostatní převyšuje o hlavu. Já mám 180cm a manžel 193cm, noha já 41 a on 45-46,syn 35.Tryčka jsem koupila pěkné v CaA vel 134-140 s letadlama, ale výš už jsou puberťácké a hrozné. Kde nakupuješ něco kloudného?
@lexxie píše:
@pe-terka mam to podobne u synovcu, 1 opravdu hodne nadprumerny a jeho bratr vyskove prumer. Kazdy to asi zdedil po jinem rodici. Je ale mozne, ze deti, ktere hodne rychle rostou se v urcitem veku zastavi a naopak deti, ktere rostou pomaleji, to pozdeji dozenou. Manzel tvrdi, ze nejvice vyrostl po 15 roce. Ted ma 194.
No, ten můj „obří“ bratranec byl do puberty v normě, spíš i menší. Pak jsem ho tak rok dva neviděla a nestačila jsem se divit, jak strašně moc se vytáhl. Měří stejně jako Váš manžel. No, bratranci je přes 30, tak snad už neporoste
.
@Pe-G píše:
@martina.se Taky to máme podobně, syn teď bude mít 7 let a měří okolo 135 cmVe školce je největší a ostatní převyšuje o hlavu. Já mám 180cm a manžel 193cm, noha já 41 a on 45-46,syn 35.Tryčka jsem koupila pěkné v CaA vel 134-140 s letadlama, ale výš už jsou puberťácké a hrozné. Kde nakupuješ něco kloudného?
Můj devítiletý syn měří 155 cm, a ten starší, 13 letý, 185cm. Nevejdou se do vývojových tabulek…Ale já to vnímám jako plus, malí chlapi se mi nelíbí…
@Pe-G píše:
@martina.se Taky to máme podobně, syn teď bude mít 7 let a měří okolo 135 cmVe školce je největší a ostatní převyšuje o hlavu. Já mám 180cm a manžel 193cm, noha já 41 a on 45-46,syn 35.Tryčka jsem koupila pěkné v CaA vel 134-140 s letadlama, ale výš už jsou puberťácké a hrozné. Kde nakupuješ něco kloudného?
tak to řeším pořád.. nakupuju kdykoliv je možnost. Občas C&A, občas KiK, nebo F&F a pod.. pokaždé, jak jsem zahlédla cokoliv kloudného a v jeho velikosti, hned jsem to vzala, bo je to vzácnost.. ale kalhoty jen u ťamanů, protože jinak mají samé „supermoderní“ např za litr.. a kluk je drban, kalhoty rozerve tak za měsíc.. ![]()