Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@MonikaN.89
vím přesně, jaké to je, prožila jsem s prvním a velmi mi děsí, že druhý je ještě horší. Dneska jsem s nim byla na KO, a i dr říkala, že vypadá minimálně o půl roku starší
jak to pak asi v čekárně vypadá, když tam dam ležící mimino a vedle stejně velké se staví, že ![]()
@MonikaN.89 Taky mám větší děti, ale asi ne až tak moc. Naše děti měly 81 cm v roce. Nejmladší teď měl 69cm v 6 měsících.
@martina.se A malej měří kolik když vypadá o tolik starší? Jinak náš taky začal být akčnější od 5 měsíců
tak ještě máte čas ![]()
Syn mel 79 cm na 8 mesicni prehlidce. Je mu 10 mesicu, a prave koukam, ze ma zas nejake kratke rukavy… nj, rust nezastavim, bude mit 2 metry po tatovi. Nastesi uz sedi, ale stejne si pripadam divne, kdyz vidim deti jeho vysky, jak vesele jdou vedle rodicu. Ale zazila to uz kdysi tchyne, cela manzelova strana rodiny je vyskove „prerostla“.
@martina.se
mě by to právě ani tak nepřišlo, že je dlouhý, ale když jdu ke kamarádce a ta má stejně starého syna, tak je to fakt, jak pěst na oko
a nebo, když hlásíme na poradně datumy narození, aby si nás sestřička mohla najít v kartách, tak se vždycky otáčejí, jestli nelžu
doktorka mi ukazovala ty grafy a malej je úplně mimo mísu, takovou křivku, jakou má náš Kuba to je něco
akorát on je, jak nudle…doktorka říkala, že by klidně mohl mít ještě o nějaké kilo navíc, i když mi přijde, že 10,8 kilo je dostačujících na to, abych měla křeče v rukách, když ho tahám do schodů doma
![]()
@kerol80
tak vidím, že v tom nejsem sama, já už si připadám, jak nějaký exot fakt…na váhu se malej nevleze u doktorky, kopl nohama a rozkopl jí nějaké lahvičky, metr na měření už museli posunout dál, aby ho vůbec mohl změřit
ale, jak říká růst nezastavíme…
mě taky přišlo, že malej má zase krátké tepláky a bodýčka, ale, že sebou zase švihl o 4cm za měsíc mě nenapadlo ![]()
@MonikaN.89 jo, mi taky nepřijde, že je kluk tak velkej.. už první byl větší. Ale když je to srovnání, tak si říkám, kam spěchá.. u dr - on už teď nepřibral toli, odmítal mlíko, šup, zase měl o 0,5 kg víc.. a vyrostl o jednu velikost
s tim taháním se Ti nedivím, já mám poprvé v životě svaly na rukou, protože nosit denně víc jak 8 kg je mazec ![]()
Holky dcerka nám jde do puberty a začíná si všímat, že patří mezi vyšší holky jak ji poradit
Ahoj.Dnes jsme byly s dcerou u zubare. Sestricka rikala, ze je vysoka. Reklo to uz vic lidi a ja jsem si dodnes myslela, ze je spis prumer.Tak se vas jdu zeptat. Holka ma presne 2 roky a 9 mesicu a ma 95 cm.Je to fakt dost? jako ma byt po kom velka.Ja 178 cm, chlap 189 cm. A taky vam vadi, kdyz vam lidi reknou: ja myslel/a ze je starsi, je vysoka ![]()
@polokoule průměrné dítě ve 3 letech má mít 100cm a 15 kg. takže norma ![]()
Nemas u ockovaku knizecku s rustovymi grafy? Podle toho bys mohla odecist, na jakem percentilu je.
Ja mam jen kluky a stejne stary syn ma 104cm, pomalicku se dotahuje na ctyrletyho brachu…
To s tim, ze si nekdo myslel, ze je starsi, me stvalo u prvniho, vypadal o rok starsi a mluvil jako o rok mladsi, takze treba ve 3 letech lidi celkem zirali, kdyz otevrel pusu.
@polokoule ano říkají mi to lidi a nevadí mi to, prostě je to fakt, že je dítě vysoké ![]()
@polokoule Synovi jsou za měsíc 3 roky a měří 100 cm, váží skoro 19 kg. My moc vysocí nejsme
Nikdy jsem to nějak neřešila, nevím kolik běžně děti měří
Ale je fakt, že když někomu řeknu jeho věk, tak se zarazí
Byli jsme syna fotit na pas, na fotce teda starší vypadá a úřednice prý, že tam vypadá jako osmiletý školák ![]()
Rekla bych spis prumer az nadprumer. Ja mam 178cm, chlap mozna o centak mene nez ja, a prvni dcera ve 3 letech 103cm (vysoka, ale ne extrem), druha dcera ma ted v necelych 3 letech presne 100cm (prijde mi mensi nez prvorozena, takovy nadprumer) ![]()
@Tereza1986 Tak to bude spis mohutnejsi postavy, prtavka ma ke svym 100cm 13,5 kila a starsi ma v necelych 6 letech 121cm a 18,5 kila ![]()
Já bych to moc neposlouchala. Dcera je štíhlounká a vypadá v obličeji starší. Všichni mi říkali, jak je vysoká holka…že má být po kom…blablabla…furt dokola. A přitom měla ve 3 letech 95 cm a teď skoro v 5 letech má 106 cm, takže zrovna vysoká mi v kolektivu tedy nepřijde.