Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
podle mě musíš napřed o ten dům rozšířit SJM a potom ten dokument s návrhem na vklad zaslat se všemi náležitostmi na katastr…zainvestuj do notáře, ten ti to sepíše a poradí…
@Keyllah za mě stačí darovací smlouva. Nechci, aby měl celou ideální polovinu.
My nemáme SJM (předmanželská smlouva), darem jsem nabyla nemovitost a polovinu darovací smlouvou převedla na manžela, toto jsme dodali na katastr. úřad s návrhem na vklad.
aha, to jsi nenapsala, ale postup je podobný. Potřebuješ smlouvu na základě které nabude část té nemovitosti, pak návrh na vklad s kolkem atd…přílohy najdeš na netu…
Stačí sepsat darovací smlouvu na 1/2 domu. Vzory jsou na netu, není to složité… Na co si dát pozor??…Na manžela… dobře si to promysli.
Darovací smlouvu a pak návrh na vklad do katastru…ale dobře to promysli…pokud vztah jednou náhodou krachne, přijdeš o dům
Ty jo, po zkušenostech s dělením SJM bych tohle nikdy neudělala…rozmysli si to dobře
OT - pokud máš dům z dědictví nebo formou daru - souhlasil by původní majitel s tím, že manželovi určitý podíl na nemovitosti daruješ?
Mám známé, kteří koupili dceři byt, protože neplánovaně otěhotněla, což bylo fajn, když se pak rozvedla. Po letech ho na ni přepsali. Dcera si zanedlouho po tom našla další pochybnou existenci. Byt prodala, za peníze koupila dům celkem daleko od původního místa, takže dítě v pubertě vytrhla z jeho prostředí. 1/2 domu patří jí a 1/2 tomu pánovi. Velká láska. Teď už je to její další manžel. Její dospělý studující potomek byl několikrát hospitalizován v PL a doporučení odborníků je změnit prostředí, protože dle nich je domácí prostředí pro onoho mladíka toxické. Prarodiče toho kluka velmi litují, že ten byt přepsali na dceru.
to nemůžeš vědět nikdy…
ale chápu, že to opravoval a investoval, tak že se chceš podělit..
To se mi líbí že si tak věříte. Myslim ze u některých páru to tak je ze to poznají ze si mohou věřit. Ale určitě ne u všech.
@Marcela281 No já nevěřím úplně v žádný pár, nikdy nevíš co se můžeš stát…
@ruzovasrnka píše: Více
přesně. chtela jsem napsat „nedělej to“.
S manželem jsme dlouho, ještě od svobodna mám dům, společně jsme ho dali dohromady.
Chtěla bych ho zapsat do katastru. Kde nejlépe stáhnout smlouvu? Na co si dát pozor?