Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kazdy decko je sikovny na neco…nase mala je na puzzle uchyl..sklada to snad od roku a pul…zato ji nezajimalo milion jinych veci co ostatni deti v jejim veku jo ![]()
Nasi malou to taky nezajima. Max. vysype a smicha z dalsimi 5 krabicemi ![]()
Dcerka asi od dvou a půl let zvládala v pohodě 24 kusové puzzle. Dnes (4 roky) už skládá 60 kousků.
Dcera sklada puzzle také od 2 let, je tim přímo posedla
teda hlavně v zimě. přez leto obiha zahonky s jahodama atd. malymu je 14m a ten teda ani nahodou. myslim, že tak ho rozkousta. každe dítko je jiné.
Tak moj 4 rocny teda puzle vobec nesklada, vobec ho to nebavi a akurat to vysype a ide si dalej za svojim.. ale teda ma kopec inych konickov, ale teda kukam, ako mali drobcovia skladaju puzzle
Dcera tři a půl bez problémů skládá puzzle z 48 kousků a ne jeden obrázek, co je naučená, ale i jakékoli nové, takže už přecházíme na vícedílné:)Zato na hřišti jsme nadšené, odvážné, ale ve všem poslední ![]()
Syn neskládá, nemá na to nervy (to má jistě po mě), takže když se mu to párkrát nepovede, rozhodí vše ve vzteku po pokoji (to samé kostky atd). Jinak spíš puzzle vysype a okouše.
Moji dceru to nebaví, občas složí ty jednodušší, od kamarádky stejně stará dcera skládala 60-tikouskové už ve 2,5 letech. Ale ona je na tyhle věci dost napřed.
Je to hodně individuální, s dcerou jsme ty dvacetidílkové spolu skládaly od dvou let, teď v ve 2.5 skládá skoro celou skládačku sama. Ale jsou děti, které to vůbec nebere…
Dceru to bavilo a ve 2,5letech je vpohodě složila. Syna to vůbec nebavilo. Až ve třech letech trochu projevil zájem tak jsme puzzle znova vyndali. Ale ted jsou mu 3 a čtvrt a skládá sám pouze 12dílků. Je holt pomalejší než dcera
Složí si to tak 4× a už ho to pak nebaví. takže asi fakt záleží na dítěti+
![]()
Me dceri sou tri a ctvrt a sklada 25O dilku,
ja myslela ze je to dobry, ale takhle dobry??? Super ![]()
@connie2 píše:
Me dceri sou tri a ctvrt a sklada 25O dilku,ja myslela ze je to dobry, ale takhle dobry??? Super
tak to gratuluju, to jste nadprůměrný ![]()
Můj nejstarší pochopil puzzle až když měl víc jak 3,5 roku. Mladší skládá cca od 2 let, teď má 2 a tři čtvrtě a těch 20 dílků zvládne skoro sám. Každé dítě je jiné.
@connie2 píše:
Fakt? Dekujeme
mě to fakt přijde víc než dobrý. Já bych se divila i 100dílků
Já bych se nad těma 250ks musela zamyslet
nemám na to trpělivost, na to je expetr moje sségra ![]()