Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@polokoule píše:
Ahoj.Dnes jsme byly s dcerou u zubare. Sestricka rikala, ze je vysoka. Reklo to uz vic lidi a ja jsem si dodnes myslela, ze je spis prumer.Tak se vas jdu zeptat. Holka ma presne 2 roky a 9 mesicu a ma 95 cm.Je to fakt dost? jako ma byt po kom velka.Ja 178 cm, chlap 189 cm. A taky vam vadi, kdyz vam lidi reknou: ja myslel/a ze je starsi, je vysoka
Poslouchám to téměř denně. Malá má 2roky a 7měsíců, má 101cm a 17kg. Pokaždé udivení jak je straaaašně veliká. a tak furt dokola
![]()
@pikola píše:
Moje dvouletá má asi 93 cm. Nejvíc mne štve oblečení, všechno je ji hned krátkýnohu má píše: Více
Tak to je teda velika, moje ma 2.5 roku, meri sotva 90cm a nohu ma 22 ![]()
@Terka1603 píše:
A jako všechny maminky vysokých dětí mám problém, že si cizí lidi myslí, że je jaksi mentálně zaostalej…ještě nemluví, občas si vezme dudlík a z kalhot mu čumí plínka…Xkrát se mi stalo, že se ho někdo cizí zeptal třeba na jméno a on jenom čučel…už nemám sílu vysvětlovat, že je to miminko, když vypadá jak předškolák.
To je presne, moje strasi dcerka v roce mela 90cm a 12,5 kilo a vypadala minimalne jako dvouleta a jak jeste nemluvila, tak spousta lidi si myslela, ze je ratardovana
.Ted ji je 9let a je stale nejvetsi ze tridy.
Pripada mi ze nejvic se vysce deti divi starsi generace.Asi v te dobe byvaly deti mnohem mensi ![]()
@Terka1603 píše:
A jako všechny maminky vysokých dětí mám problém, že si cizí lidi myslí, że je jaksi mentálně zaostalej…ještě nemluví, občas si vezme dudlík a z kalhot mu čumí plínka…Xkrát se mi stalo, že se ho někdo cizí zeptal třeba na jméno a on jenom čučel…už nemám sílu vysvětlovat, že je to miminko, když vypadá jak předškolák.
jj, měla jsem to to samé. Vypadal o dva roky starší, temperament neřízené střely, a lidi si mysleli, že je chudáček opožděnej ![]()
Říká se, že holky přestanou růst, když dostanou MS. U mě by to i platilo. Do cca 5.třídy jsem patřila mezi ty vysoké. Pak jsem to v 11 letech dostala a najednou jsem se v těláku pomalu posouvala na konec řady. Měřím 165 cm. Mindráky jsem z toho nikdy neměla. Spíš naopak.
Dcerka má rok a půl a měří cca 85 cm, noha 24-25. Což mi přijde dost na holčičku, tak jsem zvědavá.
Syn v necelých 6 letech 130 cm a nohu 34-35
Příspěvek upraven 16.09.15 v 23:40
@pe-terka píše:
Tak pod to se můžu podepsatNa fotkách z prvního stupně jsem bývala nejvyšší z celé třídy, pak přišel menses, narostla prsa a růst se zastavil. Ted jsem tak na průměrné ženské výšce.
Jinak k zakladatelce - dítě je naprosto v normě, naše dcera měla ve třech letech metr, ted v 17ti má 172 a už neroste. To syn je jiný kafe, ve třech letech měl 105cm, ted ve 14 má 192cm. Mladší syn to má podobné, ve svých 10ti letech mě dorůstá. ČtYčleté dceři kupuji vel 116.
Jinak mě se vysocí lidi vždy líbili, výšku jsem jim záviděla. Asi i proto jsem svým dětem vybrala vysokého tatínka. Nicméně jsou volnočasová zařízení, kde naše rodina finančně prodělává. Právě ty bazény a všude tam, kde se nebere věk, ale výška dítěte.
Na toto se hrozne tesim, az budou vsichni tri kluci velci a zrejme vsichni hodne vysoci
Se budu pysne krcit v jejich stinu ![]()
@polokoule píše:
Pripada mi ze nejvic se vysce deti divi starsi generace.Asi v te dobe byvaly deti mnohem mensi
no ono na tom neco bude, protoze ted je prumerna vyska vetsi nez byla driv
tak nejspis i ty deti budou vetsi ![]()
@Bibi239 píše:
Na toto se hrozne tesim, az budou vsichni tri kluci velci a zrejme vsichni hodne vysociSe budu pysne krcit v jejich stinu
A počkej, až Tě pubertální synek hooodně naštve a ty na něj nedosáhneš
. Bude ti nosit židli
Ale na druhou stranu, mě se vysocí chlapi vždycky líbili, takže kdybych měla syny vyloženě mrňousky, asi by mě to trochu mrzelo.
@Billi
2 2 letech 95 a hodne? co potom muj syn, ktery ma 16m a 92cm? ![]()
@Terka1603 píše:
Můj synátor měl na 18ticměsíční prohlídce 15kg a 93cm! Chtěla jsem ho k dvouletým narozeninám vzít do aquaparku a bláhově jsem si myslela, že půjde zadarmo( do 100cm) a ono prd, pěkně si to zacvakám.![]()
tak to jsme na tom stejne, akorat ten nas ma 16m
![]()
@Jana Bulickova píše:
Tak to je teda velika, moje ma 2.5 roku, meri sotva 90cm a nohu ma 22
nemyslim si…syn ma 16m a cca 92cm…ten je teprve veliky ![]()
@lexxie Zdravím, moje dceři budou 3 za dva měsíce a momentálně měří 106 cm. Tvůj dotaz je staršího data tak se chci zeptat jak stará a velká je tvoje dcera teď? Abych věděla co mě čeká. Díky
@WERUN28 Podivala jsem se na prispevek od lexxie, a myslim, ze moje starsi je podobne vysoka, tak treba Ti to pomuze.
Ve 3 letech 103 cm, ve 4 letech 110cm, v 5 letech 118cm, a nyni je ji 5 let a 9 mesicu a ma asi 122cm ![]()
EDIT: koukala jsem ted na rustove grafy a porad drzi cca 90-ty percentil: http://www.szu.cz/…elV0_18d.pdf
Ahoj, uplne jsem na tohle tema zapomnela. Takze uvadim aktualne:
Dcera vek 6 let a 9 mesicu a vyska 129-130 cm. Je fakt dlouha, je delsi, nez nekteri kamaradi od meho syna, kterym je pres 8 let.., ale je fakt, ze oni jsou zase hodne mali.
Chodi na gymnastiku a plavani (ne zavodne) a zkousim ji premluvit na basket. Vysku na to ma a hlavne by ji tymovy sport prospel. ![]()
Syn je, si myslim, vyskove prumer. V 9 letech meri skoro 140 cm.
@WERUN28 Tak to mas taky velkou dceru, ale jak tady uz bylo psano, nic neni jiste. Mam znamou, ktera meri cca 165 cm, manzel taky neni moc velky a jejich dcera byla o hlavu vyssi, nez spoluzaci(spoluzacky). Byli s ni u doktora a zjistila ji konecnou vysku nejakych 173 cm, pry vyroste rychleji a potom se to zpomali. Je fakt, ze vypadala celkove starsi.
Na druhou stranu jsem slysela, ze i nektere deti, ktere jsou mensi-prumerne velke, pozdeji hodne vyrostou.
@Aliik ja mam taky Zuzanku narozenou v roce 2009 a hodne vysokou. ![]()