Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, mám na Vás velkou prosbu. Dostala jsem od známých včera štiku a nevím jak ji připravit, na netu jsem sice koukala, ale tam jsou ty recepty buď takové nic moc, nebo jsou do nich třeba ingredience, které opravdu dneska neseženu
tak prosím napište mi nějaký dobrý recept. Děkuji a ještě jsem se chtěla zeptat jaká příloha Vám přijde ke štice nejlepší?
Vím že je to docela hloupý dotaz, ale nemám s tímto žádné zkušenosti. Díky ![]()
Jednou jsem jedla výbornou štiku pecenou na masle, cibuli a cesneku s trochou kminu. Byla nakrajena na podkuvky a mohla jsem si i prsty ukousat.
pokud ji chces i stahnout z kuze, tak ji prelej horkou vodou, takhle jsem nedavno stahovala pstruhy a slo to krasne
Díky moc, já jsem právě na netu našla jedinej takovej jednoduchej recept, zabalit do alobalu s kouskem másla trochou koření a zakapat citronem, tak nevim ale tohle mi přijde zase moc obyčejný
![]()
My děláme štiku úplně jednoduše, jen osolíme, dáme do pekáčku, hojně obložím máslem a šup do trouby.je výborná. v jednoduchosti je krása
My děláme stiku zásadně s kůži na filotovanou. Normálně dáme na pekáč, maslicko, cibuli, kmín, nakrájený česnek a trošku treba grilovaciho koření. Ty filetky dát kůží na pekáč. trošičku během pečení podlit vodou.
My to jíme s cerstvim chlebem, ale máme ryby dost často(taťka je rybář)Takze nic slavnostního. A jinak jde třeba brambor nebo i kaše:-)
Já teda nevím, ale podle mé zkušenosti s přípravou jakékoliv čerstvé ryby - méně znamená více. takže trošku tuku, sůl, pepř, citron a bylinky. nějaký experimenty se slaninou, madlí, rajčatama a další podobné se mi nevyplácí.
Dobry den.Ja delam stiku takto : stiku cca 60cm vykuchame, zbavime supin a osusime. Stiku po obou stranach narezeme (ne az do zeber!!!) Do reznych ran a po celem tele rozetreme cesnek a osolime soli nemusime setrit!!!Vezmeme plech na peceni buchet a na ni stiku postavime dulezite je aby stika stala, po zvladnuti tohoto kroku stiku po cele delce pokryjeme,,Domaci slaninou nebo kvalitni od reznika!!! Vymackame pulku citronu a takto pripravenou stiku pokapem. Dale si na kazdou stranu dame lzici sadla, pridame predvarene nakrajene brombory a vmichame najemno nasekanou slaninu s porkem pridame 2 strouzky utrenecho cesneku podlijeme vodou a 1deci bileho vina. Peceme ve vyhrate torube na 180-200 °C pul hodiny pote podlijeme 1 deci smetany 12% a dopeceme jeste asi 10 min a pak jiz muzeme podavat! Tento recept na stiku je uplne nejlepsi jakej jsem kdy jedl a u nas stiku jiz jinak nedelame viz foto!!! DOBROU CHUT
Slanina ke stice rozhodne pasuje protoze ma suchemaso a zadny tuk!!!Dale ma stika jako predator opravdu specificky pach kterej kazdemu nemusi sedet ja osobne jen tak na masle a kminu bych ji nepozrel
Takze s Zelenou Priserou nemohu souhlasit kazdopadne recet zkuste opravdu svatecni jidlo a vybornej gastronomickej zazitek ja k ni podavam Veltlinske zelene sedi k tomu asi nejlepe