Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@lexxie píše: …Balet mne teda nikdy nenapadnul, mne to prisel takova elitni aktivita, ale mozna mam mylne predstavy.
Nemusí to být balet, klidně ta gymnastika. Opravdu jen a jen kvůli držení těla. Správně stát, správně chodit, hlavně se nehrbit, umět se hýbat a tak…
@Jaruna píše: … manzel o dost pribral,takze kdyz si na me lehne ten balvan,tak si uz konecne pripadam pod ochranou.
@Jaruna píše:
@Wiolla a to posiluje,nebo se usadil?
Nejdřív to první - máchal mečem (resp. několika, těžkými jako sviňa). Teď po třicítce trošku to druhé. ![]()
@Weru píše:
To ja si tady pripadnu jako trpaslik.Tak to ja mam tady kolem hodne holandskych duchodcu a krome toho taky hodne pristehovalcu, takze vetsina jich je mensich. 170 je nahodou dobra vyska.
@Wiolla píše:
Tak u syna to až tak neva. Znám kluka, co má 201 cm a považuju ho za velkého fešáka! U kluků to není překážkou…(u nás na tom budem podobně, já 180cm, chlap 193cm, syn ve 3,5 letech 107, nosí 110 velikost…)Ale ženské boty vel. 43 to je peklo.
Já mám 42 a jak vidím boty v mé velikosti, okamžitě kupuji, ať stojí co stojí, i když je zrovna nepotřebuji…
![]()
![]()
Mám 185 a nohu 43 -44
ale dneska už je to pohodička s botama. Sice jsou dražší, ale zas mě to holt nutí nekupovat si laciný shit.
A dokonce už i bílj vietnamec Deichmann dělá i 44. No ale to je spíš k pláči.
No a s výškou jsem asi měla mindrák jen na ZŠ, když byli ti kluci fakt o hodně menší. V tanečních už pohoda a pak samé výhody a sociální jistoty
Vždycky jsem měla chlapa velkého - buď vzrůstem nebo duchem, neboť na to, aby vedle sebe kluk snesl vyšší holku, tak na to musel mít koule
Jo a super to taky bylo na fesťákách a koncertech, vždycky jsem dobře viděla na pódium, v davu mám přehled. No nechtěla bych být malá, nevidím v tom žádnou výhodu. ![]()
@Gina108 píše: … a nohu 43 -44.....
Na co já si stěžuju?
![]()
No nechtěla bych být malá, nevidím v tom žádnou výhodu.
A víš že já zpětně taky ne? Má to jednu obrovkou výhodu - nikdo si na mě nedovoluje (v jakémkoliv smyslu/směru)
Ahojky.
Vysoké děti nemám mít asi nebudu (sama jsem drobek), ale mám spolužačku ze středník, která vysoká je (192).
Díky své výšce a tatínkovi závodně veslovala a stala se několikanásobonou mistryní republiky ve své kategorii. Dokonce si po střední vyveslovala vejšku (VŠ) v USA a nakonec tam i zůsstala a vdala se tam…
Myslím si, že mít třeba moji výšku, tak se tam touto cestou nedostala. ![]()
Jo a komplexy podle mne netrpěla. Patřila v rodině k těm menším. (se svou maminkou) ![]()
@Wiolla píše:
A víš že já zpětně taky ne? Má to jednu obrovkou výhodu - nikdo si na mě nedovoluje (v jakémkoliv smyslu/směru)
S tou nohou ono je to pak už jedno, jakmile jsem překročila tu 41 stejně jsem musela do extra obchodů tak jako tak, ať jsem sháněla 42 nebo 44. I když nevím, jestli oni už tu konfekci nějak nerozšířili
Co vím, tak to končilo č.42.
No přesně s tím dovolováním - na mě si snad otevřel hubu někdo naposledy v patnácti, to jsem měla tak těch 175
A fyzicky, že by po mě někdo šel, no to vůůůbec.
Tak jsem to tu při kojení prelouskala, moje nejstarší bude mít 10. měří 158cm a váží 50kg ve třídě je s přehledem nejvyšší,a nohu má už 41 no jsem fakt zvědavá kam až poroste, prostřední dcerka je zatím takový větší průměr cca 94 cm a 16kg, no a poslední syn už je taky chlapisko, v necelém půlroce má skoro 10kg a přes 70cm , uvidím kam až mi ty moje dětičky vyrostou.....
Tak jsem to tu při kojení prelouskala, moje nejstarší bude mít 10. měří 158cm a váží 50kg ve třídě je s přehledem nejvyšší,a nohu má už 41 no jsem fakt zvědavá kam až poroste, prostřední dcerka je zatím takový větší průměr cca 94 cm a 16kg, no a poslední syn už je taky chlapisko, v necelém půlroce má skoro 10kg a přes 70cm , uvidím kam až mi ty moje dětičky vyrostou.....
Ahoj, pokud dceta takhle roste, můžeš očekávat, že bude vyšší, evidentně má k tomu předpoklady.. Já mám 174, ex 190 a náš kluk rostne neskutečným tempem. Za pár dnů má 6, měří 132 cm, nohu má 35-36. Teď jsme byli na pasování předškoláků a většinu převyšoval o celou hlavu
V tabulkách byl vždycky nadprůměr, ale s tim nic neuděláme.. Jinak mindráky určitě netřeba, bude mít výhodu, může dělat sport a podobně, na co její menší vrstevníci nebudou stačit
Jinak výpočet nevim, ale nám nabízeli metodu, že mladému změří kosti a podívají se, jak moc vyvinuté má chrupavky, dle toho se dá konečná délka odhadnout +-5 cm, ale nám je to nějak jedno, pokud nebude mít přes 2 metry, aby si mlátil hlavou o futra
Nejvtipnější to je, když jede mladej k mým rodičům, mamka 156 cm, táta 168 cm. Dávam mu čas max do 8mi a bude vyšší jak oni ![]()
Příspěvek upraven 11.06.12 v 07:46
ahoj naše děti celé dětství pod normální výškou (např. 5 let kolem 100 cm) ale jak přijde puberta vyrostou do závratných výšim -syn 17 let 190 cm a syn 13 vyrostl za rok o 25 cm … nyní 173 cm,u holek nás to teprv čeká . Já měřím 175 manžel 174
Tak já mám 170, manžel 186. syn narozen předčasně v 7 měsící a i tak byl dlouhán 47cm
A teď ve 27m má nohu 27 a měří 98cm
Myslím si že 2 mětry mít nebude´,ale střízlík to rozhodně neni ![]()
Nemusi to tak byt. Ja byla vzdy o hlavu vyssi nez vsichni (fotky ze ZS vypadaji legracne) a rust se mi zastavil mezi 10-11 rokem
Merim 178cm a nohu mam 39 ![]()
Moje dcera ma ve 2,5 letech 98cm, takze taky o hlavu vyssi nez ostatni deti. Ale kostrou je drobek, vazi 12,5 kila. Takze predpokladam dle sebe, ze pres 180 mit nebude
A to jeji tatinek meri taky 178 cm a je dost drobny a z jeho strany jsou prcci ![]()
mam dva kluky - prvni je velky (tento tyden 4 roky) ma 108 cm a 22,4 kg a nosi velikost 116 - 122. druhy syn (tento tyden 2 roky) je zase mrnavy - ted ma stejnou vysku a vahu jako 1. syn v roce, tzn - 84 cm a 11,5 kg. myslela jsem, ze budou po sobe nosit obleceni - nenosi, protoze jsou kazdy jina vahova kategorie. Kazde ditko je jine.