Vysoké děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7205
17.3.19 19:24
@_.Emilyyy píše:
U nás mame opačny problem.Dcera je drobna. V 15-ti meri cca. 157 cm a vyroste max , na tech 160 cm :lol: Ale , tak neni ani zas tak mala , ani zas tak vysoka :lol:

To by mě vůůůbec netrápilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
17.3.19 19:59

No, tak ja mam 178cm, nas 13lety me uz dorusta, vidim to na pristi rok, ze budu uz k nemu nahoru vzhlizet :think: MLadsi je neco vyssi nez prumer, je jen par kluku ve tride vyssich. A dcera uz je ted vysoka. Mne se vysoci lide libi, jestli to souvisi s moji vyskou nevim :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
17.3.19 20:10

Tak ona je výška dětí do jisté míry dáná geneticky. Existuje tzv.genetický růstový potenciál. To je přibližná výška, které dosáhnou děti daných rodičů. Sečtete výšku matky a otce, pro holku odečtete 13cm, u kluka 13cm přičtete a vydělíte dvěma. Je to +-. U mě to třeba vyšlo téměř přesně. Velký vliv má teda i zdravotní stav, výživa, stres…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
17.3.19 20:22

Ja ten vzorec znam sice jinak, ale ono je to jedno, pro jednotlivce to valneho vyznamu stejne nema…ja jsem jen tak mimochodem vyssi nez oba moji rodicove 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31017
17.3.19 20:38

@Lenka_Hal Ja zas zustala skoro 10 cm za svym potencialem. U holek pry taky zalezi, kdy dostanou MS. Neco na tom bude, ja dostala v 11 a fakt jsem od te doby uz skoro nerostla. Segra az v 16, je o 15 cm vyssi nez ja. Rodice mame stejny. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
17.3.19 20:43

@Lenka_Hal no ono je to +- 10cm. Aspoň tak nám to říkali na škole. Právě tím že se zlepšují životní podmínky tak je to většinou o něco víc, ale pravidlo to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
17.3.19 20:48

@Hobitka menstruace je vyvolaná hormonálníma změnama a ty hormony zároveň ukončují růst. Takže holka po první ms vyroste už jen minimálně. Měla jsem to stejně, ms v 11letech, pak už jsem vyrostla max. 3cm. Jenže předtím jsem byla skoro nejvyšší ze třídy, a to včetně kluků, tak mi to vůbec nevadilo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
17.3.19 20:48

Ja jsem oba rodice prerostla o hlavu, takze komenty jak jsem zase vyrostla me cekaly kazdou navstevu u pribuznych. Nasim klukum to nikdo moc nerika, a to nas starsi syn uz prerostl. Ale ja sama jsem nedavno podobnou vetu vypustila, kdyz jsem po roce videla neter, protoze ma v 11ti skoro jako ja, prekvapilo me to. Syn ma ted skoro ve 13ti 155cm. Takze sorry svagrova, jestli se te moje poznamka dotkla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
17.3.19 20:55
@Hobitka píše:
@Lenka_Hal Ja zas zustala skoro 10 cm za svym potencialem. U holek pry taky zalezi, kdy dostanou MS. Neco na tom bude, ja dostala v 11 a fakt jsem od te doby uz skoro nerostla. Segra az v 16, je o 15 cm vyssi nez ja. Rodice mame stejny. :think:

Dcera dostala menstruaci v 11,5 a pak už vyrostla jen o 3 cm. Teď je jí 15 a do mé výšky ji chybí 8 cm. Ona by byla ráda vyšší, ale já považuji těch jejích 166 za docela idealní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
17.3.19 21:16

@ivašot. Děvčata dostávají menstruaci čím dál mladší a potom už moc nerostou, právě že mi generace vnuček připadá prostě na výšku malá. V minulé generaci rostla děvčata díky tomu, že dostávala menses později, více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
17.3.19 23:03

@pomme tak mě to u holky vychází přesně ale u kluka je to o 14 cm vedle. My s chlapem oba 172 a 173. Syn teď 18 let 192.
Celé dětství byl spíš drobnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
17.3.19 23:11

@zuzan tak je to správně, chlap má být vysoký :) říkám neplatí to na 100 %, hraje tam roli spousta dalších věcí. Třeba známá dělala v mládí sportovní gymnastiku, je to sport, který hodně zatěžuje pohybový aparát a ta děvčata pak nevyrostou jak by měla. Ona má sotva 160 cm, i když její bratr má 190. Věřím že až bude mít ona děti, tak budou vyšší než by se dalo v jejím případě čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
17.3.19 23:20

Já někde četla,že děvčata dědí často výšku po otcově matce.Nevím,jestli to může být pravda.To by naše potom byly v budoucnu malé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
17.3.19 23:22
@Ijen píše:
Ja jsem oba rodice prerostla o hlavu, takze komenty jak jsem zase vyrostla me cekaly kazdou navstevu u pribuznych. Nasim klukum to nikdo moc nerika, a to nas starsi syn uz prerostl. Ale ja sama jsem nedavno podobnou vetu vypustila, kdyz jsem po roce videla neter, protoze ma v 11ti skoro jako ja, prekvapilo me to. Syn ma ted skoro ve 13ti 155cm. Takze sorry svagrova, jestli se te moje poznamka dotkla :mrgreen:

To mě pobavilo.Tvá první věta.Co jim máš na tohle říct,že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
17.3.19 23:37

Já jsem ze 3 sester největší a na už na základce mi, většinou, starší paní říkaly, že budu čahoun. A taky jsem. Tatínek je tak na stejno se mnou, maminka má o 20 cm méně.

Manžela mám bez pár cm 2 metrového, tak ani děti nemám malé. Dcera 24 let, má 182 cm, já 183 cm, syn 9 let 147 cm a vnuk 6 let 132 cm.

Už teď mi říkají, že klukům je tak o 2-3 roky více. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect