Jak připravit štiku

89
18.11.12 11:06

Jak připravit štiku

Ahoj holky, mám na Vás velkou prosbu. Dostala jsem od známých včera štiku a nevím jak ji připravit, na netu jsem sice koukala, ale tam jsou ty recepty buď takové nic moc, nebo jsou do nich třeba ingredience, které opravdu dneska neseženu :evil: tak prosím napište mi nějaký dobrý recept. Děkuji a ještě jsem se chtěla zeptat jaká příloha Vám přijde ke štice nejlepší? :think: Vím že je to docela hloupý dotaz, ale nemám s tímto žádné zkušenosti. Díky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
740
18.11.12 11:14

Jednou jsem jedla výbornou štiku pecenou na masle, cibuli a cesneku s trochou kminu. Byla nakrajena na podkuvky a mohla jsem si i prsty ukousat.
pokud ji chces i stahnout z kuze, tak ji prelej horkou vodou, takhle jsem nedavno stahovala pstruhy a slo to krasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
18.11.12 11:20

Díky moc, já jsem právě na netu našla jedinej takovej jednoduchej recept, zabalit do alobalu s kouskem másla trochou koření a zakapat citronem, tak nevim ale tohle mi přijde zase moc obyčejný :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
18.11.12 11:33

My děláme štiku úplně jednoduše, jen osolíme, dáme do pekáčku, hojně obložím máslem a šup do trouby.je výborná. v jednoduchosti je krása

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
18.11.12 11:38

My děláme stiku zásadně s kůži na filotovanou. Normálně dáme na pekáč, maslicko, cibuli, kmín, nakrájený česnek a trošku treba grilovaciho koření. Ty filetky dát kůží na pekáč. trošičku během pečení podlit vodou.
My to jíme s cerstvim chlebem, ale máme ryby dost často(taťka je rybář)Takze nic slavnostního. A jinak jde třeba brambor nebo i kaše:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
18.11.12 12:32

Já teda nevím, ale podle mé zkušenosti s přípravou jakékoliv čerstvé ryby - méně znamená více. takže trošku tuku, sůl, pepř, citron a bylinky. nějaký experimenty se slaninou, madlí, rajčatama a další podobné se mi nevyplácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.2.14 21:07

Dobry den.Ja delam stiku takto : stiku cca 60cm vykuchame, zbavime supin a osusime. Stiku po obou stranach narezeme (ne az do zeber!!!) Do reznych ran a po celem tele rozetreme cesnek a osolime soli nemusime setrit!!!Vezmeme plech na peceni buchet a na ni stiku postavime dulezite je aby stika stala, po zvladnuti tohoto kroku stiku po cele delce pokryjeme,,Domaci slaninou nebo kvalitni od reznika!!! Vymackame pulku citronu a takto pripravenou stiku pokapem. Dale si na kazdou stranu dame lzici sadla, pridame predvarene nakrajene brombory a vmichame najemno nasekanou slaninu s porkem pridame 2 strouzky utrenecho cesneku podlijeme vodou a 1deci bileho vina. Peceme ve vyhrate torube na 180-200 °C pul hodiny pote podlijeme 1 deci smetany 12% a dopeceme jeste asi 10 min a pak jiz muzeme podavat! Tento recept na stiku je uplne nejlepsi jakej jsem kdy jedl a u nas stiku jiz jinak nedelame viz foto!!! DOBROU CHUT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.2.14 21:08

Dalsi foto po dopeceni pred servirovanim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.2.14 21:09

Peceni!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.2.14 21:10

Priprava!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.2.14 21:14

Slanina ke stice rozhodne pasuje protoze ma suchemaso a zadny tuk!!!Dale ma stika jako predator opravdu specificky pach kterej kazdemu nemusi sedet ja osobne jen tak na masle a kminu bych ji nepozrel :-)Takze s Zelenou Priserou nemohu souhlasit kazdopadne recet zkuste opravdu svatecni jidlo a vybornej gastronomickej zazitek ja k ni podavam Veltlinske zelene sedi k tomu asi nejlepe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.2.14 21:18

Jo a jeste jednu mrkev na tu jsem zapomel ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí